Adjudant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Adjudant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep adjudant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je adjudant wordt.

Wat is een Adjudant?

Het woord Adjudant komt van het Latijnse adiuvare of adjuvare wat helpen betekent. De Adjudant is een persoonlijke assistent van een hooggeplaatst persoon. Deze hooggeplaatst persoon is een hoge militaire bevelhebber, een bewindsman, een hogepriester of een staatshoofd.

Adjudanten van het Koninklijk Huis bereiden openbare optredens voor en geven ondersteuning bij grote evenementen. Adjudanten zijn vaak afkomstig van de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Hier hebben zij de rang van kapitein-luitenant-ter-zee of die van luitenant-kolonel. Adjudanten worden bij Koninklijk Besluit benoemd en blijven dan een aantal jaar in deze functie. Hierna kan de Koningin de Adjudant benoemen tot Adjudant in buitengewone dienst. Bij bijzondere gelegenheden kan dan nog een beroep op de Adjudant worden gedaan.

De Adjudant is te herkennen aan enkele bijzondere versiersels op zijn uniform. Zo draagt de Adjudant op zijn rechterschouder een goudkleurige nestels (gevlochten koorden). Ook heeft de Adjudant een letter B (van Beatrix) met een kroontje. De plaats hiervan op het uniform is afhankelijk van de exacte functie.

Wil je werken als Adjudant?

Werk je al als Adjudant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Adjudant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Adjudant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Adjudant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Adjudant

Wat verdient een Adjudant?

Vaak is de rol van Adjudant een bijzondere rol. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn hierdoor lastig te benoemen.

Salarisschaal Adjudant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Adjudant

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Adjudant

Wat is de toekomst van Adjudant?

De Adjudant wordt meestal benoemd door de Koningin. De Koningin kan na een aantal jaar de Adjudant benoemen tot Adjudant in buitengewone dienst.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Adjudant worden: Opleidingen tot Adjudant

Wil je adjudant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Adjudant? 

Er is geen specifieke opleiding om Adjudant te worden, aangezien Adjudant een rang is en door Koninklijk Besluit benoemd worden. Om Adjudant te kunnen worden, is het wel nodig om bij de Luchtmacht, Landmacht, Marine of Marechaussee werkzaam te zijn.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Adjudant

Meer opleidingen Adjudant

Weet je nog niet of je Adjudant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Adjudant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Adjudant

Met wie werkt een Adjudant samen? 

De Adjudant heeft contact met collega’s van de Landmacht, Luchtmacht, Marine en/of Marechausee.


Adjudant


Organisaties waar een Adjudant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Adjudant meestal werkt.

Waar werkt een Adjudant?

De Adjudant werkt meestal bij de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht of de Koninklijke Marechaussee. Hierdoor kan de Adjudant in dienst van het Koninklijk Huis komen.


Best beoordeelde werkgevers Adjudant

Waar kun je het beste werken als Adjudant? Hieronder vind je de best door de Adjudant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Adjudant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Adjudant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Adjudant.

Welke competenties heeft een Adjudant nodig?

Een Adjudant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Adjudant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Adjudant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Adjudant nodig? 

Als persoonlijk assistent moet de Adjudant verzorgend ingesteld zijn en klaarstaan voor de behoeften van anderen (Gever). Ook moet de Adjudant inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Adjudant


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Adjudant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Adjudant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Adjudant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Adjudant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Adjudant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Adjudant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Adjudant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Adjudant iets voor je?

Zou je graag Adjudant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Adjudant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Adjudant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar