Oprichter Startup Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Oprichter Startup? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep oprichter startup. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je oprichter startup wordt.

 

Wat is een Oprichter Startup?

Een Oprichter Startup is iemand die een schaalbaar idee omzet naar een bedrijf. Een bedrijf dat aan het begin van zijn bestaan staat wordt ook wel een startup genoemd. Een startup heeft minder dan twintig medewerkers en gaat (nog) niet naar beurs.

De Oprichter Startup heeft een goed idee voor een winstgevend bedrijf en zoekt naar een goed businessmodel. Vaak heeft de Oprichter Startup kennis van allerlei vakgebieden, zoals marketing en HR. Hij neemt experts van de verschillende vakgebieden die relevant zijn voor zijn startup aan.

Het bedrijf komt elke maand in een andere fase, en dus brengt dat steeds andere taken voor de Oprichter Startup met zich mee. Elke dag zal de Oprichter Startup beginnen met een teammeeting, zodat hij op de hoogte is van de stand van zaken. Dan neemt hij de to-do-lijst door en controleert bijvoorbeeld prototypes voor applicaties. Verder op de dag heeft de Oprichter Startup bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, gesprekken met investeerders en een presentatie. Wil je werken als Oprichter Startup?

Werk je al als Oprichter Startup en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Oprichter Startup worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Oprichter Startup, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Oprichter Startup in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Mede-oprichter (eventueel)
 • Programmeurs
 • Marketingmedewerkers
 • Communicatiemedewerkers
 • Investeerders
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Oprichter Startup

Wat verdient een Oprichter Startup?

Hoeveel een Oprichter Startup verdient, is moeilijk te zeggen. Het maandelijks inkomen van een ondernemer is heel wisselend. Als er veel projecten lopen, komt er vanzelfsprekend meer geld binnen dan als er even geen projecten zijn. Tijdens de eerste maanden zal er alleen maar geïnvesteerd worden, pas later kan het bedrijf winst gaan maken. Ook heeft de Oprichter Startup altijd te maken met bedrijfsrisico’s. Zo kan het voorkomen dat een belangrijke deal op het laatste moment niet doorgaat. Daar tegenover staat dat een ondernemer onder andere zijn eigen tijd in kan delen.

Salarisschaal Oprichter Startup

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Oprichter Startup

Er zijn geen vacatures Oprichter Startup aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Oprichter Startup in werkt.

Meer weten over de sector waar een Oprichter Startup in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Oprichter Startup

Wat is de toekomst van Oprichter Startup?

Een eigen bedrijf zorgt voor vrijheid, maar zeker ook voor onzekerheid. De Oprichter Startup moet een goed uitgedacht, uniek plan hebben om een succesvolle startup van te grond te kunnen krijgen. Als de startup niet slaagt, zal de Oprichter Startup een nieuw plan moeten bedenken of ergens in loondienst gaan werken. Slaagt de startup wel, dan kan hij het bedrijf uitbreiden en meer personeel aannemen. De Oprichter Startup kan een grotere markt aan gaan spreken of zich juist gaan specialiseren in een bepaalde sector of een bepaald product.

Baankans Oprichter Startup

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Oprichter Startup worden: Opleidingen tot Oprichter Startup

Wil je Oprichter Startup worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Oprichter Startup.

Hoe word je een Oprichter Startup? 

Er is niet één bepaalde opleiding die je goed kan voorbereiden op het oprichten van een bedrijf. Een HBO- of WO-opleiding Bedrijfskunde geeft een goede basis. Tijdens de opleiding leer je iets over alle aspecten van een bedrijf, zoals de boekhouding, de marketing en de HR. Hierdoor heb je dus inzicht in alle ‘onderdelen’ van een bedrijf. Wel richt de opleiding zich op het werken bij grote internationale bedrijven, terwijl startups heel anders zijn. Het meeste leer je toch in de praktijk. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Oprichter Startup

Er zijn geen opleidingen Oprichter Startup aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Oprichter Startup in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Oprichter Startup

Als je Oprichter Startup wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Oprichter Startup zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Oprichter Startup

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Oprichter Startup?

Competenties en Vaardigheden Oprichter Startup

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Oprichter Startup nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Oprichter Startup nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Oprichter Startup

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Oprichter Startup

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Oprichter Startup. Als Oprichter Startup wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Oprichter Startup:


zie volledige beschrijving persoonstype Oprichter Startup

Vakkennis voor een Oprichter Startup

Het is voor een Oprichter Startup ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Oprichter Startup zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Oprichter Startup


Werkervaring Oprichter Startup

Het is voor een startend Oprichter Startup die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Oprichter Startup is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Oprichter Startup het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Oprichter Startup

Met wie werkt een Oprichter Startup samen? 

Een Oprichter Startup heeft een groot netwerk en komt dus met veel mensen in aanraking. De Oprichter Startup werkt eventueel samen met anderen om de startup op te richten. De Oprichter Startup heeft van alle vakgebieden een beetje kennis, maar is vaak nergens een expert in. Hij neemt dus echte experts aan. Welke mensen de Oprichter Startup aanneemt hangt af van de startup, maar voorbeelden zijn Programmeurs, Marketingmedewerkers en Communicatiemedewerkers. Verder probeert de Oprichter Startup investeerders aan te trekken die zijn bedrijf helpen opstarten. Natuurlijk gaat een Oprichter Startup ook op zoek naar klanten. 


 • Mede-oprichter (eventueel)
 • Programmeurs
 • Marketingmedewerkers
 • Communicatiemedewerkers
 • Investeerders
 • Klanten
Oprichter Startup


Organisaties waar een Oprichter Startup werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Oprichter Startup meestal werkt.

Waar werkt een Oprichter Startup?

Een Oprichter Startup wil geld gaan verdienen met zijn bedrijf en is dus werkzaam in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Oprichter Startup

Waar kun je het beste werken als Oprichter Startup? Hieronder vind je de best door de Oprichter Startup beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Oprichter Startup.

Competenties, Skills en Vaardigheden Oprichter Startup:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Oprichter Startup.

Welke competenties heeft een Oprichter Startup nodig?

Een Oprichter Startup heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Oprichter Startup

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Oprichter Startup passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Oprichter Startup nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Oprichter Startup zijn Baas en Waarnemer.

Het is van belang dat een Oprichter Startup een goede leider is. De Oprichter Startup heeft overzicht en kan de experts van verschillende vakgebieden goed aansturen. Hij straalt zelfvertrouwen uit, kan goed orders geven en is loyaal en resultaatgericht (Baas).

Daarnaast is de Oprichter Startup inzichtelijk. Hij signaleert snel problemen en kansen. Ook is het snel kunnen schakelen van taken één van de belangrijkste eigenschappen van een Oprichter Startup (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Oprichter Startup


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Oprichter Startup

Rob Hermans is de oprichter van Achieved, een start-up.

Ben je benieuwd wat een oprichter van een start-up allemaal doet op een dag? Rob Hermans vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Oprichter Startup

Beoordeling van het beroep Oprichter Startup

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Oprichter Startup

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Oprichter Startup

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Oprichter Startup dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Oprichter Startup belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Oprichter Startup. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Oprichter Startup iets voor je?

Zou je graag Oprichter Startup willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Oprichter Startup bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Oprichter Startup

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar