Raadsheer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Raadsheer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep raadsheer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je raadsheer wordt.

 

Wat is een Raadsheer?

De Raadsheer is een lid van een hoger rechtsprekend college, zoals de Hoge Raad en het Gerechtshof. De Raadsheer is meestal een rechter. Ook een vrouwelijke Raadsheer wordt gewoon Raadsheer genoemd.

Tot de taken van een Raadsheer behoort het vellen van een oordeel over het recht. De Raadsheer moet daarom een uitstekende kennis van het recht en het rechtssysteem hebben. Een goed juridisch inzicht is een vereiste. Om deze reden is het dan ook niet makkelijk om aan de slag te gaan als Raadsheer. Hier gaan diverse procedures aan vooraf.

Een Raadsheer wordt benoemd. Om benoemd te worden tot Raadsheer moet degene over tenminste 10 jaar relevante juridische werkervaring beschikken. Om deze ervaring op te doen gaat de Raadsheer vaak eerst als jurist aan de slag. Benoeming tot Raadsheer is alleen mogelijk als degene hiervoor wordt voorgedragen. De president van het Gerechtshof moet de Raadsheer aanbevelen. De Raadsheer is vaak al werkzaam als rechter- of raadsheer-plaatsvervanger en kan met de functie van Raadsheer een vaste rechterlijke functie krijgen.Wil je werken als Raadsheer?

Werk je al als Raadsheer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Raadsheer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Raadsheer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Raadsheer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €6644 tot €7291

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Raadsheer

Wat verdient een Raadsheer?

De Raadsheer bij de Hoge Raad of het Gerechtshof verdient gemiddeld tussen de €6644,- en €7291,-.

Salarisschaal Raadsheer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Raadsheer

Op zoek naar een nieuwe baan als Raadsheer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Raadsheer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Raadsheer vacatures

Vacature Raadsheer familierecht in opleiding
de Rechtspraak
Gerechtshof Den Haag heeft een vacature voor Raadsheer familierecht in opleiding Ben je een ervaren jurist op het gebied van het huwelijkvermogens-, alimentatie- en familie(proces)recht? Zoek je inhoudelijke verdieping, ruimte …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Raadsheer

Wat zijn de baankansen voor een Raadsheer?

Het is niet eenvoudig om benoemd te worden tot Raadsheer. De Raadsheer moet tenminste 10 jaar relevante juridische ervaring hebben opgedaan voordat degene kan worden aanbevolen voor de functie van Raadsheer.

De actuele kans op werk voor een Raadsheer

De kans op werk voor het beroep Raadsheer is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Raadsheer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Raadsheer worden: Opleidingen tot Raadsheer

Wil je Raadsheer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Raadsheer.

Hoe word je een Raadsheer? 

Om als Raadsheer aan de slag te kunnen, moet om te beginnen een juridische opleiding gevolgd worden. Denk hierbij aan een WO opleiding Rechten. Na deze opleiding moet de Raadsheer ervaring opdoen als bijvoorbeeld jurist of advocaat. De Raadsheer moet over tenminste 10 jaar relevante juridische werkervaring beschikken voordat deze aan de slag kan.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Raadsheer

Verdieping Relatievermogensrecht; Huwelijkse voorwaarden en samenlevingsovereenkomsten
Het familierecht is in beweging, ontwikkelingen op dit boeiende rechtsgebied volgen elkaar snel op. Tijdens deze Verdiepingscursus Relatievermogensrecht; Huwelijkse voorwaarden en samenlevingsovereenkomsten  zullen mr. A.N. Labohm senior raadsheer Hof Den …
Verdieping Relatievermogensrecht; Huwelijkse voorwaarden en samenlevingsovereenkomsten
Actualiteiten Jeugdstrafrecht – Deel I
Ad van der Linden zal met name de meest recente ontwikkelingen in wetgeving en actuele jurisprudentie jeugdstraf(proces)recht doceren Onderwerpen Actuele ontwikkelingen wetgeving en jurisprudentie jeugdstraf(proces)recht Jeugdstraffen en maatregelen Sprekers mr. …
Actualiteiten Jeugdstrafrecht – Deel I
Actualiteiten Jeugdstrafrecht – deel II
Het tweede uur zal voortborduren op deel één. Ad van der Linden zal met name de meest recente ontwikkelingen in wetgeving en actuele jurisprudentie jeugdstraf(proces)recht doceren. Onderwerpen Penitentiair jeugdrecht Rol …
Actualiteiten Jeugdstrafrecht – deel II
Actualiteiten Huurrecht (woonruimte & bedrijfsruimte)
Tijdens de cursus worden de actuele regelgeving en rechtspraak met betrekking tot huur van woon- en bedrijfsruimte door mr. Frank van der Hoek (Raadsheer-plv Hof Den Haag, auteur, docent) behandeld. …
Actualiteiten Huurrecht (woonruimte & bedrijfsruimte)
Actualiteiten Civiel Jeugdrecht deel II november
Paul Vlaardingerbroek zal in dit (tweede) cursusuur een vervolg doceren op het eerste uur plaats en zal worden ingegaan op de (recente) jurisprudentie. Onderwerpen Jurisprudentie inzake de ondertoezichtstelling (art. 1:255 …
Actualiteiten Civiel Jeugdrecht deel II november

Omscholen of doorgroeien tot Raadsheer

Als je Raadsheer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Raadsheer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Raadsheer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Raadsheer?

Competenties en Vaardigheden Raadsheer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Raadsheer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Raadsheer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Raadsheer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Raadsheer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Raadsheer. Als Raadsheer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Raadsheer:


zie volledige beschrijving persoonstype Raadsheer

Vakkennis voor een Raadsheer

Het is voor een Raadsheer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Raadsheer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Raadsheer


Werkervaring Raadsheer

Het is voor een startend Raadsheer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Raadsheer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Rechter .

Iets anders leren?

Is Raadsheer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Raadsheer

Met wie werkt een Raadsheer samen? 

De Raadsheer komt met veel mensen in contact. Tijdens de werkzaamheden heeft de Raadsheer vooral veel contact met de andere medewerkers bij de Hoge Raad en het Gerechtshof. Daarnaast komt de Raadsheer ook met verschillende partijen in aanraking die betrokken zijn bij de rechtspraak.


Raadsheer


Organisaties waar een Raadsheer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Raadsheer meestal werkt.

Waar werkt een Raadsheer?

De Raadsheer is een lid van een hoger rechtsprekend college, zoals de Hoge Raad en het Gerechtshof. De Raadsheer is werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Raadsheer

Waar kun je het beste werken als Raadsheer? Hieronder vind je de best door de Raadsheer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Raadsheer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Raadsheer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Raadsheer.

Welke competenties heeft een Raadsheer nodig?

Een Raadsheer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Raadsheer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Raadsheer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Raadsheer nodig? 

De Raadsheer moet een goede juridisch en analytisch inzicht hebben om belangrijke beslissingen te kunnen maken en oordelen te kunnen vellen (Waarnemer). De Raadsheer moet zich in kunnen leven in diverse situaties en uiteenlopende standpunten (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Raadsheer


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Raadsheer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Raadsheer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Raadsheer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Raadsheer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Raadsheer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Raadsheer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Raadsheer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Raadsheer iets voor je?

Zou je graag Raadsheer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Raadsheer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Raadsheer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar