PR Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een PR Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pr adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pr adviseur wordt.

 

Wat is een PR Adviseur?

Een pr adviseur geeft advies aan bedrijven en particulieren over hoe deze het beste om kunnen gaan met de Public Relations (PR). Public Relations staat voor het bevorderen van de communicatie tussen een organisatie (of persoon) en de publieksgroepen waar de organisatie mee te maken heeft. Het doel van PR is het creëren en behouden van een goed imago.

Het is de taak van de pr adviseur om ervoor te zorgen dat een bedrijf of persoon de juiste pr heeft. De werkzaamheden van de pr adviseur zijn erg divers. Voorkomende werkzaamheden voor een pr adviseur zijn: persberichten opstellen, schrijven voor kranten en websites, communicatieplannen opzetten, het pr budget beheren, pers contact onderhouden en het nieuws analyseren.  Naast deze voorkomende werkzaamheden kan een pr adviseur ook een strategische functie hebben. Als bijvoorbeeld een organisatie slecht in het nieuws komt kan een pr adviseur de te volgen communicatiestrategie voor het bedrijf bepalen.

Een pr adviseur moet een goed inzicht in de omgeving hebben, weten wat er speelt in de wereld en communicatief vaardig zijn. Een pr adviseur werkt doorgaands bij een pr- of communicatieadviesbureau en wordt ingehuurd door verschillende soorten organisaties om over de pr te adviseren. Grote organisaties waarbij het imago van groot belang is (banken, energiemaatschappijen, de overheid) hebben zelf vast pr personeel in dienst. 

 
 
 


Wil je werken als PR Adviseur?

Werk je al als PR Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je PR Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor PR Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep PR Adviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Communicatie manager
  • PR manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6603


Salaris en Arbeidsvoorwaarden PR Adviseur

Wat verdient een PR Adviseur?

Het salaris van een pr adviseur is afhankelijk van de werkzaamheden, de ervaring en het type organisatie waarvoor de pr adviseur werkt. Op het moment dat een pr adviseur een meer adviserende (strategische) rol heeft dan verdient de pr adviseur doorgaands meer. Gemiddeld verdient een pr adviseur tussen de 2000 en 4000 euro per maand. 

 

 
 
 

Salarisschaal PR Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures PR Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als PR Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PR Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 PR Adviseur vacatures

Loodsmedewerker parttime DHL Express Schiphol
Manpower Nederland
Jouw baan Werken met gezellige collega?s in de ochtend en ook nog eens betaald krijgen, dat klinkt natuurlijk niet verkeerd in jouw oren. Het fijne aan het parttime werken in …
Procesbegeleider
Randstad
Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging waarin jij de motor bent in het proces van continu verbeteren binnen Scania Logistics Netherlands? Scania Logistics Netherlands is de logistiek dienstverlener van …
Procesoperator - Paneloperator
Randstad
Heb en wil jij altijd de controle? Weet jij het overzicht te behouden als operator? Dan is deze functie iets voor jou Jouw nieuwe werkgever zoekt meerdere Paneloperators In deze …
Productiemedewerker AkzoNobel omgeving Leiden
Manpower Nederland
Jouw baan Werken bij AkzoNobel, dat klinkt wel Niet alleen kun je rekenen op een persoonlijk ontwikkelingstraject, maar is het bedrijf ook in Nederland recent uitgeroepen tot werkgever van het …
Productiemedewerker assemblage Medtronic regio Heerlen
Manpower Nederland
Jouw baan Zoek jij een verantwoordelijke baan waarmee jij een mooie bijdrage levert aan de zorg voor patiënten in ziekenhuizen? Vind jij het geen probleem om in 2 ploegen en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden PR Adviseur

Wat is de toekomst van PR Adviseur?

PR is van alle tijden. Er zal dan dus ook altijd behoefte zijn aan mensen die de pr in goede banen kunnen leiden. Op het moment dat het economisch minder gaat is het pr-budget echter wel vaak hetgeen waar de organisatie in gaat snijden. Dit is natuurlijk van invloed op de werkgelegenheid van de pr adviseurs. Maar over het algemeen is het werk en arbeidsperspectief van een pr adviseur goed te noemen.

Bij goed functioneren kan een pr adviseur doorgroeien naar een meer strategische functie als pr adviseur of promoveren naar pr- of communicatiemanager. 

 

 
 
 

Baankans PR Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6603


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

PR Adviseur worden: Opleidingen tot PR Adviseur

Wil je pr adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een PR Adviseur? 

Een pr adviseur is doorgaands HBO of WO opgeleidt in een communicatieve richting. Opleidingen zoals HBO Communicatie, WO Bedrijfscommunicatie en WO Communicatiewetenschappen zijn goede vooropleidingen om als pr adviseur aan de slag te kunnen gaan. In sommige gevallen is een journalistieke opleiding voor een pr adviseur gewenst. Vooral in de gevallen waar er veel contact wordt onderhouden met de pers kan een journalistieke i.p.v. een communicatie studie een pre zijn. 

 

 
 
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot PR Adviseur

Public Relations; Be good & tell it !
MANAGE UW BEDRIJFSCOMMUNICATIE ! IS UW IMAGO NOG STEEDS UW AMIGO ? Hoe managen organisaties hun PR en communicatie? Hoe vindt optimale afstemming plaats tussen interne en externe communicatie? Wat
PR (Public Relations) & Bedrijfscommunicatie
Avond | Klassikaal | 9 weken | Maandagavond | Vught In de cursus Bedrijfscommunicatie & Public Relations leer je de bedrijfscommunicatie binnen je bedrijf op een professioneler niveau te brengen.Zo …
Public Relations (PR) Thuisstudie
Succesvolle PR? Volg dePublic Relations opleiding van NHAHoe neemt de buitenwereld je bedrijf of stichting waar? Hoe zorg je voor een positief imago? Hoe straal je uit wat je uit …
MHBO Communicatie en Public Relations
Resultaat Na deze leergang Communicatie en Public Relations bent u in staat om op een effectieve manier communicatie toe te passen bij externe partijen. U heeft inzicht in Public Relations en …
MBO Communicatie en Public Relations
Resultaat Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een effectieve manier communicatie toe te passen bij externe partijen. U heeft inzicht in Public Relations en de pers, bent …
Meer opleidingen PR Adviseur

Weet je nog niet of je PR Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding PR Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk PR Adviseur

Met wie werkt een PR Adviseur samen? 

Een pr adviseur werkt doorgaands in een team samen met andere pr adviseurs. Het pr team wordt geleidt door een communicatie of pr manager. Een pr adviseur heeft doorgaands veel extern contact met klanten, de pers en eventuele andere belangengroepen. 

 
 
 

  • Communicatie manager
  • PR manager
PR Adviseur


Organisaties waar een PR Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een PR Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een PR Adviseur?

Een pr adviseur kan bij zowel een profit organisatie (bank, verzekeringsmaatschappij, levenmiddelenindustrie) als een non-profit organisatie (de overheid) in dienst zijn. 

 
 
 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers PR Adviseur

Waar kun je het beste werken als PR Adviseur? Hieronder vind je de best door de PR Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep PR Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden PR Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een PR Adviseur.

Welke competenties heeft een PR Adviseur nodig?

Een PR Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen PR Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij PR Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een PR Adviseur nodig? 

Een pr adviseur moet naast communicatief vaardig erg analytisch zijn. Een pr adviseur moet immers weten wat het imago van een organisatie is voordat deze veranderd kan worden. Het hebben van scherp inzicht is hierbij erg van belang. In de pr gaat het immers veel om "waarnemen". Het persoonstype dat het beste past bij de pr adviseur is dan ook de waarnemer. Naast inzicht is ook scherpzinnigheid en inlevingsvermogen van de pr adviseur verreist. Een goede pr adviseur moet zich in kunnen leven in de organisatie die de pr adviseur vertegenwoordigt. Het persoonstype de romanticus past dan ook goed bij de pr adviseur. 

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor PR Adviseur


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een PR Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep PR Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep PR Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie PR Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PR Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PR Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PR Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep PR Adviseur iets voor je?

Zou je graag PR Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PR Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op PR Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar