Remedial Teacher Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Remedial Teacher? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep remedial teacher. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je remedial teacher wordt.

 

Wat is een Remedial Teacher?

Een Remedial Teacher - letterlijk leraar die verbetert of leraar die beter maakt - werkt meestal op een school voor primair, speciaal of voortgezet onderwijs. Alles omtrent leerproblemen hoort bij zijn takenpakket, op het niveau van leerling, leraar en instelling.

Hij signaleert en onderzoekt, al dan niet ingeseind door een leerkracht, leerproblemen bij leerlingen, stelt behandelplannen op en begeleidt leerlingen (individueel) bij de uitvoering van (speciale) lesprogramma's. Hij coacht en advieseert leraren bij het oplossen van leerproblemen binnen de klas en informeert hen over de ontwikkelingen op het gebied van leerproblematiek. Hij geeft vorm aan speciale remedial teaching programma's die leerlingen in staat stellen hun achterstand in te halen of vaardigheden te verwerven. Daarnaast draagt hij bij aan de ontwikkeling van schoolbeleid op het gebied van leerlingenzorg.

De functie van Remedial Teacher is dus erg divers; zowel praktisch (onderwijsgevend) als inhoudelijk (diagnosticeren, programma's maken, beleidsvoorstellen doen). Een groeiend facet van zijn functie is het faciliteren van remedial teaching voor leraren, met name met behulp van computerprogramma's, zodat deze leerlingen met leerproblemen zelf in de klas kunnen helpen en leerproblematiek vroegtijdig signaleren. Er zijn remedial teaching programma's voorhanden op diverse terreinen als spelling, rekenen, moderne talen, etc.

Sommige Remedial Teachers werken zelfstandig. Hun werk bestaat dan uit het onderzoeken van de leerproblemen van het kind of een volwassene, het opstellen van een leerprogramma en de begeleiding van kind/volwassene.

Past het beroep Remedial Teacher bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Remedial Teacher

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: remedial teaching

Wil je werken als Remedial Teacher?

Werk je al als Remedial Teacher en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Remedial Teacher worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Remedial Teacher, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Remedial Teacher in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Leerling
  • Intern Begeleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2180 tot €3339

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Remedial Teacher

Wat verdient een Remedial Teacher?

Een Remedial Teacher wordt in het voortgezet onderwijs ingeschaald in schaal 10, wat een bruto maandsalaris van tussen de €2243 en €3339 bruto inhoudt. In het primair of speciaal onderwijs verdient een Remedial Teacher in schaal 9 bruto tussen de €2180 en €3306 per maand. In het onderwijs kent men ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, gunstige voorwaarden omtrent zwangerschapsverlof en deeltijd werken en uitstekende (bij)scholingsmogelijkheden. 

Niet alle Remedial Teachers zijn verbonden aan een onderwijsinstelling; sommigen werken voor zichzelf. De inkomsten van deze Remedial Teachers verschillen. Sommigen laten zich per uur uitbetalen, anderen per onderzoek of behandeling. Het uurloon schommelt tussen de €40 en €50, met uitschieters naar boven.

Salarisschaal Remedial Teacher

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Remedial Teacher

Op zoek naar een nieuwe baan als Remedial Teacher? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Remedial Teacher. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Remedial Teacher vacatures

Vacature Leerkracht met passie voor en ervaring in Remedial Teaching
Onderwijsgroep Amstelland
Heb jij net als wij een passie voor het basisonderwijs? Wil je graag werken op een goed gefaciliteerde nieuwe school, waar zowel kinderen als personeelsleden kansen krijgen om zich te …
Vacature Leerkracht met passie voor en ervaring in Remedial Teaching in Amstelveen
Onderwijsgroep Amstelland
Heb jij net als wij een passie voor het basisonderwijs? Wil je graag werken op een goed gefaciliteerde nieuwe school, waar zowel kinderen als personeelsleden kansen krijgen om zich te …
Vacature Leerkracht met passie voor en ervaring in Remedial Teaching
Onderwijsgroep Amstelland
Heb jij net als wij een passie voor het basisonderwijs? Wil je graag werken op een goed gefaciliteerde nieuwe school, waar zowel kinderen als personeelsleden kansen krijgen om zich te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Remedial Teacher

Wat zijn de baankansen voor een Remedial Teacher?

Er is voldoende werk in het onderwijs. Een Remedial Teacher is eigenlijk een leraar+, wat hem misschien interessanter maakt dan de gewone leraar. De trend in het onderwijs is om leerlingen met leerproblemen zoveel mogelijk in het regulier onderwijs te houden. Dit betekent dat in het regulier onderwijs meer mensen nodig zullen zijn om leerlingen extra te begeleiden. Ook voor zelfstandige Remedial Teachers geldt dat deze trend werk oplevert, ouders kunnen immers hulp buiten de school zoeken.

Een Remedial Teacher zou kunnen doorgroeien naar nog inhoudelijkere functies of verder in de begeleiding van docenten. Voor hen gelden verder dezelfde mogelijkheden als voor de leraar: doorgroeien naar coördinerende of leidinggevende posities.

De actuele kans op werk voor een Remedial Teacher

Het beroep Remedial Teacher is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten speciaal onderwijs en RT. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten speciaal onderwijs en RT is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Remedial Teacher

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Remedial Teacher worden: Opleidingen tot Remedial Teacher

Wil je Remedial Teacher worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Remedial Teacher.

Hoe word je een Remedial Teacher? 

Remedial Teachers hebben veelal een onderwijsachtergrond en dus PABO gedaan of een ander soort lerarenopleiding op HBO niveau. Sommige leraren hebben eerst een Universitaire opleiding genoten en een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. Voor opleidingen in specifiek remedial teaching is het volgende mogelijk:

De HBO Master Special Educational Needs of Speciale onderwijszorg bevat de leerweg Remedial Teaching. Deze is zowel in vol- als in deeltijd te volgen en geschikt voor leraren of intern begeleiders uit het primair én voortgezet onderwijs.

Deze HBO Master is (vaak) opgedeeld in de Eerste fase Remedial Teaching Primair Onderwijs/Voortgezet Onderwijs (basis) en de HBO Master Tweede fase Remedial Teaching (specialisatie).

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Remedial Teacher

ADHD - Psychologie achter ADHD voor (gast)ouders, jeugdzorg en Remedial Teacher.
Er zijn niet veel onderwerpen op het gebied van gezondheid en opvoeding waarover zoveel ruis bestaat. Als je behoefte hebt aan een korte, zakelijke beschrijving van de belangrijkste dingen die …
ADHD - Psychologie achter ADHD voor (gast)ouders, jeugdzorg en Remedial Teacher.
Motorische Remedial Teaching; basis (MRT)
Uitgebreid Plezier in bewegen is belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de sport- en beweegdeelname nu, maar ook voor de langere termijn. Niet alle kinderen leren moeiteloos lopen, zwemmen, gooien …
Motorische Remedial Teaching; basis (MRT)
Intern Begeleider / Remedial Teacher
Als Intern begeleider | Remedial teacher speel je een belangrijke rol in dit onderwijs op maat. Deze opleiding combineert pedagogiek en diagnostiek. Reguliere scholen hebben sinds een aantal jaar een …
Intern Begeleider / Remedial Teacher
Motorisch Remedial Teacher
Met de opleiding Motorische Remedial Teaching zorg je ervoor dat kinderen, die minder vaardig bewegen, plezier krijgen of behouden in spelen en bewegen. Een school wil elk kind optimale leerkansen …
Motorisch Remedial Teacher

Omscholen tot Remedial Teacher

Als je je wilt omscholen tot Remedial Teacher is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Remedial Teacher zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Remedial Teacher dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Remedial Teacher

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Remedial Teacher

Als je Remedial Teacher wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Remedial Teacher zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Remedial Teacher

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Remedial Teacher?

Competenties en Vaardigheden Remedial Teacher

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Remedial Teacher nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Remedial Teacher nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Remedial Teacher

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Remedial Teacher

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Remedial Teacher. Als Remedial Teacher wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Remedial Teacher:


zie volledige beschrijving persoonstype Remedial Teacher

Vakkennis voor een Remedial Teacher

Het is voor een Remedial Teacher ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Remedial Teacher zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Remedial Teacher

ADHD - Psychologie achter ADHD voor (gast)ouders, jeugdzorg en Remedial Teacher.
Er zijn niet veel onderwerpen op het gebied van gezondheid en opvoeding waarover zoveel ruis bestaat. Als je behoefte hebt aan een korte, zakelijke beschrijving van de belangrijkste dingen die …
ADHD - Psychologie achter ADHD voor (gast)ouders, jeugdzorg en Remedial Teacher.

Werkervaring Remedial Teacher

Het is voor een startend Remedial Teacher die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Remedial Teacher is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar, Orthopedagoog, Intern Begeleider .

Iets anders leren?

Is Remedial Teacher het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Remedial Teacher

Je kunt als Remedial Teacher een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Remedial Teacher is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten speciaal onderwijs en RT. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Remedial Teacher


Hoofd beroepsgroep Remedial Teacher

Het beroep Remedial Teacher valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Remedial Teacher

Met wie werkt een Remedial Teacher samen? 

De Remedial Teacher is betrokken bij alle facetten van leerlingbegeleiding inzake leerproblemen. Hij heeft te maken met de leraar die mogelijke problemen doorspeelt, met de leerling en diens ouders, eventueel met (andere) pedagogisch medewerkers en Remedial Teachers. Ook heeft hij in coachen en adviseren te maken met leraren en intern begeleiders.


  • Leraar
  • Leerling
  • Intern Begeleider
Remedial Teacher


Organisaties waar een Remedial Teacher werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Remedial Teacher meestal werkt.

Waar werkt een Remedial Teacher?

Remedial Teachers zijn verbonden aan een instelling voor primair of voortgezet onderwijs.

Ze kunnen echter ook voor particuliere organisaties of zelfstandig werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Remedial Teacher

Waar kun je het beste werken als Remedial Teacher? Hieronder vind je de best door de Remedial Teacher beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Remedial Teacher.

Competenties, Skills en Vaardigheden Remedial Teacher:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Remedial Teacher.

Welke competenties heeft een Remedial Teacher nodig?

Een Remedial Teacher heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Remedial Teacher

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Remedial Teacher passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Remedial Teacher nodig? 

De Remedial Teacher is zowel gedreven als inhoudelijk onderlegd. Hij is veel bezig met het vergaren, toepassen en verspreiden van kennis. Hij heeft oog voor zijn omgeving, signaleert problemen en lost deze op (Waarnemer). Hij heeft een sterke neiging tot het willen verbeteren van situaties of in dit geval het wegwerken van achterstanden. Hij gebruikt orde en structuur om dit te verwezelijken en werkt doelgericht (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Remedial Teacher


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Remedial Teacher

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Remedial Teacher

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Remedial Teacher

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Remedial Teacher

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Remedial Teacher dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Remedial Teacher belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Remedial Teacher. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Remedial Teacher iets voor je?

Zou je graag Remedial Teacher willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Remedial Teacher bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Remedial Teacher

Natasja

Ik werk als onderwijsassistent met NT2 leerlingen. Is het mogelijk om zonder Pabo de RT opleiding te doen? En heb je dan ook een lesbevoegdheid?

Day

Is het mogelijk om de Master RT te volgen zonder Pabo als vooropleiding? Ik heb wel onder andere verpleegkunde als vooropleiding, 9 jaar didactische ervaring opgedaan als mdw educatie in de natuur sector, coach opleiding gevolgd en behaald en geef bijles taal.Zouden er mogelijkheden zijn voor mij? Of zou IB-er beter passen?

vincent

Ik denk dat Ib-er,beter bij je past.Sucses

Jannie Kool

Is het mogelijk RT te gaan volgen met alleen pabo propedeuse?

Jannie Kool

Heb 5 jaar werkervaring opgedaan oo verschillende basisscholen als rt'er.

Lies

De opleiding tot RT is een master (hbo). Deze opleiding is niet met een thuis studie te vergelijken. Kennisvergaren en delen tijdens wekelijkse bijeenkomsten, naast allerlei opdrachten die uitgevoerd dienen  te worden op een school. Naast 3 contacturen ( de  bijeenkomsten) staat de studie (deeltijd, 2jarig) voor 20 uur per week!

Signalda van Dongen-Olario

Ik ben Docente lich. Opvoeding (Calo zwolle) en stresscounsellor. Al 1,5 draai ik mee in het zorgteam op de Havo/Vwo school waar ik werkzaam ben. Verder heb ik 3 maanden waargenomen voor de remedialteacher. voorlopig is hier op het eiland (Curacao, Nederlandse Antillen) geen opleiding tot RT. Graag wou ik info voor wat betreft IB of RT voor wat betreft thuis studeren.

Signalda van Dongen-Olario

Ik ben Docente lich. Opvoeding (Calo zwolle) en stresscounsellor. Al 1,5 draai ik mee in het zorgteam op de Havo/Vwo school waar ik werkzaam ben. Verder heb ik 3 maanden waargenomen voor de remedialteacher. voorlopig is hier op het eiland (Curacao, Nederlandse Antillen) geen opleiding tot RT. Graag wou ik info voor wat betreft IB of RT voor wat betreft thuis studeren.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar