Personal Banker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Personal Banker? Lees de functieomschrijving.

Een Personal Banker past zijn kennis over bankzaken toe bij het helpen van een bepaald segment klanten. Deze klanten hebben vaak grote bedragen op de bank staan, waardoor ze extra aandacht verdienen. De Personal Banker is voor deze mensen het eerste aanspreekpunt.

Om klanten goed te kunnen helpen is het belangrijk dat de Personal Banker te allen tijde aanspreekbaar is. Zo kan het voorkomen dat een Personal Banker 's avonds opgebeld wordt om de vraag van een klant te beantwoorden. Hoewel de meeste communicatie via de telefoon plaatsvindt, kan het ook zo zijn dat klanten via het Internet vragen stellen of langskomen voor een persoonlijk gesprek.

De Personal Banker leert al doende steeds meer over het bankwezen en kan zo zijn klanten steeds beter van dienst zijn. Brede financiële kennis is nodig om op de vele verschillende wensen in te kunnen spelen. Hoe meer de personal banker weet, hoe sneller die de klant kan helpen.

De omgang met klanten vraagt naast aandacht ook om assertiviteit. Als de Personal Banker niet communicatief genoeg is, maakt het niet uit kwalitatief goede ondersteuning biedt. Een klant kan nog steeds weggaan naar een andere bank als hij de service niet vriendelijk of doortastend genoeg vindt. Een Personal Banker heeft daarom niet alleen kennis van zaken nodig, maar ook voldoende mensenkennis, enthousiasme en een commerciële instelling.

Wil je werken als Personal Banker?

Werk je al als Personal Banker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Personal Banker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Personal Banker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Personal Banker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Collega
  • Baas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Personal Banker

Wat verdient een Personal Banker?

Het salaris van een Personal Banker ligt rond de €1300 per maand voor een trainee. Dit salaris kan oplopen tot €2600 per maand voor een Personal Banker die alle training achter de rug heeft en fulltime werkt. Hiernaast kan de Personal Banker over het algemeen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden rekenen, waaronder voldoende opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Personal Banker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Personal Banker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Personal Banker

Hoe goed is de toekomst voor de Personal Banker? 

Omdat het vinden van een eerste baan als Personal Banker vastgebonden is aan een traineeship, zijn de mogelijkheden om op de arbeidsmarkt terecht te komen beperkt. Als men eenmaal als Personal Banker alle trainingen heeft afgerond, zal het niet moeilijk zijn om werk te vinden. Ook is het dan goed mogelijk om verder door te groeien, bijvoorbeeld naar een functie als Beleggingsadviseur.

Baankans Personal Banker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Personal Banker worden: Opleidingen tot Personal Banker

Hoe word je een Personal Banker? 

Om Personal Banker te worden heeft men minstens een HBO diploma Economie of bijvoorbeeld Commercieel Communicatiemanagement nodig, of een soortgelijk diploma op WO niveau.

Na deze opleiding afgerond te hebben is het zaak om een traineeship te doorlopen, waarin je nog meer onderwijs krijgt, maar daarnaast ook al betaald wordt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Personal Banker

Meer opleidingen Personal Banker

Weet je nog niet of je Personal Banker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Personal Banker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Personal Banker

Met wie werkt een Personal Banker samen? 

De Personal Banker brengt de meeste tijd door in gesprek met klanten, over de telefoon of face-to-face. Tussen de gesprekken door heeft hij contact met zijn collega's en krijgt hij ondersteuning of kritiek van zijn directe leidinggevende. Zodoende leert hij voortdurend bij.


  • Klant
  • Collega
  • Baas
Personal Banker


Organisaties waar een Personal Banker werkzaam is

Waar werkt een Personal Banker meestal? 

Een Personal Banker werkt bij een bank. Aangezien een bank ofwel particulier eigendom of eigendom van de staat kan zijn, beslaat de bankensector de profit en de non-profit. Deze onderscheiding zal niet veel invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Personal Banker

Waar kun je het beste werken als Personal Banker? Hieronder vindt je de best door de Personal Banker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Personal Banker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Personal Banker:

Welke competenties heeft een een Personal Banker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Personal Banker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Personal Banker nodig? 

Als Personal Banker heb je veel contact met klanten, die steeds op een goede manier geholpen dienen te worden. Het is dan ook aan de Personal Banker om goed te luisteren en begrip te tonen voor de wensen van de klant. Mensenkennis en inzicht, alsmede communicatieve vaardigheden, zijn daarmee een must (Gever). Het uiteindelijke doel is om de klant zo goed mogelijk te assisteren en om daarbij de kennis die de Personal Banker bezit zo effectief mogelijk toe te passen. Zo is de klant snel geholpen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Personal Banker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Personal Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Personal Banker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Personal Banker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Personal Banker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Personal Banker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Personal Banker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Personal Banker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Personal Banker iets voor je?

Zou je graag Personal Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Personal Banker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Personal Banker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar