Reclameontwerper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reclameontwerper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reclameontwerper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reclameontwerper wordt.

 

Wat is een Reclameontwerper?

De Reclameontwerper ontwerpt verschillende soorten reclames. Denk hierbij aan advertenties radio- en televisiecommercials, affiches en brochures. Een reclame is een vorm van communicatie dat als doel heeft om mensen over te halen producten en diensten aan te schaffen en de consumptie te bevorderen. De Reclameontwerper verzorgt de visuele kant van de reclame-uitingen.

De Reclameontwerper voert de opdrachten uit in opdracht van een klant. Als de Reclameontwerper een nieuwe opdracht krijgt, krijgt de Reclameontwerper alle benodigde informatie. De Reclameontwerper krijgt informatie over het adverterende bedrijf, het producten, de eisen van de klant, de doelgroep, de kosten, de media die gebruikt gaan worden en het doel van de reclame. Met deze informatie gaat de Reclameontwerper aan de slag om de reclame-uiting(en) te creëren.

De Reclameontwerper werkt zelfstandig, maar is wel onderdeel van een team. Er vindt overleg met de creatieve leiding plaats, mensen de mensen van de financiële afdeling en natuurlijk met de klant. Ook heeft de Reclameontwerper veel te maken met de copywriter. De copywriter schrijft de bijbehorende teksten voor de reclames. De teksten en de visuele kant van de reclame moeten goed op elkaar afgestemd worden en samen naar hetzelfde doel toewerken. Tekst en beeld kunnen elkaar hierbij goed aanvullen.Wil je werken als Reclameontwerper?

Werk je al als Reclameontwerper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reclameontwerper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reclameontwerper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reclameontwerper in één oogopslag

Netwerk:

  • Copywriter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reclameontwerper

Wat verdient een Reclameontwerper?

Het startsalaris van een Reclameontwerper ligt gemiddeld zo rond de €1750,-. Dit kan oplopen tot €3500,- naarmate meer ervaring wordt opgedaan en de Reclameontwerper meer verantwoordelijkheid en grotere opdrachten krijgt. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen. Ook keren succesvolle organisaties vaak goede bonussen uit aan Reclameontwerper.

Salarisschaal Reclameontwerper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Reclameontwerper

Er zijn geen vacatures Reclameontwerper aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Reclameontwerper in werkt.

Meer weten over de sector waar een Reclameontwerper in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reclameontwerper

Wat is de toekomst van Reclameontwerper?

Het beroep van de Reclameontwerper is een populair beroep en daardoor is de markt tamelijk competitief. Om een baan als Reclameontwerper te vinden en door te willen groeien moet de Reclameontwerper beschikken over ambitie en doorzettingsvermogen. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak ook door bijvoorbeeld een eigen reclamebureau te beginnen of door te groeien naar een leidinggevende functie.

Baankans Reclameontwerper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reclameontwerper worden: Opleidingen tot Reclameontwerper

Wil je reclameontwerper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Reclameontwerper? 

Om aan de slag te kunnen als Reclameontwerper kan het beste de HBO opleiding Grafische Vormgeving gevolgd worden. Sowieso kan de Reclameontwerper de benodigde kennis en vaardigheden het beste opdoen bij een opleiding grafisch vormgeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reclameontwerper

Er zijn geen opleidingen Reclameontwerper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reclameontwerper in werkt

Bekijk alle opleidingen Marketing & Communicatie


Netwerk Reclameontwerper

Met wie werkt een Reclameontwerper samen? 

De Reclameontwerper voert geregeld overleg met de creatieve leiding, medewerkers van de financiële afdeling en een leidinggevende. Ook heeft de Reclameontwerper veel te maken met de klant. De klant geeft de opdracht en heeft hier bepaalde wensen en ideeën over waar aan voldaan moet worden. Ook heeft de Reclameontwerper in de werkzaamheden veel met de copywriter te maken. De copywriter schrijft de teksten die bij het visuele van de Reclameontwerper horen. Dit moet goed op elkaar afgestemd worden.


  • Copywriter
Reclameontwerper


Organisaties waar een Reclameontwerper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reclameontwerper meestal werkt.

Waar werkt een Reclameontwerper?

De Reclameontwerper werkt bij een reclamebureau of bij de publiciteitsafdeling van een organisatie. Ook kan de Reclameontwerper een eigen reclamebureau hebben. De Reclameontwerper is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Reclameontwerper

Waar kun je het beste werken als Reclameontwerper? Hieronder vind je de best door de Reclameontwerper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reclameontwerper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reclameontwerper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reclameontwerper.

Welke competenties heeft een Reclameontwerper nodig?

Een Reclameontwerper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reclameontwerper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reclameontwerper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reclameontwerper nodig? 

De Reclameontwerper moet beschikken over een flinke portie creativiteit (Romanticus) en overtuigingskracht. De Reclameontwerper moet weten hoe een product verkocht en gepromoot wordt en hier origineel in zijn. De Reclameontwerper moet klantgericht werken en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ook moet de Reclameontwerper goed naar een doel toe kunnen werken en ambitieus zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Reclameontwerper


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Reclameontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reclameontwerper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reclameontwerper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reclameontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reclameontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reclameontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reclameontwerper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reclameontwerper iets voor je?

Zou je graag Reclameontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reclameontwerper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reclameontwerper

janntje

een leuk beroep want je hebt vrouwelijke collegaKJM  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar