Postvoorbereider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Postvoorbereider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep postvoorbereider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je postvoorbereider wordt.

Wat is een Postvoorbereider?

Een postvoorbereider sorteert de post zodat de post gemakkelijker, sneller en efficiënter door de postbodes kan worden bezorgd.

De postvoorbereider is werkzaam op één van de vele sorteercentra door heel Nederland. Hij sorteert de post per straat en per wijk zodat de postbode de post sneller en efficiënter kan bezorgen. Daarnaast sjouwt de postvoorbereider de post ook van de plek waar de post word gesorteerd naar de plek waar de postbezorger de post komt ophalen.

Het werk van postvoorbereider is een vrij accuraat, verantwoordeijk en precies beroep. Daarom is het belangrijk dat de postvoorbereider nauwkeurig en zelfstandig kan werken. Daarnaast kan het werk ook fysiek zwaar zijn; de postvoorbereider moet met posttassen van tussen de vijfentwintig en vijftig kilo van de ene locatie binnen het sorteercentrum naar de andere locatie sjouwen. Hierdoor is het belangrijk dat de postvoorbereider in een goede fysieke conditie is en geen last heeft van blessures die hem het werk moeilijker kunnen maken.

De post wordt over het algemeen op de gewone sorteercentra met de hand gesorteerd. Daarnaast zijn er speciale centrale voorbereidingslocaties (cvl's) waar de post ook met machines wordt gesorteerd. 

De functie van postvoorbereider is tussen de acht en twintig uur per week en is daarom over het algemeen een perfecte baan voor studenten en mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

De werkzaamheden worden over het algemeen vroeg in de ochtend (tussen vijf uur 's ochtends en elf uur 's ochtends ) of 's nachts (van één uur 's nachts tot vier uur 's nachts) uitgevoerd.

Wil je werken als Postvoorbereider?

Werk je al als Postvoorbereider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Postvoorbereider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Postvoorbereider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Postvoorbereider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Postbode

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €517 tot €540

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Postvoorbereider

Wat verdient een Postvoorbereider?

De postvoorbereider verdient het minimumloon. Dit is voor mensen van éénentwintig €8,62 bruto per uur en mensen van drieëntwintig €8,99. Het loon kan maximaal oplopen tot €12,00 bruto per uur.

Daarnaast verdient de postvoorbereider, als hij 's nachts werkt, een toeslag van 20 tot 40% op het brutoloon per uur en bouwt hij per gewerkt uur vakantiegeld op. 

Salarisschaal Postvoorbereider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Postvoorbereider

Op zoek naar een nieuwe baan als Postvoorbereider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Postvoorbereider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Postvoorbereider vacatures

Postvoorbereider
YoungCapital
Wat ga je doen? Als postvoorbereider werk je op de PostNL locatie in Haarlem op de Minckelersweg. Bij dit werk komt veel verantwoordelijkheid kijken: je sorteert namelijk post op straat …
Postvoorbereiders
YoungCapital
Wat ga je doen? Als postvoorbereider moet je ervoor zorgen dat alle post goed gesorteerd is. Een belangrijke baan, waarbij je precies te werk moet gaan. De post moet gesorteerd …
Parttime Postvoorbereider in Alkmaar (1823 DL)
Post NL
Als postvoorbereider werk je op een van de sorteerlocaties van PostNL. Jij hebt samen met je collega's de verantwoordelijke taak om post te sorteren op straat en huisnummer. Daarna maak …
Postvoorbereiders parttime (10-25)
Olympia Uitzendbureau
Zoek jij tijdelijk werk? Zoek jij parttime werk voor in de ochtend of juist in de middag? 10 uur of 25 uur per week? Het kan allemaal! Voor een postsorteertbedrijf …
Postvoorbereider
Tempo-Team
Ben jij op zoek naar een parttime baan in de omgeving van Katwijk? Werk je graag zelfstandig bij een groot logistiek bedrijf? Lees dan snel verder!   Het bedrijf is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Postvoorbereider

Wat is de toekomst van Postvoorbereider?

Het arbeidsmarktperspectief is voor de postvoorbereider redelijk groot omdat er (met name bij de centrale voorbereidingslocaties) veel vraag is naar postvoorbereiders en postsorteerders.

Er zijn voor dit beroep weinig tot geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Postvoorbereider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Postvoorbereider worden: Opleidingen tot Postvoorbereider

Wil je postvoorbereider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Postvoorbereider? 

Voor de functie van postvoorbereider is geen opleiding vereist. Wel is het zo dat bij de centrale voorbereidingslocaties strenge eisen zijn voordat mensen worden aangenomen; zij moeten tijdens de sollicitatie eerst een aantal taken verrichten en worden, nadat ze zijn aangenomen, eerst naar een drie weken durende training gestuurd. Deze training is over het algemeen een betaalde training.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Postvoorbereider

Meer opleidingen Postvoorbereider

Weet je nog niet of je Postvoorbereider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Postvoorbereider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Postvoorbereider

Met wie werkt een Postvoorbereider samen? 

Het netwerk van de postvoorbereider bestaat uit zijn collega's, met wie hij samen de post aan het voorbereiden is, en met de postbodes die na de werkzaamheden van de postvoorbereider de post komen ophalen. Daarnaast kan hij zijn werkgever om advies vragen en is er meestal ook een leidinggevende in het sorteercentrum aanwezig om de werkzaamheden te controleren.


  • Collega's
  • Postbode
Postvoorbereider


Organisaties waar een Postvoorbereider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Postvoorbereider meestal werkt.

Waar werkt een Postvoorbereider?

De postvoorbereider werkt in een sorteercentrum. Deze sorteercentra zijn meestal van POSTNL (vroeger TNT Post). PostNL is daarom in vrijwel alle gevallen de werkgever van de postvoorbereider.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Postvoorbereider

Waar kun je het beste werken als Postvoorbereider? Hieronder vind je de best door de Postvoorbereider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Postvoorbereider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Postvoorbereider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Postvoorbereider.

Welke competenties heeft een Postvoorbereider nodig?

Een Postvoorbereider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Postvoorbereider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Postvoorbereider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Postvoorbereider nodig? 

De functie van postvoorbereider is een zeer verantwoordelijk, nauwkeurig en belangrijk beroep. Als de post niet goed gesorteerd is kan dit ervoor zorgen dat de postbode de post niet kan bezorgen en hierdoor kan het langer duren voordat de post bij mensen word bezorgd. Daarom is het belangrijk dat de postvoorbereider tijdens het voorbereiden goed oplet en accuraat te werk gaat omdat hij geen fouten mag maken (perfectionist en waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Postvoorbereider


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Postvoorbereider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Postvoorbereider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Postvoorbereider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Postvoorbereider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Postvoorbereider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Postvoorbereider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Postvoorbereider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Postvoorbereider iets voor je?

Zou je graag Postvoorbereider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Postvoorbereider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Postvoorbereider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar