Reumatoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reumatoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reumatoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reumatoloog wordt.

 

Wat is een Reumatoloog?

Een Reumatoloog behandelt patiënten die kampen met verschillende reumatische aandoeningen. Hierbij is het de taak van de Reumatoloog om de klachten die de reuma veroorzaakt zoveel mogelijk te voorkomen, te verminderen of te genezen. Een patiënt wordt door een huisarts of medisch specialist doorverwezen naar de Reumatoloog. Eenmaal doorverwezen vindt er eerst een gesprek plaats, waarin de klachten en het medicijngebruik van de patiënt wordenbesproken en vervolgens een lichamelijk onderzoek wordt gedaan (bijvoorbeeld urine- en bloedonderzoek of röntgenfoto’s). Na dit onderzoek moet de Reumatoloog zo snel mogelijk een diagnose stellen zodat de behandeling kan beginnen. Het behandelplan wordt in overleg met de patiënt opgesteld en kan verschillende vormen aannemen. Zo kan de reumatoloog medicijnen voorschrijven of kan hij de patiënt doorverwijzen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een ergotherapeut. Een Reumatoloog hoeft niet voor de nazorg van alle patiënten te zorgen; zo kunnen veel patiënten door de huisarts in de gaten gehouden worden. In sommige gevallen wordt de Reumatoloog wel geacht om de patiënt te blijven controleren.

Vaak hebben de patiënten ook andere aandoeningen waardoor de Reumatoloog vaak in contact komst met verschillende therapeuten en artsen (zoals de oog- en huidarts).

Een Reumatoloog moet betrouwbaar zijn en moet verantwoordelijk omgaan met de informatie rond patiënten.

Naast deze taken moet de Reumatoloog de administratie rond behandelingen bijhouden in de vorm van patiëntendossier, waar in staat welke behandeling is gekozen en hoe deze vordert.

Daarnaast kan een Reumatoloog ook onderzoek doen of (mits werkzaam in een Academisch Ziekenhuis) les gaan geven aan geneeskundestudenten.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Reumatoloog?

Werk je al als Reumatoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reumatoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reumatoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reumatoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Fysiotherapeut
 • Ergotherapeut
 • Verpleegkundige
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reumatoloog

Wat verdient een Reumatoloog?

Als Reumatoloog verdien je in dienstverband ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van werkervaring en van je takenpakket. Heb je bijvoorbeeld naast je gewone werk nog management- of bestuurstaken zal je salaris hoger liggen.

Als zelfstandig gevestigde Reumatoloog verdien je tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Bereikbaarheidstoeslagen

Salarisschaal Reumatoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Reumatoloog

Er zijn geen vacatures Reumatoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Reumatoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Reumatoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reumatoloog

Wat zijn de baankansen voor een Reumatoloog?

Uit onderzoek van het Nivel (in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie) blijft dat er een tekort aan Reumatologen dreigt. Volgens het onderzoek neemt het aantal werkzame Reumatologen komende jaren af, waardoor het aantal beschikbare werkplekken zal toenemen. (Bron: www.medischcontact.artsennet.nl)

 

Je zou een leidinggevende functie op je kunnen nemen of je kun je meer richten op bestuurstaken. Daarnaast kan je je ook meer richten op het doen van onderzoek naar reuma of je kunt les gaan geven.

De actuele kans op werk voor een Reumatoloog

Het beroep Reumatoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Reumatoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Reumatoloog worden: Opleidingen tot Reumatoloog

Wil je Reumatoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Reumatoloog.

Hoe word je een Reumatoloog? 

Om Reumatoloog te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je de medische specialisatie tot Reumatoloog volgen. Deze specialisatie kun je volgen aan een Academisch Ziekenhuis en duurt zes jaar. In totaal duurt de opleiding tot Reumatoloog dus twaalf jaar.

 

Verder moet je gedurende je hele carrière verplichte bijscholingen volgen en moet je vakliteratuur bijhouden om op de hoogte te blijven van nieuwe behandelmethoden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reumatoloog

Er zijn geen opleidingen Reumatoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reumatoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Reumatoloog

Als je je wilt omscholen tot Reumatoloog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Reumatoloog zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Reumatoloog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Reumatoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Reumatoloog

Als je Reumatoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Reumatoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Reumatoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Reumatoloog?

Competenties en Vaardigheden Reumatoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Reumatoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Reumatoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Reumatoloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Reumatoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Reumatoloog. Als Reumatoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Reumatoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Reumatoloog

Vakkennis voor een Reumatoloog

Het is voor een Reumatoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Reumatoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Reumatoloog


Werkervaring Reumatoloog

Het is voor een startend Reumatoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Reumatoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Fysiotherapeut, Ergotherapeut, Revalidatiearts .

Iets anders leren?

Is Reumatoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Reumatoloog

Met wie werkt een Reumatoloog samen? 

Als Reumatoloog houdt je contact met huisartsen, therapeuten en andere artsen. Zo zijn je patiënten door een huisarts naar jou verwezen en kan jij je patiënten weer doorverwijzen naar fysiotherapeuten, ergotherapeuten, de huisarts en/of andere medisch specialisten.


 • Huisarts
 • Fysiotherapeut
 • Ergotherapeut
 • Verpleegkundige
 • Patiënt
Reumatoloog


Organisaties waar een Reumatoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reumatoloog meestal werkt.

Waar werkt een Reumatoloog?

 • Zelfstandige vestiging
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Algemeen ziekenhuis

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Reumatoloog

Waar kun je het beste werken als Reumatoloog? Hieronder vind je de best door de Reumatoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reumatoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reumatoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reumatoloog.

Welke competenties heeft een Reumatoloog nodig?

Een Reumatoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reumatoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reumatoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reumatoloog nodig? 

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn. Je vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van je patiënten (Loyalist).

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Reumatoloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Reumatoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reumatoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reumatoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reumatoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reumatoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reumatoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reumatoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reumatoloog iets voor je?

Zou je graag Reumatoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reumatoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reumatoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar