Projectontwikkelaar Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Projectontwikkelaar worden: Opleidingen tot Projectontwikkelaar

Wil je Projectontwikkelaar worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Projectontwikkelaar, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Projectontwikkelaar.

Hoe word je een Projectontwikkelaar? 

Om Projectontwikkelaar te worden kun je de opleiding Vastgoed en Makelaardij (HBO) doen. Na deze opleiding volg je vaak nog verdere cursussen om meer specifiek geschoold te worden en om echt in de praktijk aan de slag te kunnen gaan als Projectontwikkelaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Projectontwikkelaar

Er zijn geen opleidingen Projectontwikkelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Projectontwikkelaar in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Projectontwikkelaar te worden?

Voordat je aan een opleiding Projectontwikkelaar begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Projectontwikkelaar worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Projectontwikkelaar?

Het arbeidsmarktperspectief van een Projectontwikkelaar is vooral afhankelijk van de economische situatie. In economisch moeilijke tijden zal er als Projectontwikkelaar weinig werk te vinden zijn, nieuwe bouwplannen worden dan vaak uitgesteld omdat investeerders niet te vinden zijn. Gaat het daarentegen goed met de economie, dan zullen investeerders eerder geneigd zijn om geld te steken in bouwplannen en zal er weer meer werk te vinden zijn als Projectontwikkelaar. 

De doorgroeimogelijkheden als Projectontwikkelaar zijn redelijk beperkt. Soms kun je directeur worden van het bureau of kun je een managementfunctie uitoefenen maar dit zal volledig afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ben je zelfstandige dan zullen de doorgroeimogelijkheden al helemaal beperkt zijn.

De actuele kans op werk voor een Projectontwikkelaar

Het beroep Projectontwikkelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Stedenbouwkundig ontwerpers, adviseurs en planologen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Stedenbouwkundig ontwerpers, adviseurs en planologen is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

179

Baankans Projectontwikkelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Projectontwikkelaar

Als je je wilt omscholen tot Projectontwikkelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Projectontwikkelaar door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Projectontwikkelaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Projectontwikkelaar

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Projectontwikkelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures

Vacature Projectontwikkelaar Trainee
Kracht Recruitment
Jij krijgt de mogelijkheid om onder direct leiding van de directeur projectontwikkeling het gehele proces van een projectontwikkelaar te leren kennen en eigen te maken. Jouw initiatiefrijke en zelfstandige instelling, …
Vacature Projectontwikkelaar Trainee, Zwolle
Kracht Recruitment
Dit betreft een vacature waarbij je invloed hebt op alle aspecten van het project met een zeer afwisselend takenpakket. Als Trainee Projectontwikkelaar verricht je de volgende taken: - het beoordelen …
Vacature Projectontwikkelaar Trainee
Kracht Recruitment
Dit betreft een vacature waarbij je invloed hebt op alle aspecten van het project met een zeer afwisselend takenpakket. Als Trainee Projectontwikkelaar verricht je de volgende taken: - het beoordelen …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Projectontwikkelaar

Als je Projectontwikkelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectontwikkelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectontwikkelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectontwikkelaar?

Competenties en Vaardigheden Projectontwikkelaar

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Projectontwikkelaar nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Projectontwikkelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectontwikkelaar

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Projectontwikkelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectontwikkelaar. Als Projectontwikkelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Projectontwikkelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Projectontwikkelaar

Vakkennis voor een Projectontwikkelaar

Het is voor een Projectontwikkelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Projectontwikkelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Projectontwikkelaar


Werkervaring Projectontwikkelaar

Het is voor een startend Projectontwikkelaar die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectontwikkelaar is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Projectontwikkelaar, maar iets anders?

Is een opleiding Projectontwikkelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Projectontwikkelaar te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Projectontwikkelaar te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Projectontwikkelaar te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Projectontwikkelaar te worden?

Zou je graag Projectontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Projectontwikkelaar voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar