Remedial Teacher Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Remedial Teacher? Lees de functieomschrijving.

Een Remedial Teacher - letterlijk leraar die verbetert of leraar die beter maakt - werkt meestal op een school voor primair, speciaal of voortgezet onderwijs. Alles omtrent leerproblemen hoort bij zijn takenpakket, op het niveau van leerling, leraar en instelling.

Hij signaleert en onderzoekt, al dan niet ingeseind door een leerkracht, leerproblemen bij leerlingen, stelt behandelplannen op en begeleidt leerlingen (individueel) bij de uitvoering van (speciale) lesprogramma's. Hij coacht en advieseert leraren bij het oplossen van leerproblemen binnen de klas en informeert hen over de ontwikkelingen op het gebied van leerproblematiek. Hij geeft vorm aan speciale remedial teaching programma's die leerlingen in staat stellen hun achterstand in te halen of vaardigheden te verwerven. Daarnaast draagt hij bij aan de ontwikkeling van schoolbeleid op het gebied van leerlingenzorg.

De functie van Remedial Teacher is dus erg divers; zowel praktisch (onderwijsgevend) als inhoudelijk (diagnosticeren, programma's maken, beleidsvoorstellen doen). Een groeiend facet van zijn functie is het faciliteren van remedial teaching voor leraren, met name met behulp van computerprogramma's, zodat deze leerlingen met leerproblemen zelf in de klas kunnen helpen en leerproblematiek vroegtijdig signaleren. Er zijn remedial teaching programma's voorhanden op diverse terreinen als spelling, rekenen, moderne talen, etc.

Sommige Remedial Teachers werken zelfstandig. Hun werk bestaat dan uit het onderzoeken van de leerproblemen van het kind of een volwassene, het opstellen van een leerprogramma en de begeleiding van kind/volwassene.

Wil je werken als Remedial Teacher?

Werk je al als Remedial Teacher en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Remedial Teacher worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Remedial Teacher, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Remedial Teacher in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Leerling
  • Intern Begeleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2180 tot €3339

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Remedial Teacher

Wat verdient een Remedial Teacher?

Een Remedial Teacher wordt in het voortgezet onderwijs ingeschaald in schaal 10, wat een bruto maandsalaris van tussen de €2243 en €3339 bruto inhoudt. In het primair of speciaal onderwijs verdient een Remedial Teacher in schaal 9 bruto tussen de €2180 en €3306 per maand. In het onderwijs kent men ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, gunstige voorwaarden omtrent zwangerschapsverlof en deeltijd werken en uitstekende (bij)scholingsmogelijkheden. 

Niet alle Remedial Teachers zijn verbonden aan een onderwijsinstelling; sommigen werken voor zichzelf. De inkomsten van deze Remedial Teachers verschillen. Sommigen laten zich per uur uitbetalen, anderen per onderzoek of behandeling. Het uurloon schommelt tussen de €40 en €50, met uitschieters naar boven.

Salarisschaal Remedial Teacher

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Remedial Teacher

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Remedial Teacher

Hoe goed is de toekomst voor de Remedial Teacher? 

Er is voldoende werk in het onderwijs. Een Remedial Teacher is eigenlijk een leraar+, wat hem misschien interessanter maakt dan de gewone leraar. De trend in het onderwijs is om leerlingen met leerproblemen zoveel mogelijk in het regulier onderwijs te houden. Dit betekent dat in het regulier onderwijs meer mensen nodig zullen zijn om leerlingen extra te begeleiden. Ook voor zelfstandige Remedial Teachers geldt dat deze trend werk oplevert, ouders kunnen immers hulp buiten de school zoeken.

Een Remedial Teacher zou kunnen doorgroeien naar nog inhoudelijkere functies of verder in de begeleiding van docenten. Voor hen gelden verder dezelfde mogelijkheden als voor de leraar: doorgroeien naar coördinerende of leidinggevende posities.

Baankans Remedial Teacher

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Remedial Teacher worden: Opleidingen tot Remedial Teacher

Hoe word je een Remedial Teacher? 

Remedial Teachers hebben veelal een onderwijsachtergrond en dus PABO gedaan of een ander soort lerarenopleiding op HBO niveau. Sommige leraren hebben eerst een Universitaire opleiding genoten en een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. Voor opleidingen in specifiek remedial teaching is het volgende mogelijk:

De HBO Master Special Educational Needs of Speciale onderwijszorg bevat de leerweg Remedial Teaching. Deze is zowel in vol- als in deeltijd te volgen en geschikt voor leraren of intern begeleiders uit het primair én voortgezet onderwijs.

Deze HBO Master is (vaak) opgedeeld in de Eerste fase Remedial Teaching Primair Onderwijs/Voortgezet Onderwijs (basis) en de HBO Master Tweede fase Remedial Teaching (specialisatie).

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Remedial Teacher

ADHD - Psychologie achter ADHD voor (gast)ouders, jeugdzorg en Remedial Teacher.
Er zijn niet veel onderwerpen op het gebied van gezondheid en opvoeding waarover zoveel ruis bestaat. Als je behoefte hebt aan een korte, zakelijke beschrijving van de belangrijkste dingen die …
Bijscholing voor Coach, IB'er, Relatietherapeut en Teamcoach: Coachen met de Bepper Balance Methode
Dit is een 2-daagse training voor coachende en begeleidende professionals om te leren werken met de Bepper Balance Methode. Geschikt voor bijvoorbeeld een coach, Intern begeleider, loopbaanbegeleider, teamcoach, mediator, remedial
Meer opleidingen Remedial Teacher

Weet je nog niet of je Remedial Teacher wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Remedial Teacher of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Remedial Teacher

Met wie werkt een Remedial Teacher samen? 

De Remedial Teacher is betrokken bij alle facetten van leerlingbegeleiding inzake leerproblemen. Hij heeft te maken met de leraar die mogelijke problemen doorspeelt, met de leerling en diens ouders, eventueel met (andere) pedagogisch medewerkers en Remedial Teachers. Ook heeft hij in coachen en adviseren te maken met leraren en intern begeleiders.


  • Leraar
  • Leerling
  • Intern Begeleider
Remedial Teacher


Organisaties waar een Remedial Teacher werkzaam is

Waar werkt een Remedial Teacher meestal? 

Remedial Teachers zijn verbonden aan een instelling voor primair of voortgezet onderwijs.

Ze kunnen echter ook voor particuliere organisaties of zelfstandig werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Remedial Teacher

Waar kun je het beste werken als Remedial Teacher? Hieronder vindt je de best door de Remedial Teacher beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Remedial Teacher.

Competenties, Skills en Vaardigheden Remedial Teacher:

Welke competenties heeft een een Remedial Teacher nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Remedial Teacher

Wat voor persoonlijkheid heb je als Remedial Teacher nodig? 

De Remedial Teacher is zowel gedreven als inhoudelijk onderlegd. Hij is veel bezig met het vergaren, toepassen en verspreiden van kennis. Hij heeft oog voor zijn omgeving, signaleert problemen en lost deze op (Waarnemer). Hij heeft een sterke neiging tot het willen verbeteren van situaties of in dit geval het wegwerken van achterstanden. Hij gebruikt orde en structuur om dit te verwezelijken en werkt doelgericht (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Remedial Teacher


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Remedial Teacher

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Remedial Teacher

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Remedial Teacher

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Remedial Teacher

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Remedial Teacher dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Remedial Teacher belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Remedial Teacher. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Remedial Teacher iets voor je?

Zou je graag Remedial Teacher willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Remedial Teacher bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Remedial Teacher

Day

Is het mogelijk om de Master RT te volgen zonder Pabo als vooropleiding? Ik heb wel onder andere verpleegkunde als vooropleiding, 9 jaar didactische ervaring opgedaan als mdw educatie in de natuur sector, coach opleiding gevolgd en behaald en geef bijles taal.Zouden er mogelijkheden zijn voor mij? Of zou IB-er beter passen?

vincent

Ik denk dat Ib-er,beter bij je past.Sucses

Jannie Kool

Is het mogelijk RT te gaan volgen met alleen pabo propedeuse?

Jannie Kool

Heb 5 jaar werkervaring opgedaan oo verschillende basisscholen als rt'er.

Lies

De opleiding tot RT is een master (hbo). Deze opleiding is niet met een thuis studie te vergelijken. Kennisvergaren en delen tijdens wekelijkse bijeenkomsten, naast allerlei opdrachten die uitgevoerd dienen  te worden op een school. Naast 3 contacturen ( de  bijeenkomsten) staat de studie (deeltijd, 2jarig) voor 20 uur per week!

Signalda van Dongen-Olario

Ik ben Docente lich. Opvoeding (Calo zwolle) en stresscounsellor. Al 1,5 draai ik mee in het zorgteam op de Havo/Vwo school waar ik werkzaam ben. Verder heb ik 3 maanden waargenomen voor de remedialteacher. voorlopig is hier op het eiland (Curacao, Nederlandse Antillen) geen opleiding tot RT. Graag wou ik info voor wat betreft IB of RT voor wat betreft thuis studeren.

Signalda van Dongen-Olario

Ik ben Docente lich. Opvoeding (Calo zwolle) en stresscounsellor. Al 1,5 draai ik mee in het zorgteam op de Havo/Vwo school waar ik werkzaam ben. Verder heb ik 3 maanden waargenomen voor de remedialteacher. voorlopig is hier op het eiland (Curacao, Nederlandse Antillen) geen opleiding tot RT. Graag wou ik info voor wat betreft IB of RT voor wat betreft thuis studeren.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar