Opleidingsadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Opleidingsadviseur worden: Opleidingen tot Opleidingsadviseur

Wil je Opleidingsadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Opleidingsadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Opleidingsadviseur.

Hoe word je een Opleidingsadviseur? 

De opleidingsadviseur heeft een opleiding ''Opleidingskunde'' gevolgd. Deze is HBO en zowel in deeltijd als voltijd te volgen. Daarnaast kan de opleidingsadviseur ook cursussen en trainingen hebben gevolgd.

De 5 best beoordeelde opleidingen Opleidingsadviseur

bijgewerkt op 25-11-2021

Ontwerpen van trainingen (ook virtueel) (Train de trainer)
Resultaat Je zet de werkplek van je doelgroep centraal Je weet wat de impact is van ontwerpen vanuit de werkplek op je eigen ontwerp Je bent in staat om diverse …
Ontwerpen van trainingen (ook virtueel) (Train de trainer)
Mastermodule Onderzoek in organisaties
Resultaat Je formuleert op de juiste wijze een doelstelling en vraagstelling Je kijkt kritisch naar relevante bronnen (literatuur en online) Je formuleert begrijpelijk en gebruikt acceptabele argumenten Je bent in …
Mastermodule Onderzoek in organisaties
Microsoft Trainingsabonnement
Nieuw bij @The Academy, de opvolger van de onbeperkt trainen kaart: Het Microsoft Trainingsabonnement vanaf slechts € 249,- excl. btw per maand. Kies voor Basic of Premium. Je kan uit …
Microsoft Trainingsabonnement
Mastermodule Psychologie in organisaties
Resultaat Je verbetert reorganisaties met oog voor psychologische effecten op de mens  Je onderzoekt een veranderproces in jouw organisatie Je analyseert knelpunten en creëert bewustzijn over de werking van het …
Mastermodule Psychologie in organisaties
Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement
Deze opleiding is een flinke impuls voor jouw ontwikkeling! De opleiding zorgmanagement stelt de bedrijfskundige benadering in zorgmanagement centraal en is een perfecte aanvulling op jouw kennis en ervaring in …
Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement

Is het verstandig om Opleidingsadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Opleidingsadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Opleidingsadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Opleidingsadviseur?

Het arbeidsmarktperspectief gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid, zowel in de training/adviesbureaus als in het bedrijfsleven. De opleidingsadviseur kan doorgroeien door zelf ook een trainingsbureau op te richten (en dus een eigen bedrijf op te richten).

De actuele kans op werk voor een Opleidingsadviseur

Het beroep Opleidingsadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Adviseurs en trainers bedrijfsopleidingen is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

38

Baankans Opleidingsadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Opleidingsadviseur

Als je je wilt omscholen tot Opleidingsadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Opleidingsadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Opleidingsadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Opleidingsadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Opleidingsadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Opleidingsadviseur
Randstad
Functieomschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Ben jij op zoek naar een inspirerende werkomgeving? Ben jij op zoek naar ruimte om het verschil te kunnen maken? Voor …
Vacature Junior Opleidingsadviseur
Hogeschool NOVI
Even voorstellenLeuk dat je onze vacature hebt geopend! Wij zijn NOVI Hogeschool. ICT zit in ons bloed, en daarmee overdrijven we niet. We zijn namelijk al 60 jaar dé …
Vacature Opleidingsadviseur Randstad Corporate Services
Randstad Corporate Recruitment
Functieomschrijving Ben jij toe aan de volgende stap in je loopbaan en word je enthousiast van het écht verder helpen van mensen in hun carrière? Een onwijs vette kans om …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Opleidingsadviseur

Als je Opleidingsadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Opleidingsadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Opleidingsadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Opleidingsadviseur?

Competenties en Vaardigheden Opleidingsadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Opleidingsadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Opleidingsadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Opleidingsadviseur

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Opleidingsadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Opleidingsadviseur. Als Opleidingsadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Opleidingsadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Opleidingsadviseur

Vakkennis voor een Opleidingsadviseur

Het is voor een Opleidingsadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Opleidingsadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Opleidingsadviseur


Werkervaring Opleidingsadviseur

Het is voor een startend Opleidingsadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Opleidingsadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Opleidingsadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Opleidingsadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Opleidingsadviseur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Opleidingsadviseur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Opleidingsadviseur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Opleidingsadviseur te worden?

Zou je graag Opleidingsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Opleidingsadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar