Premiejager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Premiejager? Lees de functieomschrijving.

Een Premiejager is iemand die voortvluchtige criminelen opspoort en probeert op te pakken. De Premiejager brengt de gezochte personen binnen een bepaalde tijd dood of levend terug en krijgt daarvoor geld.

De Premiejager werkt meestal samen met de politie. Hij weet alles over relevante wetten en opsporings- en oppaktechnieken. Werken als premiejager is namelijk niet zonder risico; vaak zijn de gezochte criminelen bewapend. De Premiejager onderzoekt achtergrondinformatie over de criminelen en probeert toegang te krijgen tot adressen en telefoonnummers.

Het kan ook voorkomen dat een Premiejager niet op zoek gaat naar voorvluchtige mensen die door de staat gezocht worden, maar probeert een bepaald dier of vermist persoon te vinden.

Premiejagers zijn vooral bekend van de 19e eeuw, maar ook nu bestaan ze nog, met name in de VS. Daar hebben ze vaak ook veel meer wapens op zak dan in andere landen.

Wil je werken als Premiejager?

Werk je al als Premiejager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Premiejager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Premiejager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Premiejager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Politie
 • De Staat
 • Specialisten
 • Getuigen
 • Vrienden/familie van de gezochte persoon

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2900 tot €5400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Premiejager

Wat verdient een Premiejager?

Een Premiejager kan rekenen op zo’n €2900,- tot €5400,- euro bruto per maand. Het salaris is hoog, omdat een Premiejager te maken heeft met levensbedreigende risico’s. Wel hangt het salaris af van hoeveel criminelen hij daadwerkelijk (en binnen de afgesproken tijd) pakt.

Over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend, maar aangenomen wordt dat bij per gevangen dader een groot bedrag wordt uitgekeerd. Verder zal hij bijvoorbeeld een auto en uitrusting krijgen, evenals trainingen en een pensioensregeling.

Salarisschaal Premiejager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Premiejager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Premiejager

Hoe goed is de toekomst voor de Premiejager? 

Er zijn maar heel weinig Premiejagers. De meeste kans op een baan als Premiejager heb je waarschijnlijk in de VS. Ook zijn maar weinig mensen geschikt voor deze gevaarlijke baan.

Doorgroeimogelijkheden lijken er niet echt te zijn. De Premiejager kan steeds moeilijkere en gevaarlijkere zaken krijgen toegewezen of zicht specialiseren in een bepaald soort zaken. Ook kan hij Teamleider worden.

Baankans Premiejager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Premiejager worden: Opleidingen tot Premiejager

Hoe word je een Premiejager? 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Premiejager in Nederland. In de VS bieden sommige ‘premiejagerbureaus’ trainingen aan tot Premiejager. Het is van belang dat een Premiejager alles weet over de wetten van de staat, zodat hij geen problemen krijgt bij het identificeren en vangen van de dader. Denk bijvoorbeeld aan het recht op het dragen van wapens of niet. En in sommige landen wordt het vangen van boeven gezien als kidnapping. In die landen gaat daarom de Premiejager naar de gevangenis in plaats van de crimineel.

Ook moet een Premiejager in goede conditie zijn en weten hoe hij zichzelf moet verdedigen. Het kan zijn dat hij fysiek geweld moet gebruiken. Tevens moet de Premiejager leugens kunnen detecteren, weten hoe hij toegang kan krijgen tot telefoon- en adresgegevens enzovoort. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Premiejager

Meer opleidingen Premiejager

Weet je nog niet of je Premiejager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Premiejager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Premiejager

Met wie werkt een Premiejager samen? 

Vaak opereert een Premiejager alleen. Toch houdt hij natuurlijk contact met de staat/politie en allerlei specialisten, getuigen en vrienden en familie van de crimineel, die hem helpen bij de jacht op de gezochte of vermiste personen of dieren.


 • Politie
 • De Staat
 • Specialisten
 • Getuigen
 • Vrienden/familie van de gezochte persoon
Premiejager


Organisaties waar een Premiejager werkzaam is

Waar werkt een Premiejager meestal? 

Een Premiejager werkt voor de staat of een speciaal ‘Premiejagerbureau’ (non-profit). 

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Premiejager

Waar kun je het beste werken als Premiejager? Hieronder vindt je de best door de Premiejager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Premiejager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Premiejager:

Welke competenties heeft een een Premiejager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Premiejager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Premiejager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Premiejager zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Premiejager moet veel en nauwkeurig onderzoek doen. Hij moet zoveel mogelijk te weten komen over de achtergrond van de dader, zodat de kans dat de Premiejager hem kan pakken zo groot mogelijk is. Hij is ontzettend gedreven, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Tevens is de Premiejager zelfverzekerd. Hij moet stevig in zijn schoenen staan om een gevaarlijke crimineel te kunnen overmeesteren. Verder is hij doelgericht en heeft hij een goede conditie (Succesvolle Werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Premiejager


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Premiejager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Premiejager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Premiejager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Premiejager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Premiejager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Premiejager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Premiejager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Premiejager iets voor je?

Zou je graag Premiejager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Premiejager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Premiejager

jack

Voor dit soort werk wordt veel gebruik gemaakt van een privedetective(meestal voormalige medewerkers van justitie. ) .

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar