PR Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een PR Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pr adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pr adviseur wordt.

 

Wat is een PR Adviseur?

Een pr adviseur geeft advies aan bedrijven en particulieren over hoe deze het beste om kunnen gaan met de Public Relations (PR). Public Relations staat voor het bevorderen van de communicatie tussen een organisatie (of persoon) en de publieksgroepen waar de organisatie mee te maken heeft. Het doel van PR is het creëren en behouden van een goed imago.

Het is de taak van de pr adviseur om ervoor te zorgen dat een bedrijf of persoon de juiste pr heeft. De werkzaamheden van de pr adviseur zijn erg divers. Voorkomende werkzaamheden voor een pr adviseur zijn: persberichten opstellen, schrijven voor kranten en websites, communicatieplannen opzetten, het pr budget beheren, pers contact onderhouden en het nieuws analyseren.  Naast deze voorkomende werkzaamheden kan een pr adviseur ook een strategische functie hebben. Als bijvoorbeeld een organisatie slecht in het nieuws komt kan een pr adviseur de te volgen communicatiestrategie voor het bedrijf bepalen.

Een pr adviseur moet een goed inzicht in de omgeving hebben, weten wat er speelt in de wereld en communicatief vaardig zijn. Een pr adviseur werkt doorgaands bij een pr- of communicatieadviesbureau en wordt ingehuurd door verschillende soorten organisaties om over de pr te adviseren. Grote organisaties waarbij het imago van groot belang is (banken, energiemaatschappijen, de overheid) hebben zelf vast pr personeel in dienst. 

 
 
 


Wil je werken als PR Adviseur?

Werk je al als PR Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je PR Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor PR Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep PR Adviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Communicatie manager
  • PR manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6103


Salaris en Arbeidsvoorwaarden PR Adviseur

Wat verdient een PR Adviseur?

Het salaris van een pr adviseur is afhankelijk van de werkzaamheden, de ervaring en het type organisatie waarvoor de pr adviseur werkt. Op het moment dat een pr adviseur een meer adviserende (strategische) rol heeft dan verdient de pr adviseur doorgaands meer. Gemiddeld verdient een pr adviseur tussen de 2000 en 4000 euro per maand. 

 

 
 
 

Salarisschaal PR Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures PR Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als PR Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PR Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 PR Adviseur vacatures

Vacature Modelleur Formulieren en Procesafhandeling
Rijksoverheid
Modelleur Formulieren en Procesafhandeling Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) Functieomschrijving Als Modelleur formulieren en proces afhandeling (TriplEforms / KIM) aan de slag in een dynamische omgeving met kansen en uitdagingen? …
Vacature Proces Engineer Productieprocessen
Deen Werving en Selectie
Als Proces Engineer Productieprocessen ben je verantwoordelijk voor het verbeteren en optimaliseren van interne processen binnen een specifieke unit. Deze unit werkt nauw samen met andere units, waarbij de processen …
Vacature Productiemedewerker
Leadax B.V.
Lijkt het jou wat om een snelgroeiende productieafdeling te gaan ondersteunen in een internationale omgeving als productiemedewerker? Lees dan snel verder! Productiemedewerker Over de positie: Geen dag is hetzelfde, dit …
Vacature Procesverbeteraar CoolblueFietst
Coolblue
Als Procesverbeteraar CoolblueFietst ontwerp, implementeer en verbeter je processen. Hierdoor heb je grote impact op de efficientie en kwaliteit binnen heel CoolblueFietst. Hoe word ik procesverbeteraar CoolblueFietst bij Coolblue? Jouw …
Vacature Projectleider Gebiedsontwikkeling
Certus Groep
Over de functie Als Projectleider Gebiedsontwikkeling draagt u zorg voor de aansturing van(gemeentelijke) ruimtelijke (grondexploitatie)projecten voor (toekomstige) woningbouw en bedrijventerreinen/of voor gemeentelijke investeringsprojecten zoals bijvoorbeeld ;Deze projecten bevinden zich in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden PR Adviseur

Wat is de toekomst van PR Adviseur?

PR is van alle tijden. Er zal dan dus ook altijd behoefte zijn aan mensen die de pr in goede banen kunnen leiden. Op het moment dat het economisch minder gaat is het pr-budget echter wel vaak hetgeen waar de organisatie in gaat snijden. Dit is natuurlijk van invloed op de werkgelegenheid van de pr adviseurs. Maar over het algemeen is het werk en arbeidsperspectief van een pr adviseur goed te noemen.

Bij goed functioneren kan een pr adviseur doorgroeien naar een meer strategische functie als pr adviseur of promoveren naar pr- of communicatiemanager. 

 

 
 
 

Baankans PR Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6103


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

PR Adviseur worden: Opleidingen tot PR Adviseur

Wil je PR Adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de PR Adviseur.

Hoe word je een PR Adviseur? 

Een pr adviseur is doorgaands HBO of WO opgeleidt in een communicatieve richting. Opleidingen zoals HBO Communicatie, WO Bedrijfscommunicatie en WO Communicatiewetenschappen zijn goede vooropleidingen om als pr adviseur aan de slag te kunnen gaan. In sommige gevallen is een journalistieke opleiding voor een pr adviseur gewenst. Vooral in de gevallen waar er veel contact wordt onderhouden met de pers kan een journalistieke i.p.v. een communicatie studie een pre zijn. 

 

 
 
 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot PR Adviseur

Public Relations; Be good & tell it !
MANAGE UW BEDRIJFSCOMMUNICATIE ! IS UW IMAGO NOG STEEDS UW AMIGO ? Hoe managen organisaties hun PR en communicatie? Hoe vindt optimale afstemming plaats tussen interne en externe communicatie? Wat
Public Relations; Be good & tell it !
PR (Public Relations) & Bedrijfscommunicatie
Avond | Klassikaal | 9 weken | Maandagavond | Vught In de cursus Bedrijfscommunicatie & Public Relations leer je de bedrijfscommunicatie binnen je bedrijf op een professioneler niveau te brengen. …
PR (Public Relations) & Bedrijfscommunicatie
Public Relations (PR) Thuisstudie
Succesvolle PR? Volg dePublic Relations opleiding van NHAHoe neemt de buitenwereld je bedrijf of stichting waar? Hoe zorg je voor een positief imago? Hoe straal je uit wat je uit …
Public Relations (PR) Thuisstudie
MBO Communicatie en Public Relations
Communicatie en public relations hebben veel met elkaar te maken. De afdeling communicatie dient met de juiste communicatiemiddelen effectief te communiceren met externe partijen. Werken binnen dit vakgebied vraag om …
MBO Communicatie en Public Relations
MHBO Communicatie en Public Relations
Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Communicatie en public relations …
MHBO Communicatie en Public Relations

Omscholen of doorgroeien tot PR Adviseur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je PR Adviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar PR Adviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie PR Adviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een PR Adviseur?

Competenties en Vaardigheden PR Adviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een PR Adviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een PR Adviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de PR Adviseur

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een PR Adviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep PR Adviseur. Als PR Adviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen PR Adviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype PR Adviseur

Vakkennis voor een PR Adviseur

Het is voor een PR Adviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot PR Adviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen PR Adviseur

MHBO Communicatie en Public Relations
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Communicatie en public …
MHBO Communicatie en Public Relations
MBO Communicatie en Public Relations
Algemeen Communicatie en public relations hebben veel met elkaar te maken. De afdeling communicatie dient met de juiste communicatiemiddelen effectief te communiceren met externe partijen. Werken binnen dit vakgebied vraag …
MBO Communicatie en Public Relations
Public Relations (PR) E-Learning
Succesvolle PR? Volg dePublic Relations opleiding van NHAHoe neemt de buitenwereld je bedrijf of stichting waar? Hoe zorg je voor een positief imago? Hoe straal je uit wat je uit …
Public Relations (PR) E-Learning
MBO Communicatie en Public Relations (1 jaar)
Algemeen Communicatie en public relations hebben veel met elkaar te maken. De afdeling communicatie dient met de juiste communicatiemiddelen effectief te communiceren met externe partijen. Werken binnen dit vakgebied vraag …
MBO Communicatie en Public Relations (1 jaar)
MHBO Communicatie en Public Relations (1 jaar)
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Communicatie en public …
MHBO Communicatie en Public Relations (1 jaar)

Werkervaring PR Adviseur

Het is voor een startend PR Adviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot PR Adviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Communicatieadviseur, Persvoorlichter .

Iets anders leren?

Is PR Adviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk PR Adviseur

Met wie werkt een PR Adviseur samen? 

Een pr adviseur werkt doorgaands in een team samen met andere pr adviseurs. Het pr team wordt geleidt door een communicatie of pr manager. Een pr adviseur heeft doorgaands veel extern contact met klanten, de pers en eventuele andere belangengroepen. 

 
 
 

  • Communicatie manager
  • PR manager
PR Adviseur


Organisaties waar een PR Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een PR Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een PR Adviseur?

Een pr adviseur kan bij zowel een profit organisatie (bank, verzekeringsmaatschappij, levenmiddelenindustrie) als een non-profit organisatie (de overheid) in dienst zijn. 

 
 
 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers PR Adviseur

Waar kun je het beste werken als PR Adviseur? Hieronder vind je de best door de PR Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep PR Adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden PR Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een PR Adviseur.

Welke competenties heeft een PR Adviseur nodig?

Een PR Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen PR Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij PR Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een PR Adviseur nodig? 

Een pr adviseur moet naast communicatief vaardig erg analytisch zijn. Een pr adviseur moet immers weten wat het imago van een organisatie is voordat deze veranderd kan worden. Het hebben van scherp inzicht is hierbij erg van belang. In de pr gaat het immers veel om "waarnemen". Het persoonstype dat het beste past bij de pr adviseur is dan ook de waarnemer. Naast inzicht is ook scherpzinnigheid en inlevingsvermogen van de pr adviseur verreist. Een goede pr adviseur moet zich in kunnen leven in de organisatie die de pr adviseur vertegenwoordigt. Het persoonstype de romanticus past dan ook goed bij de pr adviseur. 

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor PR Adviseur


Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een PR Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep PR Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep PR Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie PR Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PR Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PR Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PR Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep PR Adviseur iets voor je?

Zou je graag PR Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PR Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als PR Adviseur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures PR Adviseur

Vacature Servicemonteur Sprinkler, Arnhem
Engie Nederland
Heb je ervaring met installatietechniek, ben je handig en wil je je verder ontwikkelen? Vind je het daarnaast interessant en uitdagend om bezig te zijn met sprinklersystemen, brandmelding en/of beveiligingsinstallatie? …
Vacature Servicetechnicus Sprinklertechniek, Noord Nederland
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Als Servicetechnicus Sprinkler techniek bij ENGIE voer je werkzaamheden uit aan utilitaire installaties bij verschillende klanten in de regio Noord en is geen dag hetzelfde Je krijgt opdracht om …
Vacature Projectleider Modificaties, Locatie Nieuwegein
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Als Projectleider Modificaties in de regio Utrecht krijg je te maken met modificatie projecten tot 1 miljoen euro. Je werkgebied is voornamelijk de regio Utrecht Het is jouw taak …
Vacature Projectleider Elektrotechniek, locatie Schiphol
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Als Projectleider bij een van de grootste luchthavens van de wereld krijg je te maken met zeer complexe projecten. In deze sterk gereguleerde 24-uurs omgeving is het jouw taak …
Vacature Senior Projectmanager, locatie Zaandam
Engie Nederland
Engie staat voor energie, technologie en optimisme. We zijn snel groeiend en daarom op zoek naar een Senior Projectmanager voor de afdeling Projecten van ENGIE West Nederland in ; ENGIE …

Actuele blogposts


reacties op PR Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar