Paneelbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paneelbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep paneelbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je paneelbouwer wordt.

 

Wat is een Paneelbouwer?

Als paneelbouwer hou je je bezig met het efficiënt bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema's. Je zorgt voor de aansluiting en het testen van de panelen op verschillende systemen. Verder ben je als paneelbouwer verantwoordelijk voor het opzetten en bedraden van besturingspanelen en het aansluiten van de systemen in de werkplaats. Verder voer je als paneelbouwer andere voorkomende werkzaamheden uit zoals het bedraden en aansluiten van componenten via tekenpakkettten, het boren en tappen van gaten en het buigen van koper.

 

 Wil je werken als Paneelbouwer?

Werk je al als Paneelbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paneelbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Paneelbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paneelbouwer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega paneelbouwers
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

21


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paneelbouwer

Wat verdient een Paneelbouwer?

Als beginnende paneelbouwer verdiien je ongeveer 1500 tot 1800 euro bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van de organistie waarbinnnen je werkzaam bent, maar vooral ook van je ervaring op het gebied van paneelbouwen. Als senior paneelbouwer ligt je salaris rond de 2500 en 2900 euro bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaalde opleidingen door de werkgever of een auto van de zaak verschillen per organisatie.

Salarisschaal Paneelbouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Paneelbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Paneelbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Paneelbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Paneelbouwer vacatures

Paneelbouwer Utrecht
Hartd. BV
Voor versterking van ons team zijn wij op zoek naar een paneelbouwer uit de regio Utrecht. Je bouwt complete besturingskasten naar technische specificaties van de klant. Doordat we diverse klanten …
Paneelbouwer Ede
Hartd. BV
Voor versterking van ons team zijn wij op zoek naar een paneelbouwer uit de regio Ede. Je bouwt complete besturingskasten naar technische specificaties van de klant. Doordat we diverse klanten …
Paneelbouwer
FYGI
Ben je enthousiaste paneelbouwer en vindt je het leuk om schakel- en paneelkasten te bedraden, dan ben ik op zoek naar jou! In deze functie ga je aan de hand …
Paneelbouwer te Bergen op Zoom
FYGI
Ben je enthousiaste paneelbouwer en vindt je het leuk om schakel- en paneelkasten te bedraden, dan ben ik op zoek naar jou! In deze functie ga je aan de hand …
Paneelbouwer, Breda
Van Wezel Elektrotechniek
Paneelbouwer bij Van Wezel elektrotechniek te Breda. Houd je ervan om zelfstandig panelen te bouwen en laat jij je niet snel gek maken? Heb je affiniteit met ons specialisme en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paneelbouwer

Wat is de toekomst van Paneelbouwer?

Er zijn relatief genoeg vacatures beschikbaar voor mensen die een technische opleiding hebben gevolgd. Je kan als paneelbouwer vaak snel aan de slag in een technische functie binnen een organisatie.

Je kan als paneelbouwer doorgroeien tot senior paneelbouwer dankzij de ervaring die je hebt opgedaan in de jaren als junior paneelbouwer. Ook kun je als paneelbouwer nog verder doorgroeien binnen de afdeling van de organisatie waar je werkzaam bent, dus bijvoorbeeld tot manager van de afdeling techniek.

Baankans Paneelbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

21


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Paneelbouwer worden: Opleidingen tot Paneelbouwer

Wil je paneelbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Paneelbouwer? 

Als paneelbouwer is het wenselijk dat je de opleiding tot elektromonteur of een andere technische opleiding op MBO-niveau hebt gevolgd en afgerond. Men kan hierbij denken aan opleidingen zoals mechatronica, automatiseringtechniek of energietechniek. Je moet ervaring hebben met het bouwen van kasten en panelen en interesse en kennis hebben in de besturingstechniek.

 

 

 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Paneelbouwer

Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)
Wil je ontwerptekeningen kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering afgeven? Schrijf je in voor de ROVC-training Machineveiligheid tijdens assemblage. Ben je werkzaam als assemblagemonteur, paneelbouwer, bedrijfsleider, SHEQ-medewerker, projectmanager, …
Meer opleidingen Paneelbouwer

Weet je nog niet of je Paneelbouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Paneelbouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Paneelbouwer

Met wie werkt een Paneelbouwer samen? 

Als paneelbouwer heb je veel contact met andere paneelbouwers die werkzaam zijn binnen een organisatie. Je werkt als paneelbouwer vaak op de technische afdeling van een organisatie en hebt collega's die verschillende werkzaamheden verrichten. Je legt als paneelbouwer verantwoording af aan een senior paneelbouwer (indien je een junior paneelbouwer bent) of aan de manager van de afdeling.

Je moet als paneelbouwer vaak naar klanten om hen te helpen en je moet dus klantvriendelijke zijn ingesteld.


  • Collega paneelbouwers
  • Klanten
Paneelbouwer


Organisaties waar een Paneelbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Paneelbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Paneelbouwer?

Als paneelbouwer werk je vaak bij elektrotechnischebedrijven in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Paneelbouwer

Waar kun je het beste werken als Paneelbouwer? Hieronder vind je de best door de Paneelbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paneelbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paneelbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Paneelbouwer.

Welke competenties heeft een Paneelbouwer nodig?

Een Paneelbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Paneelbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Paneelbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Paneelbouwer nodig? 

Als paneelbouwer moet je perfectionistisch zijn. Je moet nauwkeurig en accuraat te werk gaan want het kleinste foutje kan grote gevolgen hebben. Veel mensen zijn afhankelijk van jouw werk en je moet daarom over perfectionistische eigenschappen beschikken (Perfectionist).

Verder is het als paneelbouwer wenselijk dat je leergierig bent en steeds meer kennis en vaardigheden wil vergaren op het gebied van techniek. Inzicht in de omgeving en een analytische blik zijn hierbij wenselijk (Waarnemer).

 

Bekijk de persoonstypen voor Paneelbouwer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Paneelbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paneelbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paneelbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paneelbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paneelbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paneelbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paneelbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paneelbouwer iets voor je?

Zou je graag Paneelbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paneelbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paneelbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar