Paneelbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paneelbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep paneelbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je paneelbouwer wordt.

 

Wat is een Paneelbouwer?

Als paneelbouwer hou je je bezig met het efficiënt bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema's. Je zorgt voor de aansluiting en het testen van de panelen op verschillende systemen. Verder ben je als paneelbouwer verantwoordelijk voor het opzetten en bedraden van besturingspanelen en het aansluiten van de systemen in de werkplaats. Verder voer je als paneelbouwer andere voorkomende werkzaamheden uit zoals het bedraden en aansluiten van componenten via tekenpakkettten, het boren en tappen van gaten en het buigen van koper.

 

 Wil je werken als Paneelbouwer?

Werk je al als Paneelbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paneelbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Paneelbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paneelbouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega paneelbouwers
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paneelbouwer

Wat verdient een Paneelbouwer?

Als beginnende paneelbouwer verdiien je ongeveer 1500 tot 1800 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organistie waarbinnnen je werkzaam bent, maar vooral ook van je ervaring op het gebied van paneelbouwen. Als senior paneelbouwer ligt je salaris rond de 2500 en 2900 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaalde opleidingen door de werkgever of een auto van de zaak verschillen per organisatie.

Salarisschaal Paneelbouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Paneelbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Paneelbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paneelbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Paneelbouwer vacatures

Vacature Paneelbouwer - Dordrecht
VNOM, Dordrecht
- Wat ga je doen? Als Paneelbouwer maak je deel uit van een internationaal georiënteerde organisatie in de machinebouw Zij hebben meer dan 50 jaar ervaring in machinelijnen voor de …
Vacature Leerling Paneelbouwer - Meerkerk
VNOM, Meerkerk
- Wat ga je doen? Ben jij onlangs afgestudeerd aan je MBO niveau 3 of 4 Elektrotechniek of Mechatronica en wil jij aan de slag als Leerling Paneelbouewr? Wil jij …
Vacature Paneelbouwer - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
- Wat ga je doen? Onze paneelbouwer bouwt de meest uiteenlopende besturingspanelen, van een klein schakelkastje, tot besturingspanelen met 40 frequentieregelaars en airconditioning of een verdeler van 5000A. Ieder paneel …
Vacature Paneelbouwer
Aditech
Niets mooier dan een perfect volgens schema’s gemonteerde en aangesloten schakelkast, verdeelinrichting of besturingspaneel. Eens? Dan is deze baan als paneelbouwer of kastenbouwer bij jou in de regio een mooie …
Vacature Leidinggevend Paneelbouwer MBO HBO | Elektro | . - .
WR.nl Solliciteren
Wij maken besturings- en verdeelsystemen.Werk jij als leidinggevende in de paneelbouw?Heb jij ervaring in de elektrotechniek?Leidinggevend Paneelbouwer | Elektro | . - . | Manager PaneelbouwWij bouwen in opdracht van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paneelbouwer

Wat is de toekomst van Paneelbouwer?

Er zijn relatief genoeg vacatures beschikbaar voor mensen die een technische opleiding hebben gevolgd. Je kan als paneelbouwer vaak snel aan de slag in een technische functie binnen een organisatie.

Je kan als paneelbouwer doorgroeien tot senior paneelbouwer dankzij de ervaring die je hebt opgedaan in de jaren als junior paneelbouwer. Ook kun je als paneelbouwer nog verder doorgroeien binnen de afdeling van de organisatie waar je werkzaam bent, dus bijvoorbeeld tot manager van de afdeling techniek.

Baankans Paneelbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Paneelbouwer worden: Opleidingen tot Paneelbouwer

Wil je Paneelbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Paneelbouwer.

Hoe word je een Paneelbouwer? 

Als paneelbouwer is het wenselijk dat je de opleiding tot elektromonteur of een andere technische opleiding op MBO-niveau hebt gevolgd en afgerond. Men kan hierbij denken aan opleidingen zoals mechatronica, automatiseringtechniek of energietechniek. Je moet ervaring hebben met het bouwen van kasten en panelen en interesse en kennis hebben in de besturingstechniek.

 

 

 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Paneelbouwer

Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)
Wil je ontwerptekeningen kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering afgeven? Schrijf je in voor de ROVC-training Machineveiligheid tijdens assemblage. Ben je werkzaam als assemblagemonteur, paneelbouwer, bedrijfsleider, SHEQ-medewerker, projectmanager, …
Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)

Omscholen of doorgroeien tot Paneelbouwer

Als je Paneelbouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Paneelbouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Paneelbouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Paneelbouwer?

Competenties en Vaardigheden Paneelbouwer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Paneelbouwer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Paneelbouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Paneelbouwer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen

Persoonlijkheid van een Paneelbouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Paneelbouwer. Als Paneelbouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Paneelbouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Paneelbouwer

Vakkennis voor een Paneelbouwer

Het is voor een Paneelbouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Paneelbouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Paneelbouwer


Werkervaring Paneelbouwer

Het is voor een startend Paneelbouwer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Paneelbouwer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Elektromonteur .

Iets anders leren?

Is Paneelbouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Paneelbouwer

Met wie werkt een Paneelbouwer samen? 

Als paneelbouwer heb je veel contact met andere paneelbouwers die werkzaam zijn binnen een organisatie. Je werkt als paneelbouwer vaak op de technische afdeling van een organisatie en hebt collega's die verschillende werkzaamheden verrichten. Je legt als paneelbouwer verantwoording af aan een senior paneelbouwer (indien je een junior paneelbouwer bent) of aan de manager van de afdeling.

Je moet als paneelbouwer vaak naar klanten om hen te helpen en je moet dus klantvriendelijke zijn ingesteld.


  • Collega paneelbouwers
  • Klanten
Paneelbouwer


Organisaties waar een Paneelbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Paneelbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Paneelbouwer?

Als paneelbouwer werk je vaak bij elektrotechnischebedrijven in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Paneelbouwer

Waar kun je het beste werken als Paneelbouwer? Hieronder vind je de best door de Paneelbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paneelbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paneelbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Paneelbouwer.

Welke competenties heeft een Paneelbouwer nodig?

Een Paneelbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Paneelbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Paneelbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Paneelbouwer nodig? 

Als paneelbouwer moet je perfectionistisch zijn. Je moet nauwkeurig en accuraat te werk gaan want het kleinste foutje kan grote gevolgen hebben. Veel mensen zijn afhankelijk van jouw werk en je moet daarom over perfectionistische eigenschappen beschikken (Perfectionist).

Verder is het als paneelbouwer wenselijk dat je leergierig bent en steeds meer kennis en vaardigheden wil vergaren op het gebied van techniek. Inzicht in de omgeving en een analytische blik zijn hierbij wenselijk (Waarnemer).

 

Bekijk de persoonstypen voor Paneelbouwer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Paneelbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paneelbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paneelbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paneelbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paneelbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paneelbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paneelbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paneelbouwer iets voor je?

Zou je graag Paneelbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paneelbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Paneelbouwer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Paneelbouwer

Vacature Paneelbouwer
Effect Personeelsdiensten
Jij wordt de collega waar het team letterlijk op kan bouwen. Met jouw technische achtergrond en/of ervaring als bedradingsmonteur/paneelbouwer weet jij zelfstandig verschillende kasten, waaronder paneelkasten en schakelkasten, op te …
Vacature Leerling Paneelbouwer
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Ben jij onlangs afgestudeerd aan je MBO niveau of Elektrotechniek of Mechatronica en wil jij aan de slag als Leerling Paneelbouewr? Wil jij veel vrijheid , afwisseling in werkzaamheden en zeer …
Vacature Paneelbouwer
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Als Paneelbouwer maak je deel uit van een internationaal georiënteerde organisatie in de machinebouw! Zij hebben meer dan jaar ervaring in machinelijnen voor de logistieke sector, voedingsmiddelenindustrie en voor de …
Vacature Paneelbouwer
IP Liftservice BV
IP Liftservice BV zoekt een Paneelbouwer te Montfoort MBO geplaatst op 04-10-2020 Paneelbouwer Heb jij ervaring met het bouwen van schakel-/ besturingspanelen en verdeelinrichtingen en een MTS opleiding in de …
Vacature Paneelbouwer
IP Liftservice BV
IP Liftservice BV zoekt een Paneelbouwer te Utrecht MBO geplaatst op 04-10-2020 Paneelbouwer Heb jij ervaring met het bouwen van schakel-/ besturingspanelen en verdeelinrichtingen en een MTS opleiding in de …

Actuele blogposts


reacties op Paneelbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar