Relatiebeheerder Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Relatiebeheerder worden: Opleidingen tot Relatiebeheerder

Wil je Relatiebeheerder worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Relatiebeheerder, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Relatiebeheerder.

Hoe word je een Relatiebeheerder? 

Om aan de slag te kunnen als Relatiebeheerder moet je in het bezit zijn van een HBO- of WO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt. Er worden veel functies als Relatiebeheerder aangeboden in de Accountancy-branche. Hiervoor is een HBO-diploma Accountancy nodig.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring.

De 3 best beoordeelde opleidingen Relatiebeheerder

bijgewerkt op 23-11-2021

RELATIEBEHEERDER / NETWERKEN / RELATIEBEHEER / NETWERKER
Algemene informatie:   De waarde van je bedrijf wordt bepaald door het aantal klanten dat je hebt en uiteraard wat je er aan kunt verdienen.  Relatiebeheer is dus een essentieel …
RELATIEBEHEERDER / NETWERKEN / RELATIEBEHEER / NETWERKER
Gespreksvaardigheden en gesprekstechnieken (voor professionals)
Doel:  De training is gericht op hert verbeteren van kennis en vaardigheden van de bestaande adviseur, consultant, relatiebeheerder, verkoper, accountmanager. Inhoud De weg naar (verkoop)succes is soms uitdagend, soms vermoeiend …
Gespreksvaardigheden en gesprekstechnieken (voor professionals)
Workshop Relatiebeheer
Relatiebeheer is van groot belang voor veel organisaties. Een relatiebeheerder is verantwoordelijk voor een goede relatie met de klanten van jouw organisatie. Wil jij meer weten over relatiebeheer en hoe …
Workshop Relatiebeheer

Is het verstandig om Relatiebeheerder te worden?

Voordat je aan een opleiding Relatiebeheerder begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Relatiebeheerder worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Relatiebeheerder?

Het aantal openstaande vacatures voor een Relatiebeheerder is redelijk goed. Bedrijven uit diverse branches bieden functies als Relatiebeheerder aan, dus de opleidingseisen kunnen verschillen.

Bij goed functioneren kan een Relatiebeheerder steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Hij mag dan vaker persoonlijk langs bij klanten en/of hij krijgt leiding over andere specialisten. De Relatiebeheerder kan bijvoorbeeld doorgroeien naar Supervisor.

De actuele kans op werk voor een Relatiebeheerder

Het beroep Relatiebeheerder is onderdeel van de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Vertegenwoordigers en accountmanagers zakelijke diensten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

89

Baankans Relatiebeheerder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Relatiebeheerder

Als je je wilt omscholen tot Relatiebeheerder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Relatiebeheerder door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Relatiebeheerder zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Relatiebeheerder

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Relatiebeheerder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Relatiebeheerder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Relatiebeheerder

Als je Relatiebeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Relatiebeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Relatiebeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Relatiebeheerder?

Competenties en Vaardigheden Relatiebeheerder

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Relatiebeheerder nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Relatiebeheerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Relatiebeheerder

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Relatiebeheerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Relatiebeheerder. Als Relatiebeheerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Relatiebeheerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Relatiebeheerder

Vakkennis voor een Relatiebeheerder

Het is voor een Relatiebeheerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Relatiebeheerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Relatiebeheerder

RELATIEBEHEERDER / NETWERKEN / RELATIEBEHEER / NETWERKER
Algemene informatie:   De waarde van je bedrijf wordt bepaald door het aantal klanten dat je hebt en uiteraard wat je er aan kunt verdienen.  Relatiebeheer is dus een essentieel …
RELATIEBEHEERDER / NETWERKEN / RELATIEBEHEER / NETWERKER

Werkervaring Relatiebeheerder

Het is voor een startend Relatiebeheerder die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Relatiebeheerder is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Relatiebeheerder, maar iets anders?

Is een opleiding Relatiebeheerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Relatiebeheerder te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Relatiebeheerder te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Relatiebeheerder te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Relatiebeheerder te worden?

Zou je graag Relatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Relatiebeheerder voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar