Reisadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reisadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reisadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reisadviseur wordt.

 

Wat is een Reisadviseur?

Als Reisadviseur ben je verantwoordelijk voor de verkoop van de producten van een reisbureau. Dat wil zeggen dat je langere reizen en kortere tripjes of dagjes, maar ook vliegtickets verkoopt aan de mensen die het bureau bezoeken.

Als er een klant het reisbureau in komt is het je taak als Reisadviseur om de wensen en eisen te inventariseren. Vervolgens vertaal je dit naar een passende reis uit het bestaande aanbod van de reisorganisaties waar het bureau mee samenwerkt. Die boek je direct waar de klant bij is, evenals de eventuele extra's. Je verkoopt namelijk naast vakanties ook lijndiensttickets voor vliegtuigmaatschappijen, reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen.

Uiteindelijk zorgt de Reisadviseur ervoor dat de klant een goed geregelde vakantie tegemoet kan zien waarbij gedacht is aan de reis naar het betreffende land, de eventuele transfer en de accomodatie. Excursies kunnen de mensen veelal ter plaatse boeken, maar de Reisadviseur moet daar wel over kunnen adviseren.

Als Reisadviseur werk je meestal op een reisbureau met meerdere Adviseurs. Er wordt vaak gewerkt met targets die je moet halen en dus moet je commercieel ingesteld zijn en pro-actief de diverse uitjes aan de man proberen te brengen.Wil je werken als Reisadviseur?

Werk je al als Reisadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reisadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reisadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reisadviseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Reisadviseur
 • Reisleider
 • Manager Reisbureau
 • Hotelreceptionist
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €800 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reisadviseur

Wat verdient een Reisadviseur?

Een Reisadviseur verdient tussen de €800 als beginner en €2500 euro in het hoogste segment en bij meerdere jaren ervaring. Ervaring is namelijk de belangrijkste factor waar in de reisbranche het salaris van afhangt. Ook leeftijd en de precieze sector of werkgever spelen een rol. Zo kun je binnen toerisme je ook richten op de zakelijke sector.

Als een Reisadviseur targets moet halen kan het ook voorkomen dat de organisatie werkt met een bonusregeling, maar dit is niet altijd het geval. Een reiskostenvergoeding is wel redelijk gebruikelijk en soms komt het ook voor dat je een dertiende maand krijgt. Dit is echter niet standaard.

Salarisschaal Reisadviseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Reisadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Reisadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reisadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Reisadviseur vacatures

Commercieel reisadviseur
Work-On
VacaturebeschrijvingCommercieel! Wat houdt dat nou precies in bij deze functie? Jij neemt een advies- en ondersteunende rol op je. Jij gaat namelijk de salesmanagers ondersteunen. Hoe? Meedenken! Waar kan er …
Verkoopmedewerker Reizen Franstalig
European Camping Group Netherlands B.V.
FunctieomschrijvingVoor onze Franstalige websites zijn wij op zoek naar een verkoopmedewerker Reizen. Je werkzaamheden zijn vooral gericht om onze Franstalige gasten zo goed mogelijk te helpen via e-mail en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reisadviseur

Wat is de toekomst van Reisadviseur?

Voor de functie van Reisadviseur zijn aardig wat vacatures te vinden. Zowel grotere als kleinere reisorganisaties hebben altijd Reisadviseurs nodig. Waar bijvoorbeeld kan worden bespaard op minder reisleiders en dergelijke kan niet worden bespaard op Reisadviseurs. Jij bent immers degene die de reizen aan de man brengt.

Er zijn wel steeds meer online concurrenten waarbij de functie van Reisadviseur minder belangrijk wordt, maar vaak kunnen deze organisaties ook telefonisch worden benaderd en dan moet toch ook een Reisadviseur aanwezig zijn.

Doorgroeien kan eventueel door te specialiseren op een bepaalde sector binnen de reiswereld. Een andere mogelijkheid is dat je, als je eenmaal veel ervaring hebt als Reisadviseur, doorgroeit naar functie van manager van het betreffende reisbureau. Ook doorgroeien naar andere bedrijven is mogelijk.

Baankans Reisadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reisadviseur worden: Opleidingen tot Reisadviseur

Wil je reisadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Reisadviseur? 

Om Reisadviseur te kunnen worden moet je een opleiding Toerisme (MBO of HBO) doen.

Tijdens een studie in de toeristische sector komen onder andere algemene reiskennis aan bod, verschillende vakantiebestemmingen, de te verkopen producten als vervoer, verblijf en verzekering evenals het berekenen van de uiteindelijke reissom.

Daarnaast komen in sommige studies ook meer management vakken aan de orde. Dit is op het HBO sterker aanwezig dan op het MBO.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Reisadviseur

Reisadviseur E-Learning
Word reisadviseurVan Machu Pichu in Peru tot de hectiek van Aki Habara en Shinjuku in Tokyo: wil je alles weten over de mooiste bestemmingen? Vakantiegangers de reis van hun leven …
Reisadviseur Thuisstudie
Word reisadviseurVan Machu Pichu in Peru tot de hectiek van Aki Habara en Shinjuku in Tokyo: wil je alles weten over de mooiste bestemmingen? Vakantiegangers de reis van hun leven …
Meer opleidingen Reisadviseur

Weet je nog niet of je Reisadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Reisadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Reisadviseur

Met wie werkt een Reisadviseur samen? 

Het meeste contact dat een Reisadviseur zal hebben is aan de ene kant de klanten die langskomen voor het boeken van een reis en aan de andere kant de manager van het reisbureau waaraan je verantwoording aflegt. Tevens zul je te maken krijgen met een mede Adviseur omdat veel bureaus meerdere Reisadviseurs in dienst hebben.

Tijdens het boeking kan het zijn dat er meer informatie nodig is dan je op dat moment met eigen kennis geven kunt. Het kan dan zijn dat je telefonisch contact hebt met een reisorganisatie, reisleider, receptionist van een hotel of een Reisadviseur van een andere vestiging.


 • Reisadviseur
 • Reisleider
 • Manager Reisbureau
 • Hotelreceptionist
 • Klant
Reisadviseur


Organisaties waar een Reisadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reisadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Reisadviseur?

De reisbrache is eigenlijk in zijn geheel een profit branche. Dat betekent dus dat je als Reisadviseur ook alleenwerkzaam zult zijn in de profit sector, bijv. in een reisbureau voor allerlei reisbestemmingen en luxe reizen of bijv. op een internationaal travel agency.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Reisadviseur

Waar kun je het beste werken als Reisadviseur? Hieronder vind je de best door de Reisadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reisadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reisadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reisadviseur.

Welke competenties heeft een Reisadviseur nodig?

Een Reisadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reisadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reisadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reisadviseur nodig? 

Een Reisadviseur moet meestal targets halen en dus is een productieve instelling van belang. Klanten moeten tevreden weggaan, maar je moet ook kunnen verkopen en niet te lang met een klant bezig zijn. Daarnaast moet een Reisadviseur ordelijk werken om te verkomen dat er bij de boeking iets misgaat en de klant uiteindelijk tijdens de vakantie onplezierige verrassingen staan te wachten (Perfectionist).

In het beroep van Reisadviseur ben je steeds bezig je in andere mensen te verplaatsen en hun kant van het verhaal in te zien. Steeds vervul je een helpende functie en enig enthousiasme hierbij is handig om de klant ten slotte een goed gevoel te geven bij het aangeboden product (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Reisadviseur


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Reisadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reisadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reisadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reisadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reisadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reisadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reisadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reisadviseur iets voor je?

Zou je graag Reisadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reisadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reisadviseur

Jan

Hallo, ik vroeg me af of je om als zelfstandig reisadviseur aan de slag te gaan over bepaalde vergunningen moet beschikken? M.vr.gr.

Felix

Hallo Jan,neem contact op met de KvK,die lichten je volledig in .H.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar