Operations Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Operations Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep operations manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je operations manager wordt.

 

Wat is een Operations Manager?

De Operations Manager zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien, door zich bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken. Omdat de dagelijkse gang van zaken voor elk bedrijf verschillend kunnen zijn, is ook de functie van Operations Manager op diverse manieren in te vullen. In sommige functies is de Operations Manager zo vooral bezig met het inhuren en regelen van personeel, terwijl in andere functies de nadruk op het bijhouden van voorraad en het regelen van de logistiek kan liggen.

Met wat voor processen de Operations Manager zich dan ook bezighoudt; steeds geldt dat hij goed overzicht moet hebben op zowel de korte als lange termijn, op de taakverdeling onder het uitvoerende personeel en de uitvoering van de werkzaamhedent. De Operations Manager is er verantwoordelijk voor dat alles in grote lijnen goed verloopt en hij bevindt zich dan ook vaak op de werkvloer, tussen het personeel. Het doel van zijn functie is het neerzetten van goede operationele resultaten en het behouden van die kwaliteit. Hiertoe besteedt hij bij voorbeeld aandacht aan goede werkomstandigheden voor zijn personeel.

Omdat de Operations Manager veel verschillende mensen aan moet kunnen sturen heeft hij goede communicatieve vaardigheden nodig.

De Operations Manager bekleedt een positie laag op de managementladder. Zijn functie heeft niet een inhoudelijke component. Hij stuurt uitvoerende krachten aan en het is niet ondenkbaar dat hij eerder zelf ook tot het uitvoerend personeel hoorde. In grotere bedrijven is dit enigszins anders, omdat hij daar veel personeel aan zal sturen.Wil je werken als Operations Manager?

Werk je al als Operations Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Operations Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Operations Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Operations Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Managers
  • Salesteam

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2900 tot €4400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

41


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Operations Manager

Wat verdient een Operations Manager?

Het salaris van een Operations Manager op HBO of WO niveau kan oplopen van €2900 per maand voor starters tot €4400 per maand (met auto van de zaak) voor senioren. Verdere arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en studievergoeding, zijn over het algemeen uitstekend geregeld.

Salarisschaal Operations Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Operations Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Operations Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Operations Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Operations Manager vacatures

Vacature Operations Manager
Michael Page International Netherlands SA
Operations Manager functie bij een internationaal transportbedrijf, waarin je een team van Team leads en operators aanstuurt en zelf meedraait in de drieploegendienst. Bedrijfsomschrijving Een wereldwijd opererend transportbedrijf waarbij innovatie …
Vacature Operationeel Manager
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Een internationale speler binnen de logistieke dienstverlening. Binnen deze organisatie wordt het inbrengen van eigen ideeën erg gewaardeerd. Je komt te werken in een ambitieus en dynamisch team. Functieomschrijving …
Vacature SR. Regulatory Operations Manager
Derks & Derks B.V.
Sr. Regulatory Operations Manager Permanent position to work with e-submissions by following XEVMPD or IDMP processes (Leiden, The Netherlands) Offer an amazing opportunity to work in an international team working …
Vacature Operations Manager
Michael Page International Netherlands SA
Eurofins is op zoek naar een Operations Manager voor de plant in Barneveld. Deze uitdagende positie fungeert als opstap positie om door te groeien binnen Eurofins, nationaal of internationaal. Je …
Vacature Vehicle Allocation & Fleet Operations Manager
Tesla
The RoleAs Tesla continues to scale at rapid pace, we are looking to hire an enthusiastic and detail-oriented individual to lead Vehicle Allocation and Fleet Operations for EMEA. This role …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Operations Manager

Wat is de toekomst van Operations Manager?

Het uitzicht op de arbeidsmarkt voor de Operations Manager is goed. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om aan werk te komen, mits men genoeg relevante ervaring heeft. Vanuit een functie als Operations Manager kan men steeds door blijven groeien in het bedrijfsmanagement.

Baankans Operations Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

41


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Operations Manager worden: Opleidingen tot Operations Manager

Wil je Operations Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Operations Manager.

Hoe word je een Operations Manager? 

Om van buiten het bedrijf Operations Manager te kunnen worden, moet men eerst een opleiding op HBO  of WO niveau gevolgd hebben, in de richting van Management (bijv. Business/Facilitair Management of Bedrijfsadministratie). Kennis van ICT helpt ook. Vaak heeft men eerst ervaring in andere (management) functies nodig om als Operations Manager aangenomen te kunnen worden.

Afhankelijk van het niveau van de functie is het ook goed mogelijk om vanaf de werkvloer door te stromen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Operations Manager

Operations Management
Operations Management Als doortastende operations manager zoekt u voortdurend naar verbetering van de dagelijkse uitvoering en besturing binnen uw bedrijf. U hebt inzicht in de logistieke processen binnen uw organisatie …
Operations Management
Masterclass Operations management & Kwaliteit
Module Operations management Operations management is een module die de general manager kennis en kunde bijbrengt om de mogelijkheden en beperkingen van de hedendaagse technologie te doorzien en te doorgronden. …
Masterclass Operations management & Kwaliteit
Certified Professional Operations-Manager
Certified professional Operations-Manager (IPMA) Operations management (ook wel logistiek management genoemd) is een deelgebied van het management dat zich richt op de productie van goederen en diensten. Het is verantwoordelijk voor …
Certified Professional Operations-Manager
VMware vSAN: Management and Operations [VMVSANMO]
OVERVIEW In this three-day course, you learn about managing and operating VMware vSAN™ 7. This course focuses on building the required skills for common Day-2 vSAN administrator tasks such as, …
VMware vSAN: Management and Operations [VMVSANMO]
Lean Portfolio Management based on SAFe
Korte beschrijving: Gebaseerd op het SAFe-framework gaan we in deze training dieper in op de drie onderdelen van Lean Portfolio Management: Strategy and Investment Funding, Agile Portfolio Operations en Lean …
Lean Portfolio Management based on SAFe

Omscholen of doorgroeien tot Operations Manager

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Operations Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Operations Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Operations Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Operations Manager?

Competenties en Vaardigheden Operations Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Operations Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Operations Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Operations Manager

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Operations Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Operations Manager. Als Operations Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Operations Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Operations Manager

Vakkennis voor een Operations Manager

Het is voor een Operations Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Operations Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Operations Manager

Hadoop Operations
In deze Hadoop training / cursus maakt u op een uitgebreide manier kennis met Hadoop clusters. Zo komt het ontwerpen van Hadoop clusters aan bod alsook Hadoop in de cloud …
Hadoop Operations
IBM Tivoli Netcool Configuration Manager 6.4.2 Operations and Configuration
Overview In this course, you learn how to operate and configure the Netcool Configuration Manager solution for compliance of network device configurations. Topics cover many aspects of the solution and …
IBM Tivoli Netcool Configuration Manager 6.4.2 Operations and Configuration
M10964-OD Cloud & Datacenter Monitoring with System Center Operations Manager
Overview This Microsoft On-Demand course equips students with the skills they require to deploy and configure System Center 2012 R2 Operations Manager. Using hands-on labs, students learn the following: How …
M10964-OD Cloud & Datacenter Monitoring with System Center Operations Manager
IBM Netcool Operations Insight 1.4 - Fundamentals
Overview This course shows you how to solve business problems using an integrated suite of products. The products integrated in this course include Netcool/OMNIbus, Netcool/Impact, IBM Operations Analytics Log Analysis, …
IBM Netcool Operations Insight 1.4 - Fundamentals
Cisco Ultra M Deployment and Operations
Overview In this course, you will learn about the hardware components of the Cisco Ultra M virtual packet core solution, including the Cisco Nexus spine and leaf switches and the …
Cisco Ultra M Deployment and Operations

Werkervaring Operations Manager

Het is voor een startend Operations Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Operations Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Filiaalmanager .

Iets anders leren?

Is Operations Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Operations Manager

Met wie werkt een Operations Manager samen? 

De Operations Manager brengt de meeste tijd door met het aansturen of ondersteunen van zijn team. Daarnaast is er overleg en overeenstemming nodig met de andere managers in het bedrijf, die vaak hogere posities in het bedrijf hebben. Ook is het bij voorraadbeheer belangrijk om in contact te blijven met het salesteam.


  • Personeel
  • Managers
  • Salesteam
Operations Manager


Organisaties waar een Operations Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Operations Manager meestal werkt.

Waar werkt een Operations Manager?

De Operations Manager kan bij verschillende soorten bedrijven terecht; zowel in kleine als in grote (internationale) bedrijven. De focus in deze bedrijven kan op ICT liggen, op verkoop, op diensten, van alles.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Operations Manager

Waar kun je het beste werken als Operations Manager? Hieronder vind je de best door de Operations Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Sinclair Pharma

Locatie: Flevoland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Operations Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Operations Manager.

Welke competenties heeft een Operations Manager nodig?

Een Operations Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Operations Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Operations Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Operations Manager nodig? 

De Operations Manager is ten eerste een leidinggevende en moet dus goed zijn personeel motiveren en het beste uit iedereen kunnen halen. Ook moet hij zorgen dat mensen goed kunnen werken en beschermd zijn tegen externe invloeden (Baas). De doeleinden van de organisatie moeten hierbij niet in het gedrang komen, deze blijven voorop staan. Het personeel blijft namelijk ondergeschikt aan de planning en het behalen van succes in sales, acquisitie, etc. (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Operations Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Operations Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Operations Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Operations Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Operations Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Operations Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Operations Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Operations Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Operations Manager iets voor je?

Zou je graag Operations Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Operations Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Operations Manager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Operations Manager

Vacature Operationeel Manager
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Een internationale speler binnen de logistieke dienstverlening. Binnen deze organisatie wordt het inbrengen van eigen ideeën erg gewaardeerd. Je komt te werken in een ambitieus en dynamisch team. Functieomschrijving …
Vacature Operations Manager
Michael Page
Eurofins is op zoek naar een Operations Manager voor de plant in Barneveld. Deze uitdagende positie fungeert als opstap positie om door te groeien binnen Eurofins, nationaal of internationaal. Je …
Vacature Operations manager
Kuehne + Nagel
Ben jij de Operations Manager die energie krijgt van het optimaal runnen van een belangrijk warehouse binnen Kuehne + Nagel? Je functie Als Operations Manager manage jij de logistieke processen …
Vacature SR. Regulatory Operations Manager
Derks & Derks B.V.
Sr. Regulatory Operations Manager Permanent position to work with e-submissions by following XEVMPD or IDMP processes (Leiden, The Netherlands) Offer an amazing opportunity to work in an international team working …
Vacature Operations Manager
Michael Page International Netherlands SA
Eurofins is op zoek naar een Operations Manager voor de plant in Barneveld. Deze uitdagende positie fungeert als opstap positie om door te groeien binnen Eurofins, nationaal of internationaal. Je …

Actuele blogposts


reacties op Operations Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar