Slager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Slager? Lees de functieomschrijving.

Een Slager is een expert op het gebied van vlees en soms ook gevogelte. Een Slager kan zelfstandig ondernemer zijn, maar kan ook in loondienst werken bij een grote slagerij. Een ondernemer met eigen zaak zal vanzelfsprekend meer verantwoordelijkheden hebben dan een Slager in loondienst. In grote slagerijen slacht de Slager de dieren. Kleine Slagers die zelfstandig ondernemers zijn krijgen het vlees aangevoerd.

Een Slager verwerkt het vlees in de slagerij tot eindproduct voor de consument. Het vlees wordt in grote stukken aangeleverd, waarna de Slager het vlees bewerkt en proportioneert voor de verkoop.

Bepaalde vleesproducten worden in de slagerij gemaakt, zoals worst of gehakt. De Slager maalt het vlees met speciale machines en voegt ingrediënten toe, bijvoorbeeld kruiden. Voor het vullen van worst gebruikt de Slager een stopmachine. De Slager is tevens verantwoordelijk voor de inkoop van producten en het beheer van de voorraad. Hij weet precies hoe lang de producten houdbaar zijn en zorgt ervoor dat er alleen verse producten in de winkel liggen. In de winkel helpt de Slager klanten door het wegen en verpakken van de producten. Ook adviseert hij klanten wanneer nodig over bijvoorbeeld de bereiding van het vlees.

Uiteraard is de Slager op de hoogte van hygiënevoorschriften en leeft deze nauwkeurig na. Hij is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de werkplek, materialen en machines.

Veel Slagers zijn tegelijk ook traiteur. Dit houdt in dat men ook kant en klare producten zoals soep, stamppot op quiches verkoopt. Een Slager-traiteur bedenkt en bereidt deze producten. Wanneer een Slager zelf ondernemer is stelt hij zelf het assortiment samen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de wensen van de klanten.

Wil je werken als Slager?

Werk je al als Slager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Slager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Slager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Slager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Verkoopmedewerker
  • Ondernemer
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

44


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Slager

Wat verdient een Slager?

Het salaris van een Slager is afhankelijk van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden die hij of zij heeft binnen het slagersbedrijf. Ook het aantal werknemers waaraan een Slager leiding geeft is van invloed op de salarisbepaling. Daarnaast bestaat er een koudetoeslag voor het werken in gekoelde ruimten, overwerktoeslag en een avond-/nachttoeslag. 
 

Salarisschaal Slager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Slager

Op zoek naar een nieuwe baan als Slager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Slager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Slager vacatures

Project Engineer
Hilton Foods Holland
Vol trots kijk je samen met de Operator naar de splinternieuwe inpakrobot. Nog geen zes maanden geleden vroeg Albert Heijn of het haalbaar is om een nieuwe, duurzame manier van
Productiemedewerker Vlees
heemskerk Perflexxion B.V.
Oog voor detail? Werken met vlees? Geen probleem met een koude omgeving? Heb jij geen probleem met deze 3 punten? Dan hebben we een perfecte match. Lees snel verder over …
Productiemedewerker Vlees
Barendrecht Perflexxion B.V.
Woon jij in de omgeving van Barendrecht, schrikt een koude omgeving jou niet af en lijkt het jou leuk om productiewerk te doen voor 3 - 4 dagen per week? …
Medewerker Bestuurssecretariaat
Vereniging van Keurslagers
De Vereniging van Keurslagers zoekt, ter versterking van de interne organisatie een Medewerker Bestuurssecretariaat. In deze rol ben je de rechterhand van de directie en ondersteun je het management team
Isolatiemonteur
Slager Industriële Dienstverlening Staphorst BV
Lijkt het jou een gave uitdaging om complete ziekenhuizen, hotels en fabrieken te behoeden voor energieverliezen, condensatie van leidingen middels thermische- en /of dampdichte technische isolatie. Dan hebben wij een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Slager

Hoe goed is de toekomst voor de Slager? 

Als Slager in loondienst is het mogelijk om zelf een slagerij te beginnen en zo ondernemer te worden. Ook is het mogelijk om als Slager uit te breiden naar Slager-traiteur met een uitgebreid assortiment en zo meerdere kant en klare producten aan te bieden.

Slagerijen moeten het steeds vaker afleggen tegen de vleesafdelingen in de supermarkt. De omzet van slagerijen is dan ook in 2010 wederom gedaald. Het aantal banen in deze branche blijft echter redelijk stabiel.

Huidige aantal vacatures

44


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Slager worden: Opleidingen tot Slager

Hoe word je een Slager? 

Om te gaan werken als Slager kan men de opleiding Vakbekwaam Medewerker Versdetailhandel (Slager-Traiteur) volgen. Dit is een MBO niveau-3 opleiding. Daarna kan eventueel de opleiding Ondernemer Slagerij (MBO niveau-4) gevolgd worden. Deze opleiding is meer gericht op leidinggeven binnen het slagersbedrijf en bereidt voor op ondernemerschap.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Slager

Online cursus Basisvaardigheden horeca - Vleesproducten
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Deze online cursus helpt je meer te weten te …
Vlees - Vergroot de verkoopvaardigheden en klantvriendelijkheid van winkelpersoneel in retail door productkennis.
Je werkt in een supermarkt op de vleesafdeling of bij een slager. Kun je eigenlijk wel goed meepraten over de producten die door je handen gaan? En ook als een …
Eigen Slagerij Starten (België)
Als slager doe je meer dan vlees versnijden en verkopen. Jij bent ook een expert op het gebied van de anatomie van het dier en weet alles over de herkomst …
Meer opleidingen Slager

Weet je nog niet of je Slager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Slager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Slager

Met wie werkt een Slager samen? 

Wanneer een Slager zelf niet achter de toonbank staat, staat hier vaak een speciale verkoopmedewerker. De Slager werkt hier nauw mee samen. Zo licht hij de verkoopmedewerker in over bijvoorbeeld de ingrediënten van bepaalde (bereide) producten of over de bereidingswijze van producten, zodat de verkoopmedewerker met de informatie de klanten van dienst kan zijn. Soms staat de Slager zelf achter de toonbank en heeft deze dus rechtstreeks contact met klanten. Wanneer een Slager in loondienst werkt staat hij onder het gezag van de ondernemer. De ondernemer bepaalt bijvoorbeeld welke vleessoorten hij wil verkopen.


  • Verkoopmedewerker
  • Ondernemer
  • Klant
Slager


Organisaties waar een Slager werkzaam is

Waar werkt een Slager meestal? 

Een Slager is werkzaam in een slagerij. Dit kan in loondienst zijn of in een eigen slagerij zijn waarbij hij tevens ondernemer is. Vaak zijn er in de slagerij ook verkoopmedewerkers werkzaam die de producten aan de balie verkopen.
 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Slager

Waar kun je het beste werken als Slager? Hieronder vindt je de best door de Slager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Slager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Slager:

Welke competenties heeft een een Slager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Slager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Slager nodig? 

De Slager is een echte doener en werkt hard om zijn doelen te realiseren. Hij gedreven, doelgericht en efficiënt. Ook een Slager moet hard werken om zijn klanten tevreden te houden en goede producten aan te bieden (Succesvolle werker).

Als Slager en Traiteur is het belangrijk om originele en kwalitatief goede producten en gerechten aan te bieden. Hiervoor dient een Slager-traiteur origineel te zijn. Hij is niet bang op te vallen en is creatief. Als Slager-traiteur is dit soms nodig om je te onderscheiden en originele, steeds nieuwe producten in het assortiment op te nemen.

Bekijk de persoonstypen voor Slager


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Slager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Slager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Slager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Slager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Slager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Slager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Slager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Slager iets voor je?

Zou je graag Slager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Slager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Slager

slager

En Bram,hoe was de spreekbeurt?

bram

ik wil een spreekbeurt maken maar ik kan geen goede informatiebronnen vinden?   kan iemand mij helpen

Ben

Hallo Bram,kijk eens op slagers.nl Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar