Paleontoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paleontoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep paleontoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je paleontoloog wordt.

 

Wat is een Paleontoloog?

Een paleontoloog is een wetenschapper die het leven en de ontwikkeling van het leven in vroegere tijden bestudeert.

Een paleontoloog verzamelt fossielen (restanten van levende wezens die vroeger op aarde of in de zee voorkwamen) en bestudeert deze, bestudeert waar deze fossielen vanaf stammen en wat dit betekent en bestudeert daarnaast de overeenkomsten die de fossielen met levende wezens van nu hebben en wat dat betekent. Daarnaast kan een paleontoloog ook stenen dateren (dit wordt ook wel biostratigrafie genoemd).

De fossielen die de paleontoloog bestudeert kunnen verschillen. Zo kunnen de paleontologen botten van oude dieren bestuderen (waaronder bijvoorbeeld het fossiel van een dinosaurus), oude stenen of schelpen of versteende stukken van vroegere planten. Daarnaast worden ook de organismen door de paleontoloog bestudeert.

Het belangrijkste doel van het werk van de paleontoloog is het bestuderen en het begrijpen hoe het leven en de ontwikkeling van het leven en de wereld is verandert doorheen de tijd. Zo kunnen zij bestuderen hoe andere, huidige, dier of planten soorten uit vroegere dier of plantsoorten zijn ontstaan, of zij overeenkomsten hebben met het fossiel en de uitgestorven dieren of planten die hij bestudeert, wat dit in de evolutie en de levensontwikkeling van deze soort heeft betekent en wat het belang daarvan was.

Een paleontoloog kan werkzaam zijn in een museum of kan op onderzoek gaan in verschillende landen om hier meer over de afkomst en het ontstaan van verschillende dier, plant en andere levenssoorten en vormen te weten te komen.Wil je werken als Paleontoloog?

Werk je al als Paleontoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paleontoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Paleontoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paleontoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Instelling
  • Museum

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paleontoloog

Wat verdient een Paleontoloog?

Het salaris van een paleontoloog verschilt per bedrijf, museum of instelling waarvoor hij werkzaam is. Hier valt dus geen precieze indicatie voor te geven.

Salarisschaal Paleontoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Paleontoloog

Er zijn geen vacatures Paleontoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Paleontoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Paleontoloog in werkt

Bekijk werken in Life Sciences

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paleontoloog

Wat is de toekomst van Paleontoloog?

Het arbeidsmarktperspectief voor een paleontoloog hangt af van het aantal musea en instellingen die op zoek zijn naar paleontologen die bij hen willen gaan werken (en daarmee dus van de werkgelegenheid). Dit kan per periode verschillen.

Omdat paleontoloog een vrij precies beroep is, waarin de paleontoloog echt kennis heeft van één onderwerp en zich hierop richt, en de paleontoloog hierin al aan de top van de kennis zit, zijn er in het vak zelf weinig doorgroeimogelijkheden. Wel kan de paleontoloog ook andere verantwoordelijkheden en taken op zich nemen door bijvoorbeeld les te gaan geven op hogescholen en universiteiten.

Baankans Paleontoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Paleontoloog worden: Opleidingen tot Paleontoloog

Wil je Paleontoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Paleontoloog.

Hoe word je een Paleontoloog? 

Een paleontoloog heeft geografie of biologie gestudeert. Dit kan zowel op HBO als Universitair niveau. Daarnaast zijn er ook opleidingen waarin de student tot paleontoloog wordt opgeleidt; deze studies zijn universitaire studies en vierjarig.

Daarnaast zijn er ook cursussen en lezingen over paleontologie die door ervaren paleontologen worden gegeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Paleontoloog

Er zijn geen opleidingen Paleontoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Paleontoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Life Sciences

Omscholen of doorgroeien tot Paleontoloog

Als je Paleontoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Paleontoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Paleontoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Paleontoloog?

Competenties en Vaardigheden Paleontoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Paleontoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Paleontoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Paleontoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfkennis
Zelfkennis
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Paleontoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Paleontoloog. Als Paleontoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Paleontoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Paleontoloog

Vakkennis voor een Paleontoloog

Het is voor een Paleontoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Paleontoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Paleontoloog


Werkervaring Paleontoloog

Het is voor een startend Paleontoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Paleontoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Paleontoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Paleontoloog

Met wie werkt een Paleontoloog samen? 

Een paleontoloog is werkzaam op een hoge school, bij een instelling of bij een museum. Daarnaast werkt hij veel samen met andere paleontologen en mensen met kennis van evolutie en ontwikkeling.


  • Instelling
  • Museum
Paleontoloog


Organisaties waar een Paleontoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Paleontoloog meestal werkt.

Waar werkt een Paleontoloog?

Een paleontoloog is werkzaam voor een instelling, een hogeschool of een museum. Daarnaast kan een paleontoloog ook zelfstandig en onafhankelijk werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Paleontoloog

Waar kun je het beste werken als Paleontoloog? Hieronder vind je de best door de Paleontoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paleontoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paleontoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Paleontoloog.

Welke competenties heeft een Paleontoloog nodig?

Een Paleontoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Paleontoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Paleontoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Paleontoloog nodig? 

Een paleontoloog moet accuraat, analytisch, en detailgericht te werk gaan om zo zoveel mogelijk over het fossiel (of onderwerp) dat hij bestudeert te weten te komen (waarnemer). Hij zoekt alles tot op de bodem uit, bekijkt de kleinste details en komt zo tot een verslag, een ontdekking of een conclusie (succesvolle werker). De paleontoloog leert graag bij en wil zoveel mogelijk over de ontwikkeling van het leven en de verschillende plant en diersoorten te weten komen (perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Paleontoloog


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Paleontoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paleontoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paleontoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paleontoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paleontoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paleontoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paleontoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paleontoloog iets voor je?

Zou je graag Paleontoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paleontoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paleontoloog

John

In Nederland kan je op de Universiteit van Utrecht terecht en in Belgie kan je in Leuven dit mooie beroep als studie kiezen.Gr.

Thomas

Heel handig dit, want ik wil al op joings af aan pleontoloog worden. maar eending als je op een universiteit biologie/geologie heb gestuurd komt er dan een optie om door te stromen naar paleontologie? en welk universiteit in NL is het best of moet je naar het buiterland

jenna feruci

Ik wil dit beroep ook wel doen hoor

William

Jenna,je weet wat je te doen staat de komende jaren,studeren,studeren en nog eens studeren.Gr.

de W

Het is een boeiend beroep.Flink studeren.Sucses e t

jongemetsnor

hoeveel kost een opleiding als paleontooog?

paleontoloog

Heel veel energie. e

Amber Schippers

Ik wil paleontholoog gaan studeren en ik kijk er heel erg naar uit. Ik vind paleontoloog een heel erg leuk beroep en ik ga er ook mijn best voor doen om paleontoloog te worden.

I.

Een paleontoloog heeft geografie of biologie gestudeert./gestudeerd Dit kan zowel op HBO als Universitair niveau. Daarnaast zijn er ook opleidingen waarin de student tot paleontoloog wordt opgeleidt; /opgeleid deze studies zijn universitaire studies en vierjarig.  Een tip om  deze spelfouten even te herstellen, het staat niet zo netjes zo.

I.

Een paleontoloog heeft geografie of biologie gestudeert./gestudeerd Dit kan zowel op HBO als Universitair niveau. Daarnaast zijn er ook opleidingen waarin de student tot paleontoloog wordt opgeleidt; /opgeleid deze studies zijn universitaire studies en vierjarig.  Een tip om  deze spelfouten even te herstellen, het staat niet zo netjes zo.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar