Schoenhersteller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schoenhersteller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schoenhersteller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schoenhersteller wordt.

 

Wat is een Schoenhersteller?

Een Schoenhersteller is werkzaam in een werkplaats of winkel bij een schoenmaker. De werkzaamheden van een Schoenhersteller bestaan in de eerste plaats uit het repareren van schoenen. Het beroep is echter veelzijdiger dan dat. Ook lederwaren zoals tassen en riemen worden door een Schoenhersteller gerepareerd. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het repareren van stikwerk, het vervangen van hakken of het repareren van voering. De werkzaamheden gebeuren vaak direct in de winkel.

Bij dit reparatiewerk wordt veel gebruik gemaakt van machines, zoals poets- of schuurmachines. Ook handgereedschap zoals een leest en mes is onmisbaar. Er wordt vooral gewerkt met leer, rubber en kunststof. Een Schoenhersteller is tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines. De meeste Schoenherstellers werken in een kleine schoenmakerij met een klein team van maximaal vijf mensen.

Wanneer een Schoenhersteller ook zelfstandig ondernemer is en een eigen winkel bezit, moet hij ook denken aan de inrichting en uitstraling van de winkel. Ook is er veel klantcontact. Een Schoenhersteller licht klanten in over schoenreparaties en geeft advies en een indicatie van de kosten. Wanneer de klant een schoen wil laten maken, beoordeelt de Schoenhersteller of het de moeite waard is om de schoenen te repareren. Naast de reparatiediensten worden er in de winkel vaak ook artikelen verkocht, zoals veters, schoenpoets of inlegzooltjes. Een zelfstandig ondernemer koopt zelf de materialen in en bepaalt de vraagprijzen voor artikelen of diensten.Wil je werken als Schoenhersteller?

Werk je al als Schoenhersteller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schoenhersteller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schoenhersteller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schoenhersteller in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2870

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schoenhersteller

Wat verdient een Schoenhersteller?

Een Schoenhersteller verdient tussen de €1800 en €2870 per maand. Het werk van een Schoenhersteller valt onder de CAO voor schoentechniek. Volgens deze CAO heeft iedere full-time werknemer 26 vrije dagen. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden is te vinden in de CAO voor schoentechniek (zie bronnen).

Salarisschaal Schoenhersteller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schoenhersteller

Er zijn geen vacatures Schoenhersteller aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Schoenhersteller in werkt.

Meer weten over de sector waar een Schoenhersteller in werkt

Bekijk werken in Handel, Groothandel & Detailhandel

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schoenhersteller

Wat is de toekomst van Schoenhersteller?

De arbeidsmarkt voor Schoenherstellers is goed. Er is sprake van vergrijzing in de branche, waardoor er veel plaats is voor jonge Schoenherstellers. Tijdens de economische recessie zagen Schoenherstellers hun omzet stijgen, omdat klanten vaker hun schoenen lieten repareren in plaats van nieuwe aan te schaffen. Hierdoor is er veel werk in de Schoenherstelbranche en is er een grote vraag naar gekwalificeerde Schoenherstellers.
Doorgroeimogelijkheden heb je als Schoenhersteller echter weinig. Wel is het mogelijk om zelfstandig ondernemer te worden en zelf een schoenherstelbedrijf op te richten.

Baankans Schoenhersteller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Schoenhersteller worden: Opleidingen tot Schoenhersteller

Wil je Schoenhersteller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Schoenhersteller.

Hoe word je een Schoenhersteller? 


Voor een beroep als schoenmaker kan men de tweejarige MBO niveau-2 opleiding Schoenhersteller volgen. Het is een praktijkgerichte opleiding, waarbij vier dagen in de week wordt gewerkt bij een leerbedrijf. Deze opleiding is te volgen bij het SVGB Kennis- en Opleidingenccentrum in Nieuwegein. Ook is het mogelijk om bij het SVGB een bijscholingscursus te volgen, zoals de cursus Ambachelijk Schoenmaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Schoenhersteller

Er zijn geen opleidingen Schoenhersteller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Schoenhersteller in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen of doorgroeien tot Schoenhersteller

Als je Schoenhersteller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Schoenhersteller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Schoenhersteller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Schoenhersteller?

Competenties en Vaardigheden Schoenhersteller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Schoenhersteller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Schoenhersteller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Schoenhersteller

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Schoenhersteller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Schoenhersteller. Als Schoenhersteller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Schoenhersteller:


zie volledige beschrijving persoonstype Schoenhersteller

Vakkennis voor een Schoenhersteller

Het is voor een Schoenhersteller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Schoenhersteller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Schoenhersteller


Werkervaring Schoenhersteller

Het is voor een startend Schoenhersteller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Schoenhersteller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Orthopedisch Technoloog, Schoenconsulent .

Iets anders leren?

Is Schoenhersteller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Schoenhersteller

Met wie werkt een Schoenhersteller samen? 

Een Schoenhersteller werkt alleen of samen met andere Schoenherstellers. De werkzaamheden worden echter zelfstandig uitgevoerd. Wel heeft de Schoenhersteller veel contact met klanten, die hij adviseert over reparaties of aan wie hij producten verkoopt. Indien een Schoenhersteller zelfstandig ondernemer is, is er ook contact met leveranciers, bij wie de nodige producten en materialen besteld worden.
 


  • Klant
Schoenhersteller


Organisaties waar een Schoenhersteller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schoenhersteller meestal werkt.

Waar werkt een Schoenhersteller?

Een Schoenhersteller is werkzaam bij een schoenmakersbedrijf. Dit is vaak een klein bedrijf. Dit kan een eenmansbedrijf zijn waarbij de Schoenhersteller dus ook ondernemer is. Bijna 60% van de werkzame personen in deze branche is zelfstandig ondernemer.
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Schoenhersteller

Waar kun je het beste werken als Schoenhersteller? Hieronder vind je de best door de Schoenhersteller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schoenhersteller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schoenhersteller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schoenhersteller.

Welke competenties heeft een Schoenhersteller nodig?

Een Schoenhersteller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schoenhersteller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schoenhersteller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schoenhersteller nodig? 

Een Schoenhersteller is voornamelijk bezig met het repareren van schade aan schoenen. Hij is praktisch en gedreven en is gericht op een succesvol eindresultaat. Ook heeft de Schoenhersteller vaak de behoefte om productief te zijn (Succesvolle werker).

Aangezien een groot deel van de Schoenherstellers zelfstandig ondernemer is, is het belangrijk om zelfstandig te kunnen werken.  Zelfvertrouwen en een zelfstandige houding komen hierbij goed van pas (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Schoenhersteller


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Schoenhersteller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schoenhersteller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schoenhersteller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schoenhersteller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schoenhersteller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schoenhersteller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schoenhersteller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schoenhersteller iets voor je?

Zou je graag Schoenhersteller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schoenhersteller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schoenhersteller

Riyad

Hallo,ik heb schoenmakers vacatures gezocht op internet maar ik heb alleen twee vacatures gevonden hellaas weinig kansen voor deze beroep

Sandra Vogelezang

Ik zou graag deze opleiding in combinatie met werken willen combineren. Hoe kom ik aan een stage plaats en aan welke kosten moet ik voor deze opleiding denken?

schoenmaker

Hallo Sandra,kijk eens op de site,www.svgb.nl en je zal er denk ik wel uitkomen.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar