Pedagogisch Medewerker (Niveau A) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pedagogisch medewerker (niveau a). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pedagogisch medewerker (niveau a) wordt.

 

Wat is een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) werkt met jongeren die in een instelling verblijven vanwege problemen in de opvoeding, omgang met anderen of (andere) problemen die hun ontwikkeling belemmeren. Een Pedagogisch Medewerker A mag zelfstandig bepalen welke methode geschikt is om toe te passen en kan deze methodiek aanpassen wanneer dat nodig blijkt. In moeilijke of acute situaties kan een Pedagogisch Medewerker pas naderhand terugvallen op een team, leidinggevende of gedragswetenschapper. Dit in tegenstelling tot een pedagogische medewerker op niveau B.  

Een Pedagogisch Medewerker A houdt de sfeer in de groep goed en kan betrouwbaar omgaan met kinderen en ouders. In dit opzicht houdt het werk  Pedagogisch Medewerker Niveau A en B hetzelfde in. Naast dit werk voert een Medewerker Niveau A echter ook coördinerende en andere aanvullende werkzaamheden uit. Coördinerende werkzaamheden bestaan uit het sturen van het team van Pedagogische Medewerkers en er voor zorgen dat er genoeg medewerkers zijn die een behandeling kunnen uitvoeren. Naast deze taken houdt een Pedagogisch Medewerker  A zich ook bezig met financiële zaken rondom de hulpverlening en wordt de veiligheid in de leefgroep goed in de gaten gehouden. Aanvullende werkzaamheden kunnen bestaan uit het geven van lessen en trainingen over allerlei soorten problemen aan jongeren.

Een Pedagogische Medewerker (Niveau A) heeft dus een gedegen kennis van ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jeugdigen, behandelmethodes en groepsprocessen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Werk je al als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Medewerker (Niveau A) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Gastvrouw/heer
  • Jongeren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2069 tot €3072

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

37


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Het startsalaris van een Pedagogisch Medewerker Niveau A is €2069 bruto per maand en kan oplopen tot €3072 bruto per maand. Boven deze bedragen komen nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.



Vacatures Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pedagogisch Medewerker (Niveau A) vacatures

Vacature Pedagogisch medewerker A
Randstad
Functieomschrijving Ben jij iemand die houdt van kinderen, en die graag actief bezig is met deze doelgroep? Dan hebben wij de baan voor jou als pedagogisch medewerker! Voor een klant …
Vacature pedagogisch medewerker A
Randstad
Functieomschrijving Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet …
Vacature Pedagogisch Medewerker A
Randstad
Functieomschrijving Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet …
Vacature Pedagogisch medewerker A
Randstad
Functieomschrijving Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet …
Vacature Pedagogisch Medewerker A
Randstad
Functieomschrijving Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wat zijn de baankansen voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Een Pedagogisch Medewerker Niveau A kan doorgroeien naar managementfuncties, eventueel na bijscholing (in de vorm van cursussen).

De actuele kans op werk voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A) is onderdeel van de beroepsfamilie Groeps- en woonbegeleiders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Groeps- en woonbegeleiders is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

37

Baankans Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Pedagogisch Medewerker (Niveau A) worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wil je Pedagogisch Medewerker (Niveau A) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pedagogisch Medewerker (Niveau A).

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? 

Het beroep van Pedagogisch Medewerker Niveau A is uit te oefenen na afronding van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Er zijn geen opleidingen Pedagogisch Medewerker (Niveau A) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Als je je wilt omscholen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A) is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A) zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A) dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Als je Pedagogisch Medewerker (Niveau A) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedagogisch Medewerker (Niveau A) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Competenties en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A). Als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pedagogisch Medewerker (Niveau A):


zie volledige beschrijving persoonstype Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Vakkennis voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Het is voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pedagogisch Medewerker (Niveau A)


Werkervaring Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Het is voor een startend Pedagogisch Medewerker (Niveau A) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Pedagogisch Medewerker (Niveau B), Orthopedagoog, Gezinsvoogd .

Iets anders leren?

Is Pedagogisch Medewerker (Niveau A) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.




Netwerk Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) samen? 

Een Pedagogisch Medewerker Niveau A werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende van de afdeling en geeft aanwijzingen aan de gastvouw/gastheer. De gastheer/gastvrouw zorgt ervoor dat het eten op tijd klaargemaakt wordt en helpt mee met activiteiten rond bijzondere gelegenheden. Een Pedagogisch Medewerker A voert de behandeling uit met een jongere individueel of in een groep.


  • Leidinggevende
  • Gastvrouw/heer
  • Jongeren
Pedagogisch Medewerker (Niveau A)


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) meestal werkt.

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Een Pedagogische Medewerker Niveau A kan actief zijn binnen een jeugdzorginstelling of werken voor Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? Hieronder vind je de best door de Pedagogisch Medewerker (Niveau A) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A).

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker (Niveau A):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau A).

Welke competenties heeft een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) nodig?

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedagogisch Medewerker (Niveau A) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) nodig? 

Een Pedagogisch Medewerker A neemt het kind, jongere of groep waar tijdens een behandeling en kan hierbij een objectief beeld vormen van de ontwikkelingen van de kind, jongere of groep en dit inzichtelijk maken. De eigenscahppen inzichtelijkheid en objectiviteit horen bij een Waarnemer. Waarnemers zijn ook vriendelijk, volhardend en opmerkzaam. Deze eigenschappen komen een Pedagogisch Medewerker A goed van pas in het werk, zodat een positieve relatie met de jongere of kind gecreëerd kan worden (Waarnemer).

Het werk van een Pedagogisch MedewerkerA is een verantwoordelijke baan, waarin gewerkt wordt vanuit een vertrouwensrelatie met het kind of de jongere. Verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid zijn eigenschappen van een Loyalist, evenals zorgzaamheid en het tonen van medeleven . Met deze eigenschappen kan de jongere goed geholpen worden (Loyalist).  

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A)


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Medewerker (Niveau A). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A) iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Medewerker (Niveau A) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Vacature Pedagogisch Medewerker A, Weesp
Randstad
Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet het …
Vacature Pedagogisch Medewerker A, Amstelveen
Randstad
Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet het …
Vacature Pedagogisch Medewerker A, Landsmeer
Randstad
Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet het …
Vacature Pedagogisch Medewerker A, Lelystad
Randstad
Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet het …
Vacature Pedagogisch Medewerker A, Purmerend
Randstad
Als pedagogisch medewerker heb je een passie voor het werken met kinderen. Ook plezier hebben in je werk vind jij erg belangrijk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zet het …

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar