Operations Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Operations Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep operations manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je operations manager wordt.

 

Wat is een Operations Manager?

De Operations Manager zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien, door zich bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken. Omdat de dagelijkse gang van zaken voor elk bedrijf verschillend kunnen zijn, is ook de functie van Operations Manager op diverse manieren in te vullen. In sommige functies is de Operations Manager zo vooral bezig met het inhuren en regelen van personeel, terwijl in andere functies de nadruk op het bijhouden van voorraad en het regelen van de logistiek kan liggen.

Met wat voor processen de Operations Manager zich dan ook bezighoudt; steeds geldt dat hij goed overzicht moet hebben op zowel de korte als lange termijn, op de taakverdeling onder het uitvoerende personeel en de uitvoering van de werkzaamhedent. De Operations Manager is er verantwoordelijk voor dat alles in grote lijnen goed verloopt en hij bevindt zich dan ook vaak op de werkvloer, tussen het personeel. Het doel van zijn functie is het neerzetten van goede operationele resultaten en het behouden van die kwaliteit. Hiertoe besteedt hij bij voorbeeld aandacht aan goede werkomstandigheden voor zijn personeel.

Omdat de Operations Manager veel verschillende mensen aan moet kunnen sturen heeft hij goede communicatieve vaardigheden nodig.

De Operations Manager bekleedt een positie laag op de managementladder. Zijn functie heeft niet een inhoudelijke component. Hij stuurt uitvoerende krachten aan en het is niet ondenkbaar dat hij eerder zelf ook tot het uitvoerend personeel hoorde. In grotere bedrijven is dit enigszins anders, omdat hij daar veel personeel aan zal sturen.Wil je werken als Operations Manager?

Werk je al als Operations Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Operations Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Operations Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Operations Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Managers
  • Salesteam

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2900 tot €4400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

27


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Operations Manager

Wat verdient een Operations Manager?

Het salaris van een Operations Manager op HBO of WO niveau kan oplopen van €2900 per maand voor starters tot €4400 per maand (met auto van de zaak) voor senioren. Verdere arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en studievergoeding, zijn over het algemeen uitstekend geregeld.

Salarisschaal Operations Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Operations Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Operations Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Operations Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Operations Manager vacatures

Uitgelicht
Operationeel Manager Logistiek
Coolblue
Als Operationeel Manager Logistiek (Vloerbaas) bij Coolblue ben je verantwoordelijk voor het verder opbouwen en optimaliseren van een succesvol logistiek team. Plus- en minpunten, , Je coacht je teamleiders zodat …
Operations Manager Fleet
Michael Page International Netherlands SA
You will be interacting with the local operational managers across Europe on a daily basis, liaising with the central contact concerning their performance and operational availability. Additionally you will be …
Rayonmanager Schoonmaak
Independent Recruiters Groep
Voor een schoonmaakorganisatie die landelijk actief is zijn wij op zoek naar een Rayonmanager. Op diverse locaties in de omgeving van Amsterdam word jij met jouw teams verantwoordelijk voor de …
MANAGER OPERATIONS
The Recruitment Company
MANAGER OPERATIONS m/vHelp mee leiding te geven aan de nieuwe fase van ons bedrijfOnze manager operations vertrekt. Daarom zoekt Stigterstaal Groep een Manager Operations.De dagelijkse aansturing van onze warehouses …
Operations Manager
Werk en Vakmanschap
Voor een internationaal actief bedrijf die zich met name met duurzaamheid en milieu bezighoudt, zoeken wij een Operations Manager.De functie heeft een standplaats in de omgeving van Goes.In deze functie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Operations Manager

Wat is de toekomst van Operations Manager?

Het uitzicht op de arbeidsmarkt voor de Operations Manager is goed. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om aan werk te komen, mits men genoeg relevante ervaring heeft. Vanuit een functie als Operations Manager kan men steeds door blijven groeien in het bedrijfsmanagement.

Baankans Operations Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

27


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Operations Manager worden: Opleidingen tot Operations Manager

Wil je operations manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Operations Manager? 

Om van buiten het bedrijf Operations Manager te kunnen worden, moet men eerst een opleiding op HBO  of WO niveau gevolgd hebben, in de richting van Management (bijv. Business/Facilitair Management of Bedrijfsadministratie). Kennis van ICT helpt ook. Vaak heeft men eerst ervaring in andere (management) functies nodig om als Operations Manager aangenomen te kunnen worden.

Afhankelijk van het niveau van de functie is het ook goed mogelijk om vanaf de werkvloer door te stromen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Operations Manager

Management van activiteiten (Operations Management)
Leer hoe je om moet gaan met de operationele uitdagingen en kansen van je bedrijf. Effectief en succesvol concurreren doe je door de rol en impact van de toeleveringsketen en …
ISO 55001: Assetmanagement in de praktijk
U gaat binnen uw organisatie aan de slag met assetmanagement. Welke stappen moet u nemen zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering en resulteert in een optimale balans tussen …
Executive Master of Operations and Supply Chain Management (MOS)
Maak je volgende carrièrestap met de masteropleiding MOS! Heb je minstens vijf jaar werkervaring in de operations of logistiek? Bijvoorbeeld als manager operations of supply chain manager? En wil je …
Operations Management
Operations Management Als doortastende operations manager zoekt u voortdurend naar verbetering van de dagelijkse uitvoering en besturing binnen uw bedrijf. U hebt inzicht in de logistieke processen binnen uw organisatie …
Certified Professional Operations-Manager
Certified professional Operations-Manager (IPMA) Operations management (ook wel logistiek management genoemd) is een deelgebied van het management dat zich richt op de productie van goederen en diensten. Het is verantwoordelijk voor …
Meer opleidingen Operations Manager

Weet je nog niet of je Operations Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Operations Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Operations Manager

Met wie werkt een Operations Manager samen? 

De Operations Manager brengt de meeste tijd door met het aansturen of ondersteunen van zijn team. Daarnaast is er overleg en overeenstemming nodig met de andere managers in het bedrijf, die vaak hogere posities in het bedrijf hebben. Ook is het bij voorraadbeheer belangrijk om in contact te blijven met het salesteam.


  • Personeel
  • Managers
  • Salesteam
Operations Manager


Organisaties waar een Operations Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Operations Manager meestal werkt.

Waar werkt een Operations Manager?

De Operations Manager kan bij verschillende soorten bedrijven terecht; zowel in kleine als in grote (internationale) bedrijven. De focus in deze bedrijven kan op ICT liggen, op verkoop, op diensten, van alles.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Operations Manager

Waar kun je het beste werken als Operations Manager? Hieronder vind je de best door de Operations Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Sinclair Pharma

Locatie: Flevoland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Operations Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Operations Manager.

Welke competenties heeft een Operations Manager nodig?

Een Operations Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Operations Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Operations Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Operations Manager nodig? 

De Operations Manager is ten eerste een leidinggevende en moet dus goed zijn personeel motiveren en het beste uit iedereen kunnen halen. Ook moet hij zorgen dat mensen goed kunnen werken en beschermd zijn tegen externe invloeden (Baas). De doeleinden van de organisatie moeten hierbij niet in het gedrang komen, deze blijven voorop staan. Het personeel blijft namelijk ondergeschikt aan de planning en het behalen van succes in sales, acquisitie, etc. (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Operations Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Operations Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Operations Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Operations Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Operations Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Operations Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Operations Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Operations Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Operations Manager iets voor je?

Zou je graag Operations Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Operations Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Operations Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar