Rayonmanager Algemeen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rayonmanager Algemeen? Lees de functieomschrijving.

Een Rayonmanager is de schakel tussen het bedrijf en de klant. Hij is eindverantwoordelijk voor de organisatie, financiën en administratie binnen zijn rayon. Hij stuurt medewerkers aan, houdt zich bezig met relatiebeheer en streeft naar het behalen van de doelstellingen van het bedrijf.

De Rayonmanager is verantwoordelijk voor een prettige werkomgeving. Zo nodig voert hij verbeteringen door. Ook zorgt de Rayonmanager ervoor dat de medewerkers  binnen zijn rayon op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en producten. Hij houdt de ontwikkelingen in de markt dus nauw in de gaten. De werknemers rapporteren hun werkzaamheden aan de Rayonmanager.

Ook houdt een Rayonmanager toezicht op de financiën en neemt hij maatregelen als de cijfers tegenvallen. Hij is verantwoordelijk voor de omzet bij opdrachtgevers. Hij moet daarom zorgen voor een hoge klanttevredenheid en zorgen dat klanten zich aan het bedrijf binden.

Een andere taak van een Rayonmanager is het meedenken over promotieactiviteiten. Hij werkt dan nauw samen met de Sales Manager van het bedrijf. Tevens maakt de Rayonmanager een jaarplan voor het rayonbeleid, gebaseerd op het organisatiebeleid. Ook heeft de Rayonmanager een voorbeeldfunctie. Hij heeft een belangrijke rol in het uitdragen van de kernwaarden van het bedrijf.

Wil je werken als Rayonmanager Algemeen?

Werk je al als Rayonmanager Algemeen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rayonmanager Algemeen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Rayonmanager Algemeen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Rayonmanager Algemeen in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerkers
 • Sales Manager
 • Filiaalmanager
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rayonmanager Algemeen

Wat verdient een Rayonmanager Algemeen?

Een Rayonmanager kan rekenen op zo’n €2500,- tot €4500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de werkgever, de opleiding van de Rayonmanager, zijn leeftijd en werkervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waartoe het bedrijf behoort. 

Salarisschaal Rayonmanager Algemeen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rayonmanager Algemeen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rayonmanager Algemeen

Hoe goed is de toekomst voor de Rayonmanager Algemeen? 

De arbeidsmarktperspectieven van een Rayonmanager zijn gemiddeld. Rayonmanagers komen over het algemeen redelijk snel aan een baan.

Een Rayonmanager kan na jaren van ervaring meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan zijn rayon uitgebreid worden of hij kan overgeplaatst worden naar een groter rayon.

Baankans Rayonmanager Algemeen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rayonmanager Algemeen worden: Opleidingen tot Rayonmanager Algemeen

Hoe word je een Rayonmanager Algemeen? 

Om aan de slag te kunnen als Rayonmanager moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een HBO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rayonmanager Algemeen

Meer opleidingen Rayonmanager Algemeen

Weet je nog niet of je Rayonmanager Algemeen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rayonmanager Algemeen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rayonmanager Algemeen

Met wie werkt een Rayonmanager Algemeen samen? 

Een Rayonmanager komt veel in aanraking met de mensen die binnen zijn rayon werkzaam zijn bij het bedrijf. Ook maakt hij promotieplannen met de Sales Manager. Ook onderhoudt hij contact met de Filiaalmanagers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de filialen van zijn rayon. Tevens komt hij veel in contact met klanten, zowel bestaande als potentieel nieuwe.


 • Medewerkers
 • Sales Manager
 • Filiaalmanager
 • Klanten
Rayonmanager Algemeen


Organisaties waar een Rayonmanager Algemeen werkzaam is

Waar werkt een Rayonmanager Algemeen meestal? 

Als Rayonmanager kan je werkzaam zijn in veel verschillende branches waar een schakel nodig is tussen het bedrijf en de klanten. Het gaat meestal om grote bedrijven met meerdere vestigingen. Deze bedrijven horen bij de profit-sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Rayonmanager Algemeen

Waar kun je het beste werken als Rayonmanager Algemeen? Hieronder vindt je de best door de Rayonmanager Algemeen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rayonmanager Algemeen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rayonmanager Algemeen:

Welke competenties heeft een een Rayonmanager Algemeen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Rayonmanager Algemeen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Rayonmanager Algemeen nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Rayonmanager zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Rayonmanager dient energiek, gedreven, doelgericht en optimistisch te zijn. Hij moet een goede uitstraling hebben om klanten binnen te halen en weten welk doel hij precies voor ogen heeft. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Succesvolle Werker.

Ook dient een Rayonmanager goed leiding te kunnen geven. Hij is eerlijk en heeft geen blad voor de mond. Hij durft de medewerkers aan te sturen, maar is ook beschermend. De Rayonmanager dient namelijk te allen tijden te zorgen voor een prettige werkomgeving. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Baas.

Bekijk de persoonstypen voor Rayonmanager Algemeen


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Rayonmanager Algemeen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rayonmanager Algemeen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rayonmanager Algemeen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rayonmanager Algemeen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rayonmanager Algemeen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rayonmanager Algemeen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rayonmanager Algemeen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rayonmanager Algemeen iets voor je?

Zou je graag Rayonmanager Algemeen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rayonmanager Algemeen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rayonmanager Algemeen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar