Boeken Schoenconsulent

Als Schoenconsulent is het mogelijk om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer en een eigen bedrijf te beginnen. Wanneer een Schoenconsulent werkzaam is bij een schoenenwinkel, is het ook mogelijk om eerst binnen het bedrijf door te groeien naar vestigingsleider of bedrijfsleider. Ook kan je doorleren voor bijvoorbeeld orthopedisch schoentechnoloog. Dan ben je niet meer in hoofdzaak bezig met het adviseren van klanten, maar vooral met het ontwikkelen van hulpmiddelen of het maken van aanpassingen aan schoenen.

De arbeidsmarkt voor Schoenconsulenten is redelijk goed. De brancheorganisatie heeft geconstateerd dat er een toenemende behoefte is aan Schoenconsulenten.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Schoenconsulent. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Schoenconsulent. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Schoenconsulent die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.