Regiomanager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Regiomanager worden: Opleidingen tot Regiomanager

Wil je Regiomanager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Regiomanager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Regiomanager.

Hoe word je een Regiomanager? 

Om aan de slag te kunnen als Regiomanager moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een HBO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring. 

De 5 best beoordeelde opleidingen Regiomanager

bijgewerkt op 15-10-2021

Strategisch management, IT & organisatiekunde foundation (ITMF)-*
De cursus IT-management foundation omvat theorie en technieken om organisaties aan te sturen en richt zich met name op alignment van business en IT.  Deze cursus behandelt organisatieontwikkeling en hoe …
Strategisch management, IT & organisatiekunde foundation (ITMF)-*
Strategisch management, informatiemanagement, ICT & Business Alignment-*
Informatiemanagement betreft een veelheid aan diverse aspectgebieden waarop je informatie kunt managen. Data, gegevens, informatie en knowledge vormen de essentiële basis voor een goed functionerende organisatie. Informatiemanagement zorgt enerzijds dat …
Strategisch management, informatiemanagement, ICT & Business Alignment-*
Strategisch management, Balanced Score Card en kritische succesfactoren.*
Onderdelen van een bedrijf op een structurele wijze kunnen gemeten en constructief kunnen aanpassen. De meeste bedrijven kijken naar makkelijk meetbare Key Performance Indicators (KPI’s) zoals omzet en marge en …
Strategisch management, Balanced Score Card en kritische succesfactoren.*
Opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics: strategisch management, business modelling, scenario based planning
3-daagse training Scenarioplanning & Business Dynamics De complete opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics helpt je om de koers en strategie van jouw organisatie beter op de toekomst af te stemmen. …
Opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics: strategisch management, business modelling, scenario based planning
Compensation & Benefits Management (Strategisch management, Strategisch HRM)
Denk en handel in termen van strategisch belonen De opleiding van Vlerick business School biedt u de nodige kennis en inzichten om een ware compensation & benefits professional te worden …
Compensation & Benefits Management (Strategisch management, Strategisch HRM)

Is het verstandig om Regiomanager te worden?

Voordat je aan een opleiding Regiomanager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Regiomanager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Regiomanager?

Een Regiomanager kan redelijk goed aan een baan komen. Zijn arbeidsmarktperspectief is gemiddeld genomen goed.

Een Regiomanager kan na jaren van ervaring steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij steeds meer taken krijgen of grotere en/of meer filialen toegewezen krijgen. Ook kan het zijn dat een Regiomanager met veel ervaring wordt ingezet bij de minst goed lopende filialen, omdat deze meer aandacht en energie vergen. Het is een grote uitdaging deze filialen weer goed te laten lopen.

Eventueel zou een Regiomanager uiteindelijk de leiding kunnen krijgen over alle Regiomanagers en Algemeen Directeur kunnen worden.

De actuele kans op werk voor een Regiomanager

De kans op werk voor het beroep Regiomanager is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

39

Baankans Regiomanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Regiomanager

Als je je wilt omscholen tot Regiomanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Regiomanager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Regiomanager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Regiomanager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Regiomanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Regiomanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Regiomanager

Als je Regiomanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Regiomanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Regiomanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Regiomanager?

Competenties en Vaardigheden Regiomanager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Regiomanager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Regiomanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Regiomanager

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Regiomanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Regiomanager. Als Regiomanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Regiomanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Regiomanager

Vakkennis voor een Regiomanager

Het is voor een Regiomanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Regiomanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Regiomanager

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
Post-HBO Senior Strategic Management
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategic Management
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit
HBO Strategisch Management
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze opleiding biedt u …
HBO Strategisch Management

Werkervaring Regiomanager

Het is voor een startend Regiomanager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Regiomanager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Regiomanager, maar iets anders?

Is een opleiding Regiomanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Regiomanager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Regiomanager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Regiomanager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Regiomanager te worden?

Zou je graag Regiomanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Regiomanager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Regiomanager

Strategisch handelen: strategisch denken en tactisch doen

Strategisch handelen: strategisch denken en tactisch doen

Heb je soms het gevoel dat je ogen in je rug moet hebben? Voel je je soms een schaap dat als het even niet op let, naar de slachtbank gebracht wordt? Weet je en merk je dat er (onderhuids) allerlei …

 • Onderwerp opleiding Regiomanager
 • Lesmethode In-company / Maatwerk
 • Prijs € 0,00
 • Duur 3 uren
Beleid, Strategie en Organisatie - MBA module Public & Private

Beleid, Strategie en Organisatie - MBA module Public & Private

Beleid, Strategie en Organisatie In de module Beleid, Strategie en Organisatie geven experts je alle kennis en inzichten over strategie en de voorwaarden voor een succesvolle uitvoering. Wat levert het je op? kennis en inzicht in het opstellen van een goede …

 • Onderwerp opleiding Regiomanager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 6.395,00
 • Duur 6 dagen
Strategisch Management (ook online virtual classroom)

Strategisch Management (ook online virtual classroom)

In deze training Strategisch Management leer je hoe je de juiste strategische keuzes maakt en waar de innovatie- en groeimogelijkheden voor jouw organisatie, team of afdeling liggen. Strategie is van onschatbare waarde voor het lange termijn succes van iedere organisatie. …

 • Onderwerp opleiding Regiomanager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.857,50
 • Duur 3 dagen
Beoordeling
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)

Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. Deze opleiding biedt u de handvatten om tot de juiste …

 • Onderwerp opleiding Regiomanager
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 2.799,00
 • Duur 12 maanden
Post-HBO Senior Strategic Management

Post-HBO Senior Strategic Management

Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Strategic Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding biedt u de handvatten om tot de juiste strategische keuzes …

 • Onderwerp opleiding Regiomanager
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 1.999,00
 • Duur 6 maanden

Ga direct naar