Pruikenmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pruikenmaker? Lees de functieomschrijving.

De Pruikenmaker vervaardigt pruiken. Een pruik is een kunstmatig kapsel. Deze wordt op het hoofd gedragen en geeft de suggestie dat het om een echt kapsel gaat. De Pruikenmaker maakt een pruik door natuurlijke of synthetische haren in kleine trosjes te knopen en deze vervolgens via een bepaald patroon op een soort gaas vast te maken. Een pruik kan gemaakt zijn van synthetisch haar, maar ook van natuurlijk haar zoals paardenhaar of het duurdere mensenhaar. Ook kan afgeknipt, eigen hoofdhaar gebruikt worden. Dit komt echter maar weinig voor.

Pruiken worden voor recreatie en entertainment gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan etalagepoppen, op het toneel, in theatervoorstellingen en films en in optochten. Ook kunnen pruiken gedragen worden door mensen die ontevreden zijn over hun kapsel of die helemaal geen haar hebben. Dit kan om medische redenen zijn, bijvoorbeeld na een behandeling tegen kanker waardoor haaruitval ontstaat.

De Pruikenmaker vervaardigt de pruiken, maar doet meestal ook het onderhoud. Zo vormt, herstelt en kleurt de Pruikenmaker de pruiken meestal ook zelf.

Wil je werken als Pruikenmaker?

Werk je al als Pruikenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pruikenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Pruikenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Pruikenmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pruikenmaker

Wat verdient een Pruikenmaker?

Het salaris van de Pruikenmaker is afhankelijk van de organisatie waar de Pruikenmaker voor werkt of dat de Pruikenmaker als zelfstandige werkt. De inkomsten zijn afhankelijk van de opdrachten en de hoeveelheid pruiken die de Pruikenmaker maakt.

Salarisschaal Pruikenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Pruikenmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pruikenmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Pruikenmaker? 

Er is weinig vraag naar Pruikenmakers. Het is een specialistisch beroep waar niet gemakkelijk werk in te vinden is. Bij voldoende deskundigheid en een goed netwerk van klanten kan de Pruikenmaker succesvol worden.

Baankans Pruikenmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pruikenmaker worden: Opleidingen tot Pruikenmaker

Hoe word je een Pruikenmaker? 

Er is geen speciale opleiding tot Pruikenmaker. Vaak ligt een kappersopleiding als basis voor de Pruikenmaker. Hier leert de Pruikenmaker met haar omgaan en leert de Pruikenmaker alles over kapsels. Door middel van cursussen en praktijk kan de Pruikenmaker de benodigde kennis en vaardigheden opdoen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pruikenmaker

Meer opleidingen Pruikenmaker

Weet je nog niet of je Pruikenmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pruikenmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Pruikenmaker

Met wie werkt een Pruikenmaker samen? 

De Pruikenmaker werkt vaak zelfstandig en heeft hierdoor weinig contact met collega’s. Wel heeft de Pruikenmaker veel contact met klanten om de pruik zo goed mogelijk te kunnen maken of aan te passen. Tot de klanten van de Pruikenmaker horen particulieren, maar ook acteurs van toneel- en theatergezelschappen.


Pruikenmaker


Organisaties waar een Pruikenmaker werkzaam is

Waar werkt een Pruikenmaker meestal? 

De Pruikenmaker werkt vaak als zelfstandige of in dienst van bijvoorbeeld een toneel- of theatergezelschap. De Pruikenmaker is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Uiterlijke verzorging?

Bekijk werken in Uiterlijke verzorging

Best beoordeelde werkgevers Pruikenmaker

Waar kun je het beste werken als Pruikenmaker? Hieronder vindt je de best door de Pruikenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pruikenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pruikenmaker:

Welke competenties heeft een een Pruikenmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Pruikenmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Pruikenmaker nodig? 

De Pruikenmaker moet secuur kunnen werken, analytisch ingesteld zijn en klantgericht zijn. De Pruikenmaker moet goed naar de wensen en behoeften van de klant kunnen luisteren en de pruik hierop aanpassen (Gever). De Pruikenmaker moet leergierig zijn en nieuwe technieken en ontwikkelingen kunnen toepassen om zo de beste kwaliteit pruiken te kunnen bieden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Pruikenmaker


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pruikenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pruikenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pruikenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pruikenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pruikenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pruikenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pruikenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pruikenmaker iets voor je?

Zou je graag Pruikenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pruikenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pruikenmaker

Marleen Diels

Mij lijkt het ook een mooi beroep. Heb veel interesse om dit te kunnen. Spijtig ben ik geen kapster. Is er dan een kans om toch een goede pruikenmaakster te worden? Grt Marleen

Sonja

Je kan zeker pruikenmaker worden.maar je begint natuurlijk wel met een achterstand.Gr.

L.de Visser

ik ben op zoek naar iemand die van mijn echte haren pruiken die niet naar mijn zis zij van 4 graag twee goede kan maken graag reactie en kosten naar leoniedevisser@live.nl vriendelijk bedankt

Chantal

Probeer het eens in je kennissen-of familiekring,er is vast wel iemand die een  kapper of kapster in de familie heeft en die kennen op hun beurt wel weer een goede pruikenmaker.Sucses

Pruikmaker 1

Hallo, Ik ben een pruikmaker Geweldig beroep. doei

Pruikenmaker 3

Hallo, Dit geweldige beroep is zeer interressant. Ik raad het jullie allemaal aan. Pruiken zijn helemaal cool voor de zomer van 2014!!! PRUIKEEENNNNN

Amalia

Fijn om te horen.Ik draag al jaren een pruik en tot volle tevredenheid.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar