Pedicure Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Pedicure worden: Opleidingen tot Pedicure

Wil je Pedicure worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Pedicure, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Pedicure.

Hoe word je een Pedicure? 

Voor wie aan de slag wil gaan als Pedicure op professioneel niveau doet er goed aan een MBO studie te volgen in de  richting Pedicure. Omdat het een vrij beroep is mag in principe iedereen het beroep zonder diploma uitoefenen. Echter om bijvoorbeeld vergoed te worden door verzekeraars of je aan te sluiten bij brancheverenigingen heb je natuurlijk wel een opleiding nodig.

Inhoud opleiding Pedicure

Na de cursus of opleiding Pedicure ben je gespecialiseerd op het gebied van voetverzorging. Je kent verschillende technieken. Je weet van alles over fysiologie, pathologie, anatomie en orthopedie.

De 5 best beoordeelde opleidingen Pedicure

bijgewerkt op 01-10-2021

Pedicure
Verzorgde voeten zijn niet alleen belangrijk in de zomer, als je op je slippers naar het zwembad wandelt. Want wist je dat een kwart van alle lichaamsbotjes in je voet …
Pedicure
Opleiding Pedicure
Het beroep Pedicure is een beroep waar steeds meer vraag naar is. Het is een professioneel vak, je wordt een specialist. Het diploma wordt erkend door ProVoet, de branche organisatie …
Opleiding Pedicure
Opleiding Pedicure Versneld
Met deze opleiding haal je een diploma dat erkend is door de branche organisaties en waarmee je zelfstandig het beroep van Pedicure kunt uitoefenen. Voetverzorging op hoog en snel niveau. …
Opleiding Pedicure Versneld
Opleiding Pedicure Versneld
Opleiding Pedicure Versneld
Opleiding Medisch Pedicure
MEDISCH PEDICURE De vraag naar gespecialiseerde pedicures wordt steeds groter. De zorgverzekeraars vergoeden reeds geruime tijd behandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Dit wordt door middel van het diploma Medisch …
Opleiding Medisch Pedicure

Is het verstandig om Pedicure te worden?

Voordat je aan een opleiding Pedicure begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Pedicure worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Pedicure?

Er zijn aardig wat vacatures voor Pedicures te vinden, maar meestal wordt daar toch iets bij gevraagd. Bijvoorbeeld een combinatie met schoonheidsspecialist of manicure dan wel nagelstylist.

Wanneer je eenmaal als Pedicure aan de slag bent kun je groeien door meer leidinggevende taken te verrichtten of een eigen salon te beginnen. Daarna bestaan de mogelijkheden nog uit het laten groeien van het klantenbestand en het aantal personeelsleden of eventueel het toevoegen van een andere expertise zoals schoonheidsspecialist of manicure.

De actuele kans op werk voor een Pedicure

De kans op werk voor het beroep Pedicure is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Pedicure

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Pedicure

Als je je wilt omscholen tot Pedicure is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Pedicure door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Pedicure zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Pedicure

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pedicure dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pedicure

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pedicure

Als je Pedicure wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedicure zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedicure

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedicure?

Competenties en Vaardigheden Pedicure

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Pedicure nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Pedicure nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pedicure

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Pedicure

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pedicure. Als Pedicure wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pedicure:


zie volledige beschrijving persoonstype Pedicure

Vakkennis voor een Pedicure

Het is voor een Pedicure ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Pedicure zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Pedicure


Werkervaring Pedicure

Het is voor een startend Pedicure die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pedicure is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Pedicure, maar iets anders?

Is een opleiding Pedicure het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Pedicure te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Pedicure te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Pedicure te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Pedicure te worden?

Zou je graag Pedicure willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Pedicure voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Pedicure

Pedicure Branchediploma (Voetverzorging) Thuisstudie

Pedicure Branchediploma (Voetverzorging) Thuisstudie

Professioneel pedicure worden? Volg de Pedicure opleiding voor het BranchediplomaGeef commerciële handen en voeten aan de opleiding die gaat over… voeten. Wil je een eigen praktijk beginnen of werken in een ziekenhuis, zorginstelling of schoonheidssalon? De Pedicure opleiding leidt je …

 • Onderwerp opleiding Pedicure
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 1.128,95
 • Duur 14 maanden
Ontspannende voetmassage

Ontspannende voetmassage

Voetmassage Een voetmassage is bedoeld om ontspanning te geven, via de voeten werkt die ontspanning door op het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de energie stromen in het lichaam. Tijdens deze cursus leer je een weldadige combinatie …

 • Onderwerp opleiding Pedicure
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 140,00
 • Duur 1 dag
Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist

Steeds meer mensen komen tegenwoordig bij de schoonheidsspecialist. Mensen willen stralend en jong voor de dag komen… en een crèmepje hier of een peeling daar doet vaak Steeds meer mensen komen tegenwoordig bij de schoonheidsspecialist. Mensen willen stralend en jong …

 • Onderwerp opleiding Pedicure
 • Lesmethode Thuisstudie
 • Prijs € 589,00
 • Duur 6 maanden

Ga direct naar