Ouvreuse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Ouvreuse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep ouvreuse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je ouvreuse wordt.

Wat is een Ouvreuse?

 

Een Ouvreuse is iemand die gasten hun plaats wijst in een bioscoop, filmhuis of een schouwburg. De Ouvreuse weet precies waar alle rijen en stoelnummers zich bevinden en helpt de gasten dus met het snel vinden van hun plek. Als de zaal al donker is terwijl er nog gasten komen, gebruikt de Ouvreuse een zaklamp om het kaartje te lezen en de gasten naar hun plekken te begeleiden.

De Ouvreuse houdt tevens scherp toezicht. Ze bekijkt of iedereen zich goed gedraagt en meldt ruzies en irritaties bij andere theater- of bioscoopmedewerkers. Ook houdt ze in de gaten dat er geen mensen zonder kaartje naar binnen kunnen en houdt in de gaten wie er de zaal even uit gaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Als de gast de zaal weer in wil, moet hij opnieuw zijn kaartje tonen bij de Ouvreuse.

Vroeger kreeg de Ouvreuse geen vast salaris, maar bestond haar inkomen uit fooien en een deel van de opbrengst van de drank- en snackverkoop. Tegenwoordig krijgt een Ouvreuse meestal wel een vast salaris. Er zijn schouwburgen die vrijwilligers zoeken

Er is geen mannelijke vorm van het woord Ouvreuse. Meestal wordt hij Gastheer genoemd.

Wil je werken als Ouvreuse?

Werk je al als Ouvreuse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Ouvreuse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Ouvreuse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Ouvreuse in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Bioscoop- of theaterbezoekers
 • Collega Ouvreuses en Gastheren
 • Andere Theater- of Bioscoopmedewerkers
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Ouvreuse

Wat verdient een Ouvreuse?

 

Hoeveel een Ouvreuse verdient, is niet bekend. Het bedrag zal zo tussen de €1400,- en €1800,- bruto per maand liggen bij een fulltime dienstverband. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Ouvreuse. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld 24 vakantiedagen, een vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag zijn.

Salarisschaal Ouvreuse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Ouvreuse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Ouvreuse

Wat is de toekomst van Ouvreuse?

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Ouvreuse is redelijk. Vrijwel elke schouwburg en bioscoop heeft Ouvreuses nodig. Er zijn echter niet heel erg veel schouwburgen en bioscopen.

Bij goed functioneren kan een Ouvreuse meer taken krijgen toegewezen. Zo kan de Ouvreuse leiding gaan geven en wellicht uiteindelijk doorgroeien naar Bedrijfsleider.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Ouvreuse worden: Opleidingen tot Ouvreuse

Wil je ouvreuse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Ouvreuse? 

 

Er is geen specifieke opleiding vereist voor een functie als Ouvreuse. Wel is het van belang dat de Ouvreuse gastvrij, respresentatief en vriendelijk is. Een mogelijke opleiding is een opleiding aan de Middelbare of Hogere Hotelschool, maar dit is zeker niet noodzakelijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Ouvreuse

Meer opleidingen Ouvreuse

Weet je nog niet of je Ouvreuse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Ouvreuse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Ouvreuse

Met wie werkt een Ouvreuse samen? 

 

Een Ouvreuse komt vanzelfsprekend veel in aanraking met de bioscoop-, filmhuis- of theaterbezoekers. Ook werkt een Ouvreuse samen met andere Ouvreuses en Gastheren, maar ook met andere Theater- of Bioscoopmedewerkers, zoals Servicemedewerkers. Zij hebben allemaal hetzelfde doel: de bezoekers een zo fijn mogelijk avond bezorgen. Daarom overleggen ze en werken ze samen. De Ouvreuse werkt onder direct toezicht van een Leidinggevende. 


 • Bioscoop- of theaterbezoekers
 • Collega Ouvreuses en Gastheren
 • Andere Theater- of Bioscoopmedewerkers
 • Leidinggevende
Ouvreuse


Organisaties waar een Ouvreuse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Ouvreuse meestal werkt.

Waar werkt een Ouvreuse?

 

Een Ouvreuse werkt in een Schouwburg, Bioscoop of Filmhuis. Dit zijn profitorganisaties, want ze streven naar winst.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Ouvreuse

Waar kun je het beste werken als Ouvreuse? Hieronder vind je de best door de Ouvreuse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Ouvreuse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Ouvreuse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Ouvreuse.

Welke competenties heeft een Ouvreuse nodig?

Een Ouvreuse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Ouvreuse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Ouvreuse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ouvreuse nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Ouvreuse zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Ouvreuse goed het overzicht heeft over de zaal. Zij moet iedereen goed observeren en weten welke rijen en stoelen nog vrij zijn (Waarnemer).

Tevens moet een Ouvreuse zelfverzekerd en gedreven zijn en alles op alles zetten om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. Ze moet precies weten waar alle stoelen en rijen zich bevinden en vragen van gasten goed kunnen beantwoorden (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Ouvreuse


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Ouvreuse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Ouvreuse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Ouvreuse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Ouvreuse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Ouvreuse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Ouvreuse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Ouvreuse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Ouvreuse iets voor je?

Zou je graag Ouvreuse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Ouvreuse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Ouvreuse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar