Boeken Reisadviseur

Voor de functie van Reisadviseur zijn aardig wat vacatures te vinden. Zowel grotere als kleinere reisorganisaties hebben altijd Reisadviseurs nodig. Waar bijvoorbeeld kan worden bespaard op minder reisleiders en dergelijke kan niet worden bespaard op Reisadviseurs. Jij bent immers degene die de reizen aan de man brengt.

Er zijn wel steeds meer online concurrenten waarbij de functie van Reisadviseur minder belangrijk wordt, maar vaak kunnen deze organisaties ook telefonisch worden benaderd en dan moet toch ook een Reisadviseur aanwezig zijn.

Doorgroeien kan eventueel door te specialiseren op een bepaalde sector binnen de reiswereld. Een andere mogelijkheid is dat je, als je eenmaal veel ervaring hebt als Reisadviseur, doorgroeit naar functie van manager van het betreffende reisbureau. Ook doorgroeien naar andere bedrijven is mogelijk.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Reisadviseur. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Reisadviseur. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Reisadviseur die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.