Orthopedisch Chirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orthopedisch Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep orthopedisch chirurg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je orthopedisch chirurg wordt.

 

Wat is een Orthopedisch Chirurg?

Een Orthopedisch Chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt die kampen met klachten aan botten, pezen, spieren en gewrichten. Dit kunnen mensen zijn van allerlei leeftijden die door vergroeiing, een ongeval, overbelasting, veroudering of een aangeboren afwijking veel pijn lijden en/of niet langer mobiel zijn. Orthopedische chirurgie is een stroming binnen de chirurgie. De behandelingen die een Orthopedisch Chirurg uitvoert kunnen bestaan uit een eenvoudige ingrepen (zoals botbreuken zetten, gipsen of een brace aanmeten) of uit operaties (zoals een kunstknie zetten) die soms uren kunnen duren. Het doel van de behandeling is patiënten weer mobiel te maken en/of om pijn te verminderen.

De patiënten zijn via een huisarts of de spoedeisende hulp doorverwezen naar de Orthopedisch Chirurg die vervolgens een intakegesprek houdt en een lichamelijk onderzoek doet om de klachten in kaart te brengen. Dit lichamelijk onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit het laten maken van röntgenfoto’s (door de afdeling radiologie) of een kijkoperatie. Vervolgens stelt de Chirurg een diagnose en stelt hij een behandelplan op, dat hij bespreekt met de patiënt. Hierbij geeft hij informatie en advies. Naast het uitvoeren van de operaties en het voorschrijven van medicijnen heeft een Orthopedisch Chirurg nog andere taken, zoals de voor- en nacontrole van patiënten, het bespreken van de uitkomst van onderzoek en operatie met de patiënt en professionals en het bijhouden van de administratie.

Operaties kunnen riskant zijn en het is daarom belangrijk dat een Orthopedisch Chirurg zich aan de hygiënevoorschriften houdt, dat hij zeer nauwkeurig kan werken en dat hij stressbestendig is. Dit laatste is van belang omdat een Chirurg bij spoedoperaties de juiste beslissingen moet blijven nemen en omdat patiënten mogelijk op de operatietafel kunnen overlijden.

Een Orthopedisch Chirurg heeft onregelmatige werktijden en draait avond- en weekenddiensten.Wil je werken als Orthopedisch Chirurg?

Werk je al als Orthopedisch Chirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orthopedisch Chirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Orthopedisch Chirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Orthopedisch Chirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Radioloog
 • Revalidatiearts
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orthopedisch Chirurg

Wat verdient een Orthopedisch Chirurg?

Het salaris van een Orthopedisch Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en van de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook management taken vervult.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Orthopedisch Chirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Orthopedisch Chirurg

Op zoek naar een nieuwe baan als Orthopedisch Chirurg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Orthopedisch Chirurg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Orthopedisch Chirurg vacatures

Vacature Orthopedisch Schoentechnicus
Balans
Functieomschrijving Heb jij twee rechter handen, heb jij ervaring in de orthopedische schoentechniek en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Lees dan nu verder, want dan …
Vacature Orthopedisch Chirurg
AMC
Wat ga je doen Amsterdam UMC is meer dan een ziekenhuis alleen. Het is een wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs zijn geïntegreerd, en waar het altijd om mensen draait. …
Vacature Orthopedisch Schoentechnicus
Balans
Functieomschrijving Heb jij twee rechter handen, heb jij ervaring in de orthopedische schoentechniek en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Lees dan nu verder, want dan …
Vacature Orthopedisch Technisch Medewerker
LIVIT Orthopedie B.V.
Locatie: DordrechtFunctie: In de functie van Orthopedisch Technisch Medewerker ben je, samen met het team, verantwoordelijk voor het vervaardigen van producten voor onze klanten. Deze klanten hebben een beperking aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orthopedisch Chirurg

Wat is de toekomst van Orthopedisch Chirurg?

Het aantal opleidingsplaatsen voor Orthopedisch Chirurgen is afgestemd op de vraag naar nieuwe Chirurgen. Op het moment zijn er echter te weinig opleidingsplaatsen.  Voor een afgestudeerd Orthopedisch Chirurg zijn er daarom voldoende banen te vinden.

 

Je kunt je verder specialiseren, je zou bijvoorbeeld nog een opleiding tot plastisch chirurg kunnen volgen, of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie op je nemen. Hoewel de meeste Chirurgen in dienstverband werken is er een mogelijkheid om een privékliniek te openen

Baankans Orthopedisch Chirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Orthopedisch Chirurg worden: Opleidingen tot Orthopedisch Chirurg

Wil je Orthopedisch Chirurg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Orthopedisch Chirurg.

Hoe word je een Orthopedisch Chirurg? 

Om Orthopedisch Chirurg te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt  zes jaar. Vervolgens moet je je nog eens zes jaar specialiseren bij een opleidingsziekenhuis.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren, bijvoorbeeld een extra opleiding plastische chirurgie, kinderorthopedie of traumatologische chirurgie. Deze opleidingen duren tussen de een en drie jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Orthopedisch Chirurg

Er zijn geen opleidingen Orthopedisch Chirurg aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Orthopedisch Chirurg in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Orthopedisch Chirurg

Als je Orthopedisch Chirurg wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Orthopedisch Chirurg zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Orthopedisch Chirurg

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Orthopedisch Chirurg?

Competenties en Vaardigheden Orthopedisch Chirurg

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Orthopedisch Chirurg nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Orthopedisch Chirurg nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Orthopedisch Chirurg

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Orthopedisch Chirurg

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Orthopedisch Chirurg. Als Orthopedisch Chirurg wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Orthopedisch Chirurg:


zie volledige beschrijving persoonstype Orthopedisch Chirurg

Vakkennis voor een Orthopedisch Chirurg

Het is voor een Orthopedisch Chirurg ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Orthopedisch Chirurg zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Orthopedisch Chirurg


Werkervaring Orthopedisch Chirurg

Het is voor een startend Orthopedisch Chirurg die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Orthopedisch Chirurg is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Chirurg, Cardioloog, Plastisch Chirurg .

Iets anders leren?

Is Orthopedisch Chirurg het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Orthopedisch Chirurg

Met wie werkt een Orthopedisch Chirurg samen? 

Een Orthopedisch Chirurg werkt in een team met operatieassistenten en anesthesisten en komt regelmatig in contact met collega Chirurgen. Tijdens een operatie is deChirurg degene die bepaalt wat er moet gaan gebeuren, hij  moet het team dus coördineren. Ook wordt er overlegd met huisartsen en andere medisch specialisten zoals de radioloog en revalidatieartsen.


 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Radioloog
 • Revalidatiearts
 • Patiënt
Orthopedisch Chirurg


Organisaties waar een Orthopedisch Chirurg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Orthopedisch Chirurg meestal werkt.

Waar werkt een Orthopedisch Chirurg?

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Orthopedisch Chirurg

Waar kun je het beste werken als Orthopedisch Chirurg? Hieronder vind je de best door de Orthopedisch Chirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orthopedisch Chirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orthopedisch Chirurg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Orthopedisch Chirurg.

Welke competenties heeft een Orthopedisch Chirurg nodig?

Een Orthopedisch Chirurg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Orthopedisch Chirurg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Orthopedisch Chirurg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Orthopedisch Chirurg nodig? 

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn, je moet leergierig zijn en je moet nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet zelfverzekerd en besluitvaardig zijn en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Orthopedisch Chirurg


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Orthopedisch Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orthopedisch Chirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orthopedisch Chirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orthopedisch Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orthopedisch Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orthopedisch Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orthopedisch Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orthopedisch Chirurg iets voor je?

Zou je graag Orthopedisch Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orthopedisch Chirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orthopedisch Chirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar