Orthopedisch Chirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orthopedisch Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Een Orthopedisch Chirurg is een medisch specialist die patiënten behandelt die kampen met klachten aan botten, pezen, spieren en gewrichten. Dit kunnen mensen zijn van allerlei leeftijden die door vergroeiing, een ongeval, overbelasting, veroudering of een aangeboren afwijking veel pijn lijden en/of niet langer mobiel zijn. Orthopedische chirurgie is een stroming binnen de chirurgie. De behandelingen die een Orthopedisch Chirurg uitvoert kunnen bestaan uit een eenvoudige ingrepen (zoals botbreuken zetten, gipsen of een brace aanmeten) of uit operaties (zoals een kunstknie zetten) die soms uren kunnen duren. Het doel van de behandeling is patiënten weer mobiel te maken en/of om pijn te verminderen.

De patiënten zijn via een huisarts of de spoedeisende hulp doorverwezen naar de Orthopedisch Chirurg die vervolgens een intakegesprek houdt en een lichamelijk onderzoek doet om de klachten in kaart te brengen. Dit lichamelijk onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit het laten maken van röntgenfoto’s (door de afdeling radiologie) of een kijkoperatie. Vervolgens stelt de Chirurg een diagnose en stelt hij een behandelplan op, dat hij bespreekt met de patiënt. Hierbij geeft hij informatie en advies. Naast het uitvoeren van de operaties en het voorschrijven van medicijnen heeft een Orthopedisch Chirurg nog andere taken, zoals de voor- en nacontrole van patiënten, het bespreken van de uitkomst van onderzoek en operatie met de patiënt en professionals en het bijhouden van de administratie.

Operaties kunnen riskant zijn en het is daarom belangrijk dat een Orthopedisch Chirurg zich aan de hygiënevoorschriften houdt, dat hij zeer nauwkeurig kan werken en dat hij stressbestendig is. Dit laatste is van belang omdat een Chirurg bij spoedoperaties de juiste beslissingen moet blijven nemen en omdat patiënten mogelijk op de operatietafel kunnen overlijden.

Een Orthopedisch Chirurg heeft onregelmatige werktijden en draait avond- en weekenddiensten.

Wil je werken als Orthopedisch Chirurg?

Werk je al als Orthopedisch Chirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orthopedisch Chirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Orthopedisch Chirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Orthopedisch Chirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Radioloog
 • Revalidatiearts
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orthopedisch Chirurg

Wat verdient een Orthopedisch Chirurg?

Het salaris van een Orthopedisch Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en van de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook management taken vervult.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Orthopedisch Chirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Orthopedisch Chirurg

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orthopedisch Chirurg

Hoe goed is de toekomst voor de Orthopedisch Chirurg? 

Het aantal opleidingsplaatsen voor Orthopedisch Chirurgen is afgestemd op de vraag naar nieuwe Chirurgen. Op het moment zijn er echter te weinig opleidingsplaatsen.  Voor een afgestudeerd Orthopedisch Chirurg zijn er daarom voldoende banen te vinden.

 

Je kunt je verder specialiseren, je zou bijvoorbeeld nog een opleiding tot plastisch chirurg kunnen volgen, of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie op je nemen. Hoewel de meeste Chirurgen in dienstverband werken is er een mogelijkheid om een privékliniek te openen

Baankans Orthopedisch Chirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Orthopedisch Chirurg worden: Opleidingen tot Orthopedisch Chirurg

Hoe word je een Orthopedisch Chirurg? 

Om Orthopedisch Chirurg te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt  zes jaar. Vervolgens moet je je nog eens zes jaar specialiseren bij een opleidingsziekenhuis.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren, bijvoorbeeld een extra opleiding plastische chirurgie, kinderorthopedie of traumatologische chirurgie. Deze opleidingen duren tussen de een en drie jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Orthopedisch Chirurg

Meer opleidingen Orthopedisch Chirurg

Weet je nog niet of je Orthopedisch Chirurg wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Orthopedisch Chirurg of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Orthopedisch Chirurg

Met wie werkt een Orthopedisch Chirurg samen? 

Een Orthopedisch Chirurg werkt in een team met operatieassistenten en anesthesisten en komt regelmatig in contact met collega Chirurgen. Tijdens een operatie is deChirurg degene die bepaalt wat er moet gaan gebeuren, hij  moet het team dus coördineren. Ook wordt er overlegd met huisartsen en andere medisch specialisten zoals de radioloog en revalidatieartsen.


 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Radioloog
 • Revalidatiearts
 • Patiënt
Orthopedisch Chirurg


Organisaties waar een Orthopedisch Chirurg werkzaam is

Waar werkt een Orthopedisch Chirurg meestal? 
 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Orthopedisch Chirurg

Waar kun je het beste werken als Orthopedisch Chirurg? Hieronder vindt je de best door de Orthopedisch Chirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orthopedisch Chirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orthopedisch Chirurg:

Welke competenties heeft een een Orthopedisch Chirurg nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Orthopedisch Chirurg

Wat voor persoonlijkheid heb je als Orthopedisch Chirurg nodig? 

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn, je moet leergierig zijn en je moet nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Je moet zelfverzekerd en besluitvaardig zijn en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Orthopedisch Chirurg


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Orthopedisch Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orthopedisch Chirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orthopedisch Chirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orthopedisch Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orthopedisch Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orthopedisch Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orthopedisch Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orthopedisch Chirurg iets voor je?

Zou je graag Orthopedisch Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orthopedisch Chirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orthopedisch Chirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar