Safety, Health & Environment Manager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Safety, Health & Environment Manager worden: Opleidingen tot Safety, Health & Environment Manager

Wil je Safety, Health & Environment Manager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Safety, Health & Environment Manager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Safety, Health & Environment Manager.

Hoe word je een Safety, Health & Environment Manager? 

Er is geen specifieke studie om een Safety, Health & Environment Manager te worden. De Studie die het dichtst in de buurt komt is Hogere Veiligheidskunde.

Bijna altijd zijn het chemische ingenieurs die doorgegroeid zijn en zo veel ervaring opgedaan hebben in het werkveld dat ze geschikt zijn voor de functie. Om wel dicht in de buurt te komen van SHE Manager wordt er minimaal een WO achtergrond verwacht in de Techniek, Life Science of Management en Business. Veel van deze opleidingen duren gemiddeld genomen vier jaar: drie jaar Bachelor waar een een- of tweejarigeMaster achteraan komt.

De 5 best beoordeelde opleidingen Safety, Health & Environment Manager

bijgewerkt op 30-11-2021

Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Een nieuwe stap in je carrière maken? In de veiligheid is altijd werk. Er is veel vraag naar veiligheidskundigen, de deskundigen op het gebied van arbeidsveiligheid en procesveiligheid. Dus begin …
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Combi HVK, AH en/of A&O
Krijg jij vragen over de hele breedte van het veiligheidsgebied? Verwacht jouw werkgever dat je alles weet van ongevallenonderzoek, gevaarlijke stoffen, het voorkomen van fysieke belasting en werkdruk? PHOV biedt jou …
Combi HVK, AH en/of A&O
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Heb jij een passie voor veiligheid op de werkvloer? Wil jij die passie op beleidsniveau en de werkvloer uitdragen en echt het verschil maken? Dan is de HVK-opleiding van Apply …
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
HVK opleiding Ben je op zoek naar een post hbo opleiding die je meer kennis en inzichten biedt in arbeidsveiligheid? Of een veiligheidskundige opleiding waar het beheersen van veiligheidsrisico’s centraal …
Hogere Veiligheidskunde (HVK)
MVK en HVK Masterclass PBM-beleid (2 dagen) voor veiligheidskundigen
De opleiding is bedoeld voor veiligheidskundigen die zich willen verdiepen in het opstellen en (laten) uitvoeren van een verantwoord pbm-beleid en het kiezen van het beste pbm. Ook voor arbeidshygiënisten …
MVK en HVK Masterclass PBM-beleid (2 dagen) voor veiligheidskundigen

Is het verstandig om Safety, Health & Environment Manager te worden?

Voordat je aan een opleiding Safety, Health & Environment Manager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Safety, Health & Environment Manager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Safety, Health & Environment Manager?

Er worden erg weinig SHE Managers gevraagd en er zijn dus ook heel weinig vacatures te vinden.

Doorgroeimogelijkheden zijn er niet, aangezien je op de top van je carrière zit en je niet verder door kan groeien. 

De actuele kans op werk voor een Safety, Health & Environment Manager

Het beroep Safety, Health & Environment Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Inspecteurs veiligheid en gezondheid. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inspecteurs veiligheid en gezondheid is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

199

Baankans Safety, Health & Environment Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Safety, Health & Environment Manager

Als je je wilt omscholen tot Safety, Health & Environment Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Safety, Health & Environment Manager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Safety, Health & Environment Manager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Safety, Health & Environment Manager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Safety, Health & Environment Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Safety, Health & Environment Manager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Safety, Health & Environment Manager

Als je Safety, Health & Environment Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Safety, Health & Environment Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Safety, Health & Environment Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Safety, Health & Environment Manager?

Competenties en Vaardigheden Safety, Health & Environment Manager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Safety, Health & Environment Manager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Safety, Health & Environment Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Safety, Health & Environment Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Safety, Health & Environment Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Safety, Health & Environment Manager. Als Safety, Health & Environment Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Safety, Health & Environment Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Safety, Health & Environment Manager

Vakkennis voor een Safety, Health & Environment Manager

Het is voor een Safety, Health & Environment Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Safety, Health & Environment Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Safety, Health & Environment Manager


Werkervaring Safety, Health & Environment Manager

Het is voor een startend Safety, Health & Environment Manager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Safety, Health & Environment Manager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Safety, Health & Environment Manager, maar iets anders?

Is een opleiding Safety, Health & Environment Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Safety, Health & Environment Manager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Safety, Health & Environment Manager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Safety, Health & Environment Manager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Safety, Health & Environment Manager te worden?

Zou je graag Safety, Health & Environment Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Safety, Health & Environment Manager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Safety, Health & Environment Manager

MVK en HVK Masterclass Milieu-voorschriften (2 dagen) voor veiligheidskundigen

MVK en HVK Masterclass Milieu-voorschriften (2 dagen) voor veiligheidskundigen

Masterclass Milieuvoorschriften wij werken met een wachtlijst, meld je vrijblijvend aan. Bij deze masterclass wordt uitgegaan van voorkennis op MVK-niveau. Voldoet u hier niet aan dan kunt u toch gewoon deelnemen aan deze masterclass. U ontvangt dan een gratis toegespitst …

 • Onderwerp opleiding Safety, Health & Environment Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 875,00
 • Duur 2 dagen
MVK en HVK Masterclass Masterclass Ongevalsanalyse (2 dagen) voor veiligheidskundigen

MVK en HVK Masterclass Masterclass Ongevalsanalyse (2 dagen) voor veiligheidskundigen

Deze 2-daagse masterclass is bedoeld voor veiligheidskundigen HVK en MVK, die zich verder willen verdiepen in het analyseren van onderzoeksinformatie bij ongevallen en incidenten op het werk. Bij de masterclass wordt uitgegaan van voorkennis op MVK-niveau. Voldoet u hier niet …

 • Onderwerp opleiding Safety, Health & Environment Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 875,00
 • Duur 2 dagen
Hogere Veiligheidskunde (HVK), middag-avondopleiding

Hogere Veiligheidskunde (HVK), middag-avondopleiding

Een nieuwe stap in je carrière maken? In de veiligheid is altijd werk. Er is veel vraag naar veiligheidskundigen, de deskundigen op het gebied van arbeidsveiligheid en procesveiligheid. Dus begin de nieuwe stap in je carrière met de opleiding Hogere …

 • Onderwerp opleiding Safety, Health & Environment Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 16.980,00
 • Duur 2 jaren
MVK en HVK Masterclass Machineveiligheid (2 dagen) voor veiligheidskundigen

MVK en HVK Masterclass Machineveiligheid (2 dagen) voor veiligheidskundigen

Volg de 2-daagse Masterclass Machineveiligheid. De opleiding is bedoeld voor veiligheidskundigen HVK en/of MVK. Ook voor arbeidshygiënisten staat de masterclass open. Bij de masterclass wordt uitgegaan van voorkennis op MVK-niveau. Voldoet u hier niet aan dan kunt u toch gewoon …

 • Onderwerp opleiding Safety, Health & Environment Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 875,00
 • Duur 2 dagen
Specialisatie HVK

Specialisatie HVK

Ben jij gediplomeerd arbeidshygiënist en wil je je verder specialiseren binnen de veiligheidskunde? Dit kan in een verkort traject. Schrijf je in voor de Specialisatie Hogere Veiligheidskunde (HVK). Met de Specialisatie HVK (Hogere Veiligheidskunde) ontwikkel je jezelf tot een professioneel …

 • Onderwerp opleiding Safety, Health & Environment Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 7.700,00
 • Duur 15 maanden

Ga direct naar