Recreatief begeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recreatief begeleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep recreatief begeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je recreatief begeleider wordt.

 

Wat is een Recreatief begeleider?

De Recreatief begeleider stelt activiteitenprogramma’s samen voor recreanten en vakantiegangers. De Recreatief begeleider begeleidt samen met anderen deze activiteiten en organiseert en plant alles. Samen met de werkgever bepaalt de Recreatief begeleider welke activiteiten er dat seizoen aangeboden gaan worden en de Recreatief begeleider voert deze activiteiten vervolgens uit.

 

De Recreatief begeleider werkt in de recreatiesector en is daardoor meestal werkzaam bij een camping, bungalowpark of dagrecreatieverblijf. Hier gaan mensen heen om voor een dag of voor een langere periode te genieten van hun rust, even weg te zijn van hun dagelijkse bezigheden en een leuke tijd te hebben. Deze mensen willen daarom leuke dingen doen en ook zorgen dat hun kinderen genoeg te doen hebben. De taak van de Recreatief begeleider is om in deze behoeften te voorzien.

 

De Recreatief begeleider organiseert vaak diverse sport- en beweegactiviteiten, fietstochten, museumbezoeken en nog veel meer. De Recreatief begeleider heeft het vooral in het hoogseizoen erg druk en maakt dan lange dagen. De Recreatief begeleider moet voor de gasten klaarstaan en het hen naar de zin maken. De Recreatief begeleider moet hiervoor beschikken over een flinke portie energie en enthousiasme. Ook moet de Recreatief begeleider voldoende creativiteit hebben om de mensen te vermaken en eventueel te kunnen improviseren. De Recreatief begeleider moet spontaan zijn, houden van een uitdaging en goed met mensen om kunnen gaan.Wil je werken als Recreatief begeleider?

Werk je al als Recreatief begeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recreatief begeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Recreatief begeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Recreatief begeleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Recreatiemedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recreatief begeleider

Wat verdient een Recreatief begeleider?

Het salaris van de Recreatief begeleider is lastig in te schatten. De Recreatief begeleider werkt in het hoogseizoen vaak lange dagen. Het salaris is afhankelijk van de werkplek en de ervaring van de Recreatief begeleider. Vaak wordt de rol van Recreatief begeleider ook gezien als mooi kans om te leren of als vakantiebaan.

Salarisschaal Recreatief begeleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Recreatief begeleider

Er zijn geen vacatures Recreatief begeleider aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Recreatief begeleider in werkt.

Meer weten over de sector waar een Recreatief begeleider in werkt

Bekijk werken in Reizen & Recreatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recreatief begeleider

Wat is de toekomst van Recreatief begeleider?

Er is voldoende vraag naar Recreatief begeleider, maar het is meestal wel seizoensgebonden werk. Vooral in het hoogseizoen is er veel werk, maar daarbuiten vaak niet. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt.

Baankans Recreatief begeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Recreatief begeleider worden: Opleidingen tot Recreatief begeleider

Wil je Recreatief begeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Recreatief begeleider.

Hoe word je een Recreatief begeleider? 

Vaak volgt de Recreatief begeleider aan het begin van het seizoen of bij het begin van het werk een één of meerdaagse cursus bij de werkgever. Hier leert de Recreatief begeleider over de verschillende activiteiten, wat de Recreatief begeleider precies moet doen en hoe de Recreatief begeleider met verschillende situaties om moet gaan. Een eventuele opleiding in de toerisme en/of recreatie kan als een pré worden gezien.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Recreatief begeleider

Er zijn geen opleidingen Recreatief begeleider aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Recreatief begeleider in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie

Omscholen of doorgroeien tot Recreatief begeleider

Als je Recreatief begeleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Recreatief begeleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Recreatief begeleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Recreatief begeleider?

Competenties en Vaardigheden Recreatief begeleider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Recreatief begeleider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Recreatief begeleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Recreatief begeleider

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Recreatief begeleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Recreatief begeleider. Als Recreatief begeleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Recreatief begeleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Recreatief begeleider

Vakkennis voor een Recreatief begeleider

Het is voor een Recreatief begeleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Recreatief begeleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Recreatief begeleider


Werkervaring Recreatief begeleider

Het is voor een startend Recreatief begeleider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Recreatief begeleider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Recreatief begeleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Recreatief begeleider

Met wie werkt een Recreatief begeleider samen? 

De Recreatief begeleider werkt vaak samen in een team met andere Recreatief begeleiders en recreatiemedewerkers. De Recreatief begeleider plant de activiteiten vaak in overleg met de werkgever.


  • Recreatiemedewerker
Recreatief begeleider


Organisaties waar een Recreatief begeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Recreatief begeleider meestal werkt.

Waar werkt een Recreatief begeleider?

De Recreatief begeleider is werkzaam in de recreatiesector en werkt vaak op een bungalowpark, camping of dafrecreatieverblijf. De Recreatief begeleider is hiermee werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Recreatief begeleider

Waar kun je het beste werken als Recreatief begeleider? Hieronder vind je de best door de Recreatief begeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Recreatief begeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Recreatief begeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Recreatief begeleider.

Welke competenties heeft een Recreatief begeleider nodig?

Een Recreatief begeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Recreatief begeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Recreatief begeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Recreatief begeleider nodig? 

De Recreatief begeleider moet beschikken over voldoende energie, een flinke portie enthousiasme en doorzettingsvermogen (Levensgenieter). De Recreatief begeleider moet de gasten weten te motiveren voor de verschillende activiteiten en zorgen dat zij een leuke tijd hebben. De Recreatief begeleider moet goed met mensen om kunnen gaan en luisteren naar hun behoeftes (Gever). Ook moet de Recreatief begeleider goed kunnen plannen en organsieren en eventueel kunnen improviseren als er plotseling dingen veranderen.

Bekijk de persoonstypen voor Recreatief begeleider


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Recreatief begeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recreatief begeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recreatief begeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recreatief begeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recreatief begeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recreatief begeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recreatief begeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recreatief begeleider iets voor je?

Zou je graag Recreatief begeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recreatief begeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Recreatief begeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar