Pedicure Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedicure? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pedicure. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pedicure wordt.

 

Wat is een Pedicure?

Een Pedicure richt zich geheel op het verzorgen van voeten. Dat wil zeggen zowel de nagels als de huid van de voeten.

Je voorkomt en behandelt eenvoudige en onschuldige huidaandoeningen waar geen huidarts voor nodig is. Te denken valt aan behandeling van eelt, eksterogen, likdoorns, kalknagels en ingegroeide teennagels wanneer die nog niet te ernstig zijn. Maar het blijft niet alleen bij verzorging. Mensen kunnen ook terecht bij de Pedicure voor advies over goed schoeisel, hygiëne en loop- of voetoefeningen.

Verschillende mensen kunnen met uiteenlopende redenen een afspraak maken bij de Pedicure. Je bespreekt met de klant wat hij of zij precies verwacht en bespreekt op basis daarvan wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maak je een behandelplan en start je met de voetverzorging. Voor sommige kwalen is het noodzakelijk dat mensen meerdere bahandelingen ondergaan maar vaak ook is eenmalig langskomen voldoende.

Past het beroep Pedicure bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Pedicure?

Werk je al als Pedicure en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedicure worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pedicure, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pedicure in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedicure

Wat verdient een Pedicure?

De verdiensten van een Pedicure liggen ergens tussen de €1650 en de €2800 bruto per maand. Wat je precies gaat verdienen ligt vooral aan de sector en het klantenbestand en wat je taken precies inhouden. Ook verdien je wanneer je net begint en weinig ervaring hebt minder dan wanneer je al veel verder bent en mogelijk ook meer hebt bijgeleerd.

Salarisschaal Pedicure

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Pedicure

Op zoek naar een nieuwe baan als Pedicure? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pedicure. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pedicure vacatures

Vacature Manicure en/ of Pedicure Specialist
GetEase BV
Je zal als zelfstandig ondernemer werken met GetEase, de App voor jou als Manicure of Pedicure Expert waarin: • Je nieuwe klanten ontmoet • Je zelf bepaalt hoeveel en wanneer …
Vacature Schoonheidsspecialist / Pedicure
Thermen La Mer
Thermen La Mer zoekt een Schoonheidsspecialist / Pedicure te MBO geplaatst op 23-09-2021 S choonheidsspecialiste/Pedicure 3 dagen per week (24 uur per week) parttime In onze sfeervolle Wellness-vleugel verwelkomen wij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedicure

Wat zijn de baankansen voor een Pedicure?

Er zijn aardig wat vacatures voor Pedicures te vinden, maar meestal wordt daar toch iets bij gevraagd. Bijvoorbeeld een combinatie met schoonheidsspecialist of manicure dan wel nagelstylist.

Wanneer je eenmaal als Pedicure aan de slag bent kun je groeien door meer leidinggevende taken te verrichtten of een eigen salon te beginnen. Daarna bestaan de mogelijkheden nog uit het laten groeien van het klantenbestand en het aantal personeelsleden of eventueel het toevoegen van een andere expertise zoals schoonheidsspecialist of manicure.

De actuele kans op werk voor een Pedicure

De kans op werk voor het beroep Pedicure is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Pedicure

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Pedicure worden: Opleidingen tot Pedicure

Wil je Pedicure worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pedicure.

Hoe word je een Pedicure? 

Voor wie aan de slag wil gaan als Pedicure op professioneel niveau doet er goed aan een MBO studie te volgen in de  richting Pedicure. Omdat het een vrij beroep is mag in principe iedereen het beroep zonder diploma uitoefenen. Echter om bijvoorbeeld vergoed te worden door verzekeraars of je aan te sluiten bij brancheverenigingen heb je natuurlijk wel een opleiding nodig.

Inhoud opleiding Pedicure

Na de cursus of opleiding Pedicure ben je gespecialiseerd op het gebied van voetverzorging. Je kent verschillende technieken. Je weet van alles over fysiologie, pathologie, anatomie en orthopedie.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Pedicure

Pedicure
Verzorgde voeten zijn niet alleen belangrijk in de zomer, als je op je slippers naar het zwembad wandelt. Want wist je dat een kwart van alle lichaamsbotjes in je voet …
Pedicure
Opleiding Pedicure
Het beroep Pedicure is een beroep waar steeds meer vraag naar is. Het is een professioneel vak, je wordt een specialist. Het diploma wordt erkend door ProVoet, de branche organisatie …
Opleiding Pedicure
Opleiding Pedicure Versneld
Met deze opleiding haal je een diploma dat erkend is door de branche organisaties en waarmee je zelfstandig het beroep van Pedicure kunt uitoefenen. Voetverzorging op hoog en snel niveau. …
Opleiding Pedicure Versneld
Opleiding Pedicure Versneld
Opleiding Pedicure Versneld
Opleiding Medisch Pedicure
MEDISCH PEDICURE De vraag naar gespecialiseerde pedicures wordt steeds groter. De zorgverzekeraars vergoeden reeds geruime tijd behandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Dit wordt door middel van het diploma Medisch …
Opleiding Medisch Pedicure

Omscholen tot Pedicure

Als je je wilt omscholen tot Pedicure is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Pedicure zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pedicure dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pedicure

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pedicure

Als je Pedicure wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedicure zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedicure

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedicure?

Competenties en Vaardigheden Pedicure

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pedicure nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pedicure nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pedicure

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Pedicure

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pedicure. Als Pedicure wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pedicure:


zie volledige beschrijving persoonstype Pedicure

Vakkennis voor een Pedicure

Het is voor een Pedicure ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pedicure zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pedicure


Werkervaring Pedicure

Het is voor een startend Pedicure die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pedicure is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Pedicure het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Pedicure

Met wie werkt een Pedicure samen? 

Wanneer je op jezelf een eigen salon zou beginnen heb je alleen te maken met de klanten die bij je langskomen en de vertegenwoordigers waarvan je afneemt of die proberen je iets te laten kopen.

Wanneer je onderdeel uitmaakt van een groter bedrijf dan heb je mogelijk te maken met andere Pedicures die daar werken danwel podologen waarmee wordt samengewerkt. Eventueel geef je dan zelf leiding en of heb je een leidinggevende boven je staan waaraan je verantwoording aflegt.


Pedicure


Organisaties waar een Pedicure werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedicure meestal werkt.

Waar werkt een Pedicure?

Het verzorgen van de voeten van andere mensen is een dienst die je als Pedicure aanbiedt met als doel winst te maken. Je valt dan ook onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Pedicure

Waar kun je het beste werken als Pedicure? Hieronder vind je de best door de Pedicure beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedicure.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedicure:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedicure.

Welke competenties heeft een Pedicure nodig?

Een Pedicure heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pedicure

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedicure passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedicure nodig? 

In het beroep van Pedicure ben je altijd bezig met het verzorgen van de voeten van anderen. Je luistert naar de mensen en het zin in je om ze te willen helpen van problemen af te komen (Gever).

Daarnaast zul je in sommige gevallen een eigen bedrijf hebben wat je gaande moet houden. Dat betekent voor de Pedicure dus ook resultaten in de gaten houden en productief zijn, financiën regelen en administratie bijhouden. Ordelijkheid is dan belangrijk om overzicht te kunnen bewaren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Pedicure


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Pedicure

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedicure

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedicure

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedicure

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedicure dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedicure belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedicure. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedicure iets voor je?

Zou je graag Pedicure willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedicure bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedicure

Annemiek

Ben medisch pedicure. Samenwerking met andere disciplines is moeizaam. Beroep wordt erg onderschat.

shanna

Is het beroep pedicure in Duitsland ook een vrij beroep? ik ben bezig met een opleiding pedicure en dan kan ik kiezen om voor een 'schooldiploma' te gaan of een landelijk erkend diploma van capabel. Wat is dan verstandig als ik het beroep wil uitoefenen in Duitsland? Want word een capabel diploma wel erkend in Duitsland?   M.v.g. Shanna Kras

Annemiek

Ben medisch pedicure. Samenwerking met andere disciplines is moeizaam. Beroep wordt erg onderschat.

shanna

Is het beroep pedicure in Duitsland ook een vrij beroep? ik ben bezig met een opleiding pedicure en dan kan ik kiezen om voor een 'schooldiploma' te gaan of een landelijk erkend diploma van capabel. Wat is dan verstandig als ik het beroep wil uitoefenen in Duitsland? Want word een capabel diploma wel erkend in Duitsland?   M.v.g. Shanna Kras

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar