Pedicure Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedicure? Lees de functieomschrijving.

Een Pedicure richt zich geheel op het verzorgen van voeten. Dat wil zeggen zowel de nagels als de huid van de voeten.

Je voorkomt en behandelt eenvoudige en onschuldige huidaandoeningen waar geen huidarts voor nodig is. Te denken valt aan behandeling van eelt, eksterogen, likdoorns, kalknagels en ingegroeide teennagels wanneer die nog niet te ernstig zijn. Maar het blijft niet alleen bij verzorging. Mensen kunnen ook terecht bij de Pedicure voor advies over goed schoeisel, hygiëne en loop- of voetoefeningen.

Verschillende mensen kunnen met uiteenlopende redenen een afspraak maken bij de Pedicure. Je bespreekt met de klant wat hij of zij precies verwacht en bespreekt op basis daarvan wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maak je een behandelplan en start je met de voetverzorging. Voor sommige kwalen is het noodzakelijk dat mensen meerdere bahandelingen ondergaan maar vaak ook is eenmalig langskomen voldoende.

Wil je werken als Pedicure?

Werk je al als Pedicure en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedicure worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Pedicure, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Pedicure in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedicure

Wat verdient een Pedicure?

De verdiensten van een Pedicure liggen ergens tussen de €1650 en de €2800 bruto per maand. Wat je precies gaat verdienen ligt vooral aan de sector en het klantenbestand en wat je taken precies inhouden. Ook verdien je wanneer je net begint en weinig ervaring hebt minder dan wanneer je al veel verder bent en mogelijk ook meer hebt bijgeleerd.

Salarisschaal Pedicure

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Pedicure

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedicure

Hoe goed is de toekomst voor de Pedicure? 

Er zijn aardig wat vacatures voor Pedicures te vinden, maar meestal wordt daar toch iets bij gevraagd. Bijvoorbeeld een combinatie met schoonheidsspecialist of manicure dan wel nagelstylist.

Wanneer je eenmaal als Pedicure aan de slag bent kun je groeien door meer leidinggevende taken te verrichtten of een eigen salon te beginnen. Daarna bestaan de mogelijkheden nog uit het laten groeien van het klantenbestand en het aantal personeelsleden of eventueel het toevoegen van een andere expertise zoals schoonheidsspecialist of manicure.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pedicure worden: Opleidingen tot Pedicure

Hoe word je een Pedicure? 

Voor wie aan de slag wil gaan als Pedicure op professioneel niveau doet er goed aan een MBO studie te volgen in de  richting Pedicure. Omdat het een vrij beroep is mag in principe iedereen het beroep zonder diploma uitoefenen. Echter om bijvoorbeeld vergoed te worden door verzekeraars of je aan te sluiten bij brancheverenigingen heb je natuurlijk wel een opleiding nodig.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pedicure

Pedicure
Verzorgde voeten zijn niet alleen belangrijk in de zomer, als je op je slippers naar het zwembad wandelt. Want wist je dat een kwart van alle lichaamsbotjes in je voet …
Pedicure
Tijdens onze opleiding tot professioneel pedicure leer je alles wat je moet weten over de verzorging van voeten. Denk aan de manier waarop de huid is opgebouwd, de spierwerking van …
Opleiding Pedicure
Het beroep Pedicure is een beroep waar steeds meer vraag naar is. Het is een professioneel vak, je wordt een specialist. Het diploma wordt erkend door ProVoet, de branche organisatie …
Opleiding Pedicure Versneld
Met deze opleiding haal je een diploma dat erkend is door de branche organisaties en waarmee je zelfstandig het beroep van Pedicure kunt uitoefenen. Voetverzorging op hoog en snel niveau. …
Medisch Pedicure opleiding
Medische Pedicure Ben je al in het bezit van een erkend Pedicurediploma en wil je binnen korte tijd doorgroeien naar Medisch Pedicure? Om daarmee een nieuwe doelgroep, namelijk de risicovoet-patiënten, …
Meer opleidingen Pedicure

Weet je nog niet of je Pedicure wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pedicure of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Pedicure

Met wie werkt een Pedicure samen? 

Wanneer je op jezelf een eigen salon zou beginnen heb je alleen te maken met de klanten die bij je langskomen en de vertegenwoordigers waarvan je afneemt of die proberen je iets te laten kopen.

Wanneer je onderdeel uitmaakt van een groter bedrijf dan heb je mogelijk te maken met andere Pedicures die daar werken danwel podologen waarmee wordt samengewerkt. Eventueel geef je dan zelf leiding en of heb je een leidinggevende boven je staan waaraan je verantwoording aflegt.


Pedicure


Organisaties waar een Pedicure werkzaam is

Waar werkt een Pedicure meestal? 

Het verzorgen van de voeten van andere mensen is een dienst die je als Pedicure aanbiedt met als doel winst te maken. Je valt dan ook onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Pedicure

Waar kun je het beste werken als Pedicure? Hieronder vindt je de best door de Pedicure beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedicure.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedicure:

Welke competenties heeft een een Pedicure nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Pedicure

Wat voor persoonlijkheid heb je als Pedicure nodig? 

In het beroep van Pedicure ben je altijd bezig met het verzorgen van de voeten van anderen. Je luistert naar de mensen en het zin in je om ze te willen helpen van problemen af te komen (Gever).

Daarnaast zul je in sommige gevallen een eigen bedrijf hebben wat je gaande moet houden. Dat betekent voor de Pedicure dus ook resultaten in de gaten houden en productief zijn, financiën regelen en administratie bijhouden. Ordelijkheid is dan belangrijk om overzicht te kunnen bewaren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Pedicure


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Pedicure

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedicure

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedicure

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedicure

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedicure dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedicure belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedicure. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedicure iets voor je?

Zou je graag Pedicure willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedicure bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedicure

Annemiek

Ben medisch pedicure. Samenwerking met andere disciplines is moeizaam. Beroep wordt erg onderschat.

shanna

Is het beroep pedicure in Duitsland ook een vrij beroep? ik ben bezig met een opleiding pedicure en dan kan ik kiezen om voor een 'schooldiploma' te gaan of een landelijk erkend diploma van capabel. Wat is dan verstandig als ik het beroep wil uitoefenen in Duitsland? Want word een capabel diploma wel erkend in Duitsland?   M.v.g. Shanna Kras

Annemiek

Ben medisch pedicure. Samenwerking met andere disciplines is moeizaam. Beroep wordt erg onderschat.

shanna

Is het beroep pedicure in Duitsland ook een vrij beroep? ik ben bezig met een opleiding pedicure en dan kan ik kiezen om voor een 'schooldiploma' te gaan of een landelijk erkend diploma van capabel. Wat is dan verstandig als ik het beroep wil uitoefenen in Duitsland? Want word een capabel diploma wel erkend in Duitsland?   M.v.g. Shanna Kras

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar