Sales Support Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sales Support? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales support. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales support wordt.

 

Wat is een Sales Support?

De Sales Support ondersteunt en werkt samen met de Sales afdeling. De Sales Support handelt meestal het volledige verkooptraject af, vanaf het eerste contact met de klant tot aan de uiteindelijk facturatie en afhandeling van de verkoop. Wat de Sales Support verkoopt, is afhankelijk van de organisatie waar de Sales Support voor werkt. Diverse organisaties bieden diensten en producten aan, denk hierbij aan de verkoop van vrachtwagens tot aan de verkoop van beveiligingssystemen.

Het contact met de klant is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de Sales Support. De Sales Support moet goed kunnen aanvoelen wat de wensen en behoeften van de klant zijn en de klant dan goed adviseren en kunnen overtuigen van de kwaliteiten van de aangeboden diensten of producten. De klant moet vertrouwen in de organisatie krijgen en iets van de organisatie willen kopen. De Sales Support heeft vanaf het eerste moment contact met de klant en onderhoudt dit contact gedurende het verkoopproces. De werkzaamheden van de Sales Support zijn hierdoor uiteenlopend, van het daadwerkelijk verkopen tot het maken van de offerte tot de afhandeling van de verkoop.

Samenwerken is ook belangrijk voor de Sales Support. Vaak wordt gewerkt in een team van verkopers die onder leiding staat van een Account Manager of Area Sales Manager. Samen ben je verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten.Wil je werken als Sales Support?

Werk je al als Sales Support en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sales Support worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sales Support, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sales Support in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Area Sales Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

60


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sales Support

Wat verdient een Sales Support?

Het salaris van de Sales Support varieert van 2000 euro tot ongeveer 4000 euro. De hoogte van het salaris is vooral afhankelijk van de ervaring van de Sales Support. Een Sales Support die veel verkoopt en daardoor goed functioneert zal vaak meer verdienen. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Sales Support werkt.

Salarisschaal Sales Support

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sales Support

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Support? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Support. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sales Support vacatures

Sales Support Representive
Walters People
Does the title Sales Support catch your attention? Do you enjoy working with customers? Do you love to manage your own clients? If so, you might be one Sales Support …
Sales Support
Page Personnel
Jij bent het aanspreekpunt voor onze klanten en ondersteunt de accountmanagers in hun werkzaamheden. Daarnaast pak je ook administratieve processen op en ondersteun je op het gebied van marketing. Bedrijfsomschrijving …
Sales Support Frans/ Engels
Page Personnel
Beheers jij de Franse taal vloeiend en ben je commercieel ingesteld? Reageer dan op deze internationele sales support French/English beheersing vacature binnen de FMCG branche. Bedrijfsomschrijving De organisatie is een …
Sales Support Innovatieve Branche
Page Personnel
Wij groeien snel en zoeken talent om met ons mee te groeien. Als Sales Support Innovatieve Branche ben je het eerste aanspreekpunt van onze Key-Accounts en interne organisatie. Jij bent …
Sales Support Representive
Walters People
Does the title Sales Support catch your attention? Do you enjoy working with customers? Do you love to manage your own clients? If so, you might be one Sales Support …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sales Support

Wat is de toekomst van Sales Support?

Voor gedreven Sales Support medewerkers zijn voldoende vacatures te vinden. Er zijn diverse organisaties die diensten of producten aanbieden en dan regelmatig op zoek naar ambitieuze verkooptalenten. De Sales Support kan doorgroeien binnen de Sales afdeling naar een managementfunctie, bijvoorbeeld die van Area Sales Manager.

Baankans Sales Support

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

60


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sales Support worden: Opleidingen tot Sales Support

Wil je sales support worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sales Support? 

Affiniteit en ervaring zijn vooral belangrijk voor de Sales Support. Een specifieke opleiding is van minder belang. Er zijn diverse commerciële opleiding die aansluiten bij de werkzaamheden. Daarnaast wordt door organisaties vaak om kennis en/of ervaring met de branche gevraagd. Zo is het voor een Sales Support bij een maritieme organisatie belangrijk om hier kennis en ervaring mee te hebben, een opleiding kan hier een pre zijn.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sales Support

Professional Scrum Product Owner voor business training
Professional Scrum Product Owner voor business training De tweedaagse Professional Scrum Product Owner (PSPO) voor business training van Prowareness gaat in op de rol en de verantwoordelijkheden van de Product …
CompTIA IT Fundamentals with 24/7 Live Chat Tutor Support, 365 dagen toegang.
The CompTIA IT Fundamentals course is an entry-level IT course designed to provide a foundation of IT knowledge to beginners who wish to start a career in some aspect of …
Concentric Purpose + Backbrief - Strategy Framework for Self-Organising Teams
High alignment and high autonomy are not a tradeoff, rather They must be achieved reciprocally. This partnership is facilitated between the counterbalance of the Lead and Link Rep claustrophobia are …
Virtueel Assistent | Virtual Assistant opleiding - Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf
Training speciaal voor Support Professionals zoals: (directie)secretaresses, management assistenten, officemanagers, (project)ondersteuners, (financieel) administratief medewerkers, marketing / communicatie / sales medewerkers, etc. die graag als zelfstandig Virtueel Professional aan de slag …
Administrative Essentials for New Admins in Lightning Experience (ADX201)
Course Content Getting Around the App Getting Your Organization Ready for Users Setting Up and Managing Users Security and Data Access Object Customizations Managing Data Reports and Dashboards Automation Managing …
Meer opleidingen Sales Support

Weet je nog niet of je Sales Support wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sales Support of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Sales Support

Met wie werkt een Sales Support samen? 

Voor de Sales Support is het contact met de klant erg belangrijk. De Sales Support moet de wensen en behoeften van de klant kennen en hierdoor de klant zo goed mogelijk adviseren bij de aanschaf van een product of dienst. Daarnaast werkt de Sales Support vaak samen met andere medewerkers op de Sales afdeling en met de Account Manager of Area Sales Manager.


  • Area Sales Manager
Sales Support


Organisaties waar een Sales Support werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sales Support meestal werkt.

Waar werkt een Sales Support?

De Sales Support werkt bij uiteenlopende organisaties. De organisatie waar de Sales Support voor werkt, biedt diensten of producten aan. Deze diensten en producten kunnen zeer uiteenlopend zijn, van vrachtwagens tot beveiligingssystemen. Al deze organisaties zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Sales Support

Waar kun je het beste werken als Sales Support? Hieronder vind je de best door de Sales Support beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sales Support.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sales Support:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sales Support.

Welke competenties heeft een Sales Support nodig?

Een Sales Support heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sales Support

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sales Support passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sales Support nodig? 

De Sales Support moet resultaatgericht en gedreven werken. Resultaten en verkoopaantallen zijn belangrijk (succesvolle werker). Ook moet de Sales Support de markt goed kunnen analyseren en inspelen op de wensen en behoeften van de klant (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Sales Support


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sales Support

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sales Support

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sales Support

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sales Support

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sales Support dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sales Support belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sales Support. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sales Support iets voor je?

Zou je graag Sales Support willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sales Support bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sales Support

Mohammed

Sales support is een perfecte vacature!!!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar