Reumatoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reumatoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reumatoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reumatoloog wordt.

 

Wat is een Reumatoloog?

Een Reumatoloog behandelt patiënten die kampen met verschillende reumatische aandoeningen. Hierbij is het de taak van de Reumatoloog om de klachten die de reuma veroorzaakt zoveel mogelijk te voorkomen, te verminderen of te genezen. Een patiënt wordt door een huisarts of medisch specialist doorverwezen naar de Reumatoloog. Eenmaal doorverwezen vindt er eerst een gesprek plaats, waarin de klachten en het medicijngebruik van de patiënt wordenbesproken en vervolgens een lichamelijk onderzoek wordt gedaan (bijvoorbeeld urine- en bloedonderzoek of röntgenfoto’s). Na dit onderzoek moet de Reumatoloog zo snel mogelijk een diagnose stellen zodat de behandeling kan beginnen. Het behandelplan wordt in overleg met de patiënt opgesteld en kan verschillende vormen aannemen. Zo kan de reumatoloog medicijnen voorschrijven of kan hij de patiënt doorverwijzen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een ergotherapeut. Een Reumatoloog hoeft niet voor de nazorg van alle patiënten te zorgen; zo kunnen veel patiënten door de huisarts in de gaten gehouden worden. In sommige gevallen wordt de Reumatoloog wel geacht om de patiënt te blijven controleren.

Vaak hebben de patiënten ook andere aandoeningen waardoor de Reumatoloog vaak in contact komst met verschillende therapeuten en artsen (zoals de oog- en huidarts).

Een Reumatoloog moet betrouwbaar zijn en moet verantwoordelijk omgaan met de informatie rond patiënten.

Naast deze taken moet de Reumatoloog de administratie rond behandelingen bijhouden in de vorm van patiëntendossier, waar in staat welke behandeling is gekozen en hoe deze vordert.

Daarnaast kan een Reumatoloog ook onderzoek doen of (mits werkzaam in een Academisch Ziekenhuis) les gaan geven aan geneeskundestudenten.Wil je werken als Reumatoloog?

Werk je al als Reumatoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reumatoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reumatoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reumatoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Fysiotherapeut
 • Ergotherapeut
 • Verpleegkundige
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reumatoloog

Wat verdient een Reumatoloog?

Als Reumatoloog verdien je in dienstverband ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van werkervaring en van je takenpakket. Heb je bijvoorbeeld naast je gewone werk nog management- of bestuurstaken zal je salaris hoger liggen.

Als zelfstandig gevestigde Reumatoloog verdien je tussen de €150.000 en €250.000 bruto per jaar.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Bereikbaarheidstoeslagen

Salarisschaal Reumatoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Reumatoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Reumatoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reumatoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Reumatoloog vacatures

Lid Klachtenadviescommissie cliënten (revalidatiearts en reumatoloog)
Stichting Reade
Stichting Reade zoekt een Lid Klachtenadviescommissie cliënten (revalidatiearts en reumatoloog) te Amsterdam Universitair geplaatst op 27-05-2020 Twee leden Klachtenadviescommissie cliënten (revalidatiearts en reumatoloog) Reade ziet klachten als bron van belangrijke …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reumatoloog

Wat is de toekomst van Reumatoloog?

Uit onderzoek van het Nivel (in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie) blijft dat er een tekort aan Reumatologen dreigt. Volgens het onderzoek neemt het aantal werkzame Reumatologen komende jaren af, waardoor het aantal beschikbare werkplekken zal toenemen. (Bron: www.medischcontact.artsennet.nl)

 

Je zou een leidinggevende functie op je kunnen nemen of je kun je meer richten op bestuurstaken. Daarnaast kan je je ook meer richten op het doen van onderzoek naar reuma of je kunt les gaan geven.

Baankans Reumatoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reumatoloog worden: Opleidingen tot Reumatoloog

Wil je reumatoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Reumatoloog? 

Om Reumatoloog te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je de medische specialisatie tot Reumatoloog volgen. Deze specialisatie kun je volgen aan een Academisch Ziekenhuis en duurt zes jaar. In totaal duurt de opleiding tot Reumatoloog dus twaalf jaar.

 

Verder moet je gedurende je hele carrière verplichte bijscholingen volgen en moet je vakliteratuur bijhouden om op de hoogte te blijven van nieuwe behandelmethoden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Reumatoloog

Er zijn geen opleidingen Reumatoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Reumatoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Reumatoloog

Met wie werkt een Reumatoloog samen? 

Als Reumatoloog houdt je contact met huisartsen, therapeuten en andere artsen. Zo zijn je patiënten door een huisarts naar jou verwezen en kan jij je patiënten weer doorverwijzen naar fysiotherapeuten, ergotherapeuten, de huisarts en/of andere medisch specialisten.


 • Huisarts
 • Fysiotherapeut
 • Ergotherapeut
 • Verpleegkundige
 • Patiënt
Reumatoloog


Organisaties waar een Reumatoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reumatoloog meestal werkt.

Waar werkt een Reumatoloog?

 • Zelfstandige vestiging
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Algemeen ziekenhuis

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Reumatoloog

Waar kun je het beste werken als Reumatoloog? Hieronder vind je de best door de Reumatoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reumatoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reumatoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reumatoloog.

Welke competenties heeft een Reumatoloog nodig?

Een Reumatoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reumatoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reumatoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reumatoloog nodig? 

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn. Je vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van je patiënten (Loyalist).

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Reumatoloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Reumatoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reumatoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reumatoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reumatoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reumatoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reumatoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reumatoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reumatoloog iets voor je?

Zou je graag Reumatoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reumatoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reumatoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar