Poelier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Poelier? Lees de functieomschrijving.

 

Een Poelier is een slager die gespecialiseerd is in gevogelte en wild.

Grote Poelierbedrijven slachten zelf kippen, kalkoenen enzovoort. De meeste Poeliers krijgen het vlees echter aangeleverd. Zelf maken ze er dan kleinere stukken van en bewerken het tot verkoopklare producten. Vlees wordt gesneden, uitgebeend en ontdaan van vliezen. Er worden soms kruiden toegevoegd of het vlees wordt gemalen in een machine.

De Poelier zorgt ervoor dat hij alleen verse verkoopt. Hij weet precies hoe lang elk product houdbaar is. Ook houdt hij zich bezig met de inkoop en opslag van gevogelte en het maken van een voorraad. Vervolgens helpt hij de klanten. Hij weegt het gevogelte, pakt het in en bedient de kassa. De Poelier heeft goede kennis van zijn producten en kan zijn klanten daarom adviseren over bijvoorbeeld een bereidingswijze. Ook behandelt hij klachten. Soms verkoopt een Poelier specialiteiten waar gevogelte in is verwerkt. Ook kan hij bijvoorbeeld kruiden verkopen. Als een Poelier de eigenaar van een zaak is, begeleidt en instrueert hij de andere medewerkers.

De Poelier zorgt verder voor een schone, veilige werkomgeving. Hij houdt zich strikt aan de hygiëneregels.

Er zijn tegenwoordig niet veel poeliers meer. De meeste consumenten kopen gevogelte in de supermarkt. Wel zijn er op markten nog poeliers te vinden.

Wil je werken als Poelier?

Werk je al als Poelier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Poelier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Poelier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Poelier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Leidinggevende
  • Verkoopmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Poelier

Wat verdient een Poelier?

 

Een Poelier kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, ervaring en taken van de Poelier. Werkt een Poelier als zelfstandige, dan hangen zijn inkomsten bijvoorbeeld af van de concurrentie en zijn aanbod.

Als secundaire voorwaarden gelden onder andere een overwerktoeslag, een avond- en nachttoeslag, een toeslag voor het werken in koude ruimtes en scholingsmogelijkheden.

Salarisschaal Poelier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Poelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Poelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Poelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Poelier vacatures

Verkoopadviseur Retail Midden Nederland
TwenteXL werving & selectie
Een enthousiaste Verkoop Adviseur die de weg kent in de wereld van food, retail en apparatuur  presentaties, promotie, advisering, offrering en verkoop aan vers branche klanten(Keur)slagers, poeliers, delicatessenzaken, kaas en zuivel …
Verkoopadviseur Retail
TwenteXL werving & selectie
Een enthousiaste Verkoop Adviseur die de weg kent in de wereld van food, retail en apparatuurpresentaties, promotie, advisering, offrering en verkoop aan vers branche klanten(Keur)slagers, poeliers, delicatessenzaken, kaas en zuivel …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Poelier

Hoe goed is de toekomst voor de Poelier? 

 

Poeliers hebben veel concurrentie van supermarkten. Er zijn daarom veel minder poeliersbedrijven dan vroeger. Het kan daarom lastig zijn om een baan te vinden als Poelier of om te overleven met een eigen poelierszaak. Wel zien we ze nog regelmatig op markten.

Bij goed functioneren kan de Poelier meer verantwoordelijkheden krijgen, zoals het zelfstandig bereiden van specialiteiten, of leidinggevende taken krijgen toegewezen. Eventueel kan een Poelier in loondienst zijn eigen zaak beginnen. 

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Poelier worden: Opleidingen tot Poelier

Hoe word je een Poelier? 

 

Mogelijke opleidingen tot Poelier zijn Vakbekwaam Medewerker Versdetailhandel (MBO niveau 3) en Small Business en Retail Management (HBO). Na de MBO-opleiding kan de opleiding Ondernemer Slagerij (MBO niveau 4) worden gedaan als de student eigenaar van een poeliersbedrijf wil worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Poelier

Meer opleidingen Poelier

Weet je nog niet of je Poelier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Poelier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Poelier

Met wie werkt een Poelier samen? 

 

Veel Poeliers houden zich niet alleen bezig met het bereiden van gevogelte, maar ook met de verkoop ervan. De Poelier komt dan veel in contact met klant. Indien een Poelier niet de eigenaar van de zaak is, komt hij ook in aanraking met zijn leidinggevende. Laatstgenoemde geeft instructies en helpt bij vragen of problemen. Een zelfstandige Poelier heeft vaak Verkoopmedewerkers in dienst. Hij vertelt hen alles over de producten, ingrediënten en bereidingswijze, zodat zij de klanten goed kunnen helpen. 


  • Klant
  • Leidinggevende
  • Verkoopmedewerker
Poelier


Organisaties waar een Poelier werkzaam is

Waar werkt een Poelier meestal? 

 

Een Poelier werkt als zelfstandige of hij werkt in loondienst bij een Poeliersbedrijf. Een Poeliersbedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Poelier

Waar kun je het beste werken als Poelier? Hieronder vindt je de best door de Poelier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Poelier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Poelier:

Welke competenties heeft een een Poelier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Poelier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Poelier nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Poelier zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Poelier werkt erg hard. Hij moet zijn klanten tevreden houden door goede producten aan te bieden. De Poelier werkt soms ’s avonds of ‘s nachts om producten voor te bereiden en helpt dan overdag nog met de verkoop ervan. Het is daarom van belang dat een Poelier gedreven, ambitieus, energiek en doelgericht is (Succesvolle Werker).

Bovendien is het belangrijk dat een Poelier de ontwikkelingen op zijn vakgebied en de wensen van de klanten goed in de gaten houdt. Hij houdt het overzicht en probeert in te springen op ontwikkelingen en wensen. De Poelier dient daarom inzichtelijk, analytisch en onderzoekend te zijn (Waarnemer).

Een Poelier met een eigen zaak moet tevens over leidinggevende capaciteiten beschikken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Poelier


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Poelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Poelier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Poelier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Poelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Poelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Poelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Poelier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Poelier iets voor je?

Zou je graag Poelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Poelier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Poelier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar