Pedagogisch Medewerker (Niveau A) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? Lees de functieomschrijving.

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) werkt met jongeren die in een instelling verblijven vanwege problemen in de opvoeding, omgang met anderen of (andere) problemen die hun ontwikkeling belemmeren. Een Pedagogisch Medewerker A mag zelfstandig bepalen welke methode geschikt is om toe te passen en kan deze methodiek aanpassen wanneer dat nodig blijkt. In moeilijke of acute situaties kan een Pedagogisch Medewerker pas naderhand terugvallen op een team, leidinggevende of gedragswetenschapper. Dit in tegenstelling tot een pedagogische medewerker op niveau B.  

Een Pedagogisch Medewerker A houdt de sfeer in de groep goed en kan betrouwbaar omgaan met kinderen en ouders. In dit opzicht houdt het werk  Pedagogisch Medewerker Niveau A en B hetzelfde in. Naast dit werk voert een Medewerker Niveau A echter ook coördinerende en andere aanvullende werkzaamheden uit. Coördinerende werkzaamheden bestaan uit het sturen van het team van Pedagogische Medewerkers en er voor zorgen dat er genoeg medewerkers zijn die een behandeling kunnen uitvoeren. Naast deze taken houdt een Pedagogisch Medewerker  A zich ook bezig met financiële zaken rondom de hulpverlening en wordt de veiligheid in de leefgroep goed in de gaten gehouden. Aanvullende werkzaamheden kunnen bestaan uit het geven van lessen en trainingen over allerlei soorten problemen aan jongeren.

Een Pedagogische Medewerker (Niveau A) heeft dus een gedegen kennis van ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jeugdigen, behandelmethodes en groepsprocessen.

Wil je werken als Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Werk je al als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Medewerker (Niveau A) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Gastvrouw/heer
  • Jongeren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2069 tot €3072

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)?

Het startsalaris van een Pedagogisch Medewerker Niveau A is €2069 bruto per maand en kan oplopen tot €3072 bruto per maand. Boven deze bedragen komen nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Hoe goed is de toekomst voor de Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? 

Een Pedagogisch Medewerker Niveau A kan doorgroeien naar managementfuncties, eventueel na bijscholing (in de vorm van cursussen).

Baankans Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pedagogisch Medewerker (Niveau A) worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? 

Het beroep van Pedagogisch Medewerker Niveau A is uit te oefenen na afronding van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Meer opleidingen Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Weet je nog niet of je Pedagogisch Medewerker (Niveau A) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pedagogisch Medewerker (Niveau A) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) samen? 

Een Pedagogisch Medewerker Niveau A werkt hiërarchisch gezien onder een leidinggevende van de afdeling en geeft aanwijzingen aan de gastvouw/gastheer. De gastheer/gastvrouw zorgt ervoor dat het eten op tijd klaargemaakt wordt en helpt mee met activiteiten rond bijzondere gelegenheden. Een Pedagogisch Medewerker A voert de behandeling uit met een jongere individueel of in een groep.


  • Leidinggevende
  • Gastvrouw/heer
  • Jongeren
Pedagogisch Medewerker (Niveau A)


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) werkzaam is

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) meestal? 

Een Pedagogische Medewerker Niveau A kan actief zijn binnen een jeugdzorginstelling of werken voor Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Medewerker (Niveau A)? Hieronder vindt je de best door de Pedagogisch Medewerker (Niveau A) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A).

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker (Niveau A):

Welke competenties heeft een een Pedagogisch Medewerker (Niveau A) nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wat voor persoonlijkheid heb je als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) nodig? 

Een Pedagogisch Medewerker A neemt het kind, jongere of groep waar tijdens een behandeling en kan hierbij een objectief beeld vormen van de ontwikkelingen van de kind, jongere of groep en dit inzichtelijk maken. De eigenscahppen inzichtelijkheid en objectiviteit horen bij een Waarnemer. Waarnemers zijn ook vriendelijk, volhardend en opmerkzaam. Deze eigenschappen komen een Pedagogisch Medewerker A goed van pas in het werk, zodat een positieve relatie met de jongere of kind gecreëerd kan worden (Waarnemer).

Het werk van een Pedagogisch MedewerkerA is een verantwoordelijke baan, waarin gewerkt wordt vanuit een vertrouwensrelatie met het kind of de jongere. Verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid zijn eigenschappen van een Loyalist, evenals zorgzaamheid en het tonen van medeleven . Met deze eigenschappen kan de jongere goed geholpen worden (Loyalist).  

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A)


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Medewerker (Niveau A) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Medewerker (Niveau A). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau A) iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Medewerker (Niveau A) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau A) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Medewerker (Niveau A)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar