Recreatief begeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recreatief begeleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep recreatief begeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je recreatief begeleider wordt.

 

Wat is een Recreatief begeleider?

De Recreatief begeleider stelt activiteitenprogramma’s samen voor recreanten en vakantiegangers. De Recreatief begeleider begeleidt samen met anderen deze activiteiten en organiseert en plant alles. Samen met de werkgever bepaalt de Recreatief begeleider welke activiteiten er dat seizoen aangeboden gaan worden en de Recreatief begeleider voert deze activiteiten vervolgens uit.

 

De Recreatief begeleider werkt in de recreatiesector en is daardoor meestal werkzaam bij een camping, bungalowpark of dagrecreatieverblijf. Hier gaan mensen heen om voor een dag of voor een langere periode te genieten van hun rust, even weg te zijn van hun dagelijkse bezigheden en een leuke tijd te hebben. Deze mensen willen daarom leuke dingen doen en ook zorgen dat hun kinderen genoeg te doen hebben. De taak van de Recreatief begeleider is om in deze behoeften te voorzien.

 

De Recreatief begeleider organiseert vaak diverse sport- en beweegactiviteiten, fietstochten, museumbezoeken en nog veel meer. De Recreatief begeleider heeft het vooral in het hoogseizoen erg druk en maakt dan lange dagen. De Recreatief begeleider moet voor de gasten klaarstaan en het hen naar de zin maken. De Recreatief begeleider moet hiervoor beschikken over een flinke portie energie en enthousiasme. Ook moet de Recreatief begeleider voldoende creativiteit hebben om de mensen te vermaken en eventueel te kunnen improviseren. De Recreatief begeleider moet spontaan zijn, houden van een uitdaging en goed met mensen om kunnen gaan.Wil je werken als Recreatief begeleider?

Werk je al als Recreatief begeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recreatief begeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Recreatief begeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Recreatief begeleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Recreatiemedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recreatief begeleider

Wat verdient een Recreatief begeleider?

Het salaris van de Recreatief begeleider is lastig in te schatten. De Recreatief begeleider werkt in het hoogseizoen vaak lange dagen. Het salaris is afhankelijk van de werkplek en de ervaring van de Recreatief begeleider. Vaak wordt de rol van Recreatief begeleider ook gezien als mooi kans om te leren of als vakantiebaan.

Salarisschaal Recreatief begeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Recreatief begeleider

Er zijn geen vacatures Recreatief begeleider aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Recreatief begeleider in werkt.

Meer weten over de sector waar een Recreatief begeleider in werkt

Bekijk werken in Reizen & Recreatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recreatief begeleider

Wat is de toekomst van Recreatief begeleider?

Er is voldoende vraag naar Recreatief begeleider, maar het is meestal wel seizoensgebonden werk. Vooral in het hoogseizoen is er veel werk, maar daarbuiten vaak niet. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt.

Baankans Recreatief begeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Recreatief begeleider worden: Opleidingen tot Recreatief begeleider

Wil je recreatief begeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Recreatief begeleider? 

Vaak volgt de Recreatief begeleider aan het begin van het seizoen of bij het begin van het werk een één of meerdaagse cursus bij de werkgever. Hier leert de Recreatief begeleider over de verschillende activiteiten, wat de Recreatief begeleider precies moet doen en hoe de Recreatief begeleider met verschillende situaties om moet gaan. Een eventuele opleiding in de toerisme en/of recreatie kan als een pré worden gezien.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Recreatief begeleider

Er zijn geen opleidingen Recreatief begeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Recreatief begeleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie


Netwerk Recreatief begeleider

Met wie werkt een Recreatief begeleider samen? 

De Recreatief begeleider werkt vaak samen in een team met andere Recreatief begeleiders en recreatiemedewerkers. De Recreatief begeleider plant de activiteiten vaak in overleg met de werkgever.


  • Recreatiemedewerker
Recreatief begeleider


Organisaties waar een Recreatief begeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Recreatief begeleider meestal werkt.

Waar werkt een Recreatief begeleider?

De Recreatief begeleider is werkzaam in de recreatiesector en werkt vaak op een bungalowpark, camping of dafrecreatieverblijf. De Recreatief begeleider is hiermee werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Recreatief begeleider

Waar kun je het beste werken als Recreatief begeleider? Hieronder vind je de best door de Recreatief begeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Recreatief begeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Recreatief begeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Recreatief begeleider.

Welke competenties heeft een Recreatief begeleider nodig?

Een Recreatief begeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Recreatief begeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Recreatief begeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Recreatief begeleider nodig? 

De Recreatief begeleider moet beschikken over voldoende energie, een flinke portie enthousiasme en doorzettingsvermogen (Levensgenieter). De Recreatief begeleider moet de gasten weten te motiveren voor de verschillende activiteiten en zorgen dat zij een leuke tijd hebben. De Recreatief begeleider moet goed met mensen om kunnen gaan en luisteren naar hun behoeftes (Gever). Ook moet de Recreatief begeleider goed kunnen plannen en organsieren en eventueel kunnen improviseren als er plotseling dingen veranderen.

Bekijk de persoonstypen voor Recreatief begeleider


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Recreatief begeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recreatief begeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recreatief begeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recreatief begeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recreatief begeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recreatief begeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recreatief begeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recreatief begeleider iets voor je?

Zou je graag Recreatief begeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recreatief begeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Recreatief begeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar