Schuldhulpverlener Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schuldhulpverlener? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schuldhulpverlener. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schuldhulpverlener wordt.

 

Wat is een Schuldhulpverlener?

Een Schuldhulpverlener of Schuldbemiddelaar is iemand die particulieren of bedrijven helpt met het oplossen van problematische schulden. Dit zijn vaak schulden waarvan de originele overeenkomst over aflossing niet meer kan worden nagekomen.

Als Schuldhulpverlener probeer je door bemiddeling of sanering de problemen op te lossen. Je hebt hier als Schuldhulpverlener verschillende mogelijkheden voor. Je kunt allereerst kijken of de schulden alsnog kunnen worden ingelost op de afgesproken wijze nadat je bepaalde maatregelen hebt genomen. Deze maatregelen zijn te onderscheiden in twee groepen, namelijk inkomstenverhogende of uitgavenverlagende maatregelen. Onder eerstgenoemde vallen bijvoorbeeld werk zoeken of het verkopen van materiële zaken die gemist kunnen worden (zoals een auto). Als uitgavenverlagende maatregel kan iemand een nieuw uitgavepatroon worden aangeleerd, waarbij minder geld wordt besteed aan secundaire levensbehoeften als elektronica of dure merkkleding. 

Als Schuldhulpverlener kun je werkzaam zijn bij particuliere organisaties, bijvoorbeeld stichtingen voor schuldhulp en budgetbeheer maar ook voor commerciële schuldhulporganisaties. Ook kun je werkzaam zijn bij door de overheid gefinancierde instellingen zoals kredietbanken. Als Schuldhulpverlener is het verder belangrijk dat je beschikt over kennis van de faillissementswet en dat je je cliënten kan voorlichten over hoe zij verstandiger met geld om kunnen gaan. Mocht jouw hulp als Schuldverlener de schuldenaar niet voldoende helpen met zijn problemen dan kun je hem ondersteunen om een beroep te doen op de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen).Wil je werken als Schuldhulpverlener?

Werk je al als Schuldhulpverlener en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schuldhulpverlener worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schuldhulpverlener, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schuldhulpverlener in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënten
  • Schuldeisers
  • Juristen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €4100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schuldhulpverlener

Wat verdient een Schuldhulpverlener?

Als Schuldhulpverlener verdien je ongeveer tussen de €1600 en €4100 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van de organisatie waarvoor je werkt en het aantal jaar ervaring dat je hebt als Schuldhulpverlener. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer je zal verdienen. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geld dat dit compleet afhankelijk is van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. De ene organisatie zal misschien wel een auto van de zaak aanbieden waar de andere organisatie juist een telefoon zal vergoeden. 

Salarisschaal Schuldhulpverlener

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schuldhulpverlener

Op zoek naar een nieuwe baan als Schuldhulpverlener? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schuldhulpverlener. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schuldhulpverlener vacatures

Vacature Schuldhulpverlener
Maandag Eindhoven
Sta jij sterk in je schoenen, ben jij daadkrachtig en deins jij niet terug voor financiële chaos maar stel je juist orde op zake? Ben jij een schuldhulpverlener die zichzelf …
Vacature Schuldhulpverlener (INTERIM/ ZZP)
Plangroep
PLANgroep is een grote speler op het gebied van Schuldhulpverlening. Bij een groot aantal gemeenten zijn wij (deels) verantwoordelijk voor de uitvoering van het proces. Naast het overnemen van de …
Vacature Schuldhulpverlener voor ondernemers
Plangroep
Wij zoeken een Schuldhulpverlener voor ondernemers voor – uur per weekDe opdracht start in overleg tussen oktober en november voor de duur van maanden. Vanwege de projectplanning is er geen …
Vacature Schuldhulpverlener
Koen V3
Een schuldhulpverlener bij koen is accuraat, integer en resultaatgericht. Een echte slimmerik die graag een burger met een schuldensituatie te hulp schiet. In de provincie Noord-Holland ben jij verantwoordelijk voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schuldhulpverlener

Wat is de toekomst van Schuldhulpverlener?

Het arbeidsmarktperspectief van een Schuldhulpverlener is behoorlijk afhankelijk van de economische situatie. Gaat het namelijk slecht met de economie dan zullen er meer mensen met schulden zijn die dringend moeten worden afbetaald omdat banken en bedrijven vaak sneller hun geld terug willen en ook er soms meer rente over vragen. Maar ook als het goed gaat met de economie dan zullen er mensen met schulden zijn omdat mensen dan vaak meer geld te besteden hebben en sneller over hun budget heen gaan. In principe is er dus een redelijk gunstig arbeidsmarktperspectief voor een Schuldhulpverlener omdat er (helaas) altijd mensen zijn die schulden hebben die dringend moeten worden afgelost.

Over de doorgroeimogelijkheden van een Schuldhulpverlener valt weinig te zeggen omdat Schuldhulpverlener een erg op zichzelf staand beroep is waarin je niet zo makkelijk door kan groeien naar een andere functie zonder dat je verdere scholing nodig hebt. 

Baankans Schuldhulpverlener

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Schuldhulpverlener worden: Opleidingen tot Schuldhulpverlener

Wil je Schuldhulpverlener worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Schuldhulpverlener.

Hoe word je een Schuldhulpverlener? 

Om Schuldhulpverlener te worden volg je vaak een cursus of post-HBO opleiding in Schuldhulpverlening. Hiervoor is een opleiding als Sociaal Juridische Dienstverlening (HBO) een geschikte basis. De post-HBO opleidingen duren ongeveer een jaar en zorgen dat je jezelf een gekwalificeerd Schuldhulpverlener mag noemen. Tijdens deze opleiding doe je kennis op van de faillissementswet en krijg je veel informatie over hoe je verstandig met geld om moet gaan. Ook worden je dingen geleerd als het maken van een budget en het opzetten van een balans. Deze opleidingen zijn vaak juridisch van aard en er zal dan ook veel aan bod komen over de wet en de eventuele handhaving van de wet. 

Op MBO niveau is er de opleiding Sociale Schuldhulpverlening.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Schuldhulpverlener

Opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048
De Post HBO opleiding leidt u op tot professionele schuldhulpverlener Schuldhulpverlener Schuldhulpverlening is een prachtig vak, maar niet makkelijk. Het is een vak voor doorzetters. Het vak vraagt een groot …
Opleiding Schuldhulpverlener NEN 8048
E-Learning Schuldhulpverlener
Ben je net gestart als schuldhulpverlener, of ben je al ervaren in deze rol, maar wil je je Kiwa-certificering behalen? Volg dan de e-Learning Schuldhulpverlener. In ongeveer 30 uur word …
E-Learning Schuldhulpverlener
Studieboek Schuldhulpverlener
Met de syllabus Schuldhulpverlener, studeer jij – comfortabel met het boek op schoot – altijd tijd- en plaatsonafhankelijk. Dit boek is de ideale aanvulling op jouw (online) studie; studeer, markeer …
Studieboek Schuldhulpverlener
Opleiding Schuldhulpverlener
De Opleiding Schuldhulpverlener is een praktijkgerichte voorbereiding op de Examens Persoonscertificering Schuldhulpverlening module SHV I en SHV II van Kiwa Nederland B.V. De schuldhulpverlener registreert de hulpvraag, begeleidt de schuldenaar …
Opleiding Schuldhulpverlener
Opleiding schuldhulpverlener (Zwolle)
Na het volgen van de opleiding schuldhulpverlener beschik je over een stevige basis waarmee je aan de slag kunt binnen het werkveld van de schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante …
Opleiding schuldhulpverlener (Zwolle)

Omscholen of doorgroeien tot Schuldhulpverlener

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Schuldhulpverlener wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Schuldhulpverlener zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Schuldhulpverlener

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Schuldhulpverlener?

Competenties en Vaardigheden Schuldhulpverlener

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Schuldhulpverlener nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Schuldhulpverlener nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Schuldhulpverlener

Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Schuldhulpverlener

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Schuldhulpverlener. Als Schuldhulpverlener wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Schuldhulpverlener:


zie volledige beschrijving persoonstype Schuldhulpverlener

Vakkennis voor een Schuldhulpverlener

Het is voor een Schuldhulpverlener ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Schuldhulpverlener zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Schuldhulpverlener

E-Learning Schuldhulpverlener
Ben je net gestart als schuldhulpverlener, of ben je al ervaren in deze rol, maar wil je je Kiwa-certificering behalen? Volg dan de e-Learning Schuldhulpverlener. In ongeveer 30 uur word …
E-Learning Schuldhulpverlener
Studieboek Schuldhulpverlener
Met de syllabus Schuldhulpverlener, studeer jij – comfortabel met het boek op schoot – altijd tijd- en plaatsonafhankelijk. Dit boek is de ideale aanvulling op jouw (online) studie; studeer, markeer …
Studieboek Schuldhulpverlener
E-learning Schuldhulpverlener NEN 8048
Algemeen Uw voordelen van de e-Learning schuldhulpverlener Vanuit huis in uw eigen tijd de opleiding e-Learning schuldhulpverlener volgen; Inclusief online lesmateriaal met alle relevante wetteksten; Diverse webcolleges waarbij docenten uitleg …
E-learning Schuldhulpverlener NEN 8048
E-learning Schuldhulpverlener NEN 8048 (inclusief examen SHV I, SHV II en SHV III))
Algemeen Uw voordelen van de e-Learning schuldhulpverlener Vanuit huis in uw eigen tijd de opleiding e-Learning schuldhulpverlener volgen; Inclusief online lesmateriaal met alle relevante wetteksten; Diverse webcolleges waarbij docenten uitleg …
E-learning Schuldhulpverlener NEN 8048 (inclusief examen SHV I, SHV II en SHV III))
Online examentraining SHV I (inclusief examen SHV I)
Voor wie Schuldhulpverleners die eerder een opleiding tot Schuldhulpverlener hebben gedaan en hun marktwaarde willen verhogen door het behalen van het NEN 8048-2 certificaat SHV I. Certificering wordt steeds vaker …
Online examentraining SHV I (inclusief examen SHV I)

Werkervaring Schuldhulpverlener

Het is voor een startend Schuldhulpverlener die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Schuldhulpverlener is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Maatschappelijk werker .

Iets anders leren?

Is Schuldhulpverlener het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Schuldhulpverlener

Met wie werkt een Schuldhulpverlener samen? 

 

Als Schuldhulpverlener kom je vooral in aanraking met je cliënten. Hiermee zul je het meest direct in contact staan en je zult hen begeleiden met het oplossen van hun schulden. Verder zul je door het proberen op te lossen van deze schulden ook veel in contact komen met de schuldeisers die geld willen van je cliënten. Je zult met hen overleggen over de best mogelijk oplossingen en over eventuele overeenkomsten en contracten die nog moeten worden nagekomen. Soms kan het voorkomen dat je ook in contact komt met juristen die een van de partijen bijstaan in het oplossen van de schuldproblemen.


  • Cliënten
  • Schuldeisers
  • Juristen
Schuldhulpverlener


Organisaties waar een Schuldhulpverlener werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schuldhulpverlener meestal werkt.

Waar werkt een Schuldhulpverlener?

Je kunt als Schuldhulpverlener zowel werkzaam zijn in de profit sector voor een commerciële hulporganisatie, als in de non-profit bij een overheidsinstelling. Dat zijn meestal de kredietbanken die door de overheid gefinancierd worden.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Schuldhulpverlener

Waar kun je het beste werken als Schuldhulpverlener? Hieronder vind je de best door de Schuldhulpverlener beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schuldhulpverlener.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schuldhulpverlener:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schuldhulpverlener.

Welke competenties heeft een Schuldhulpverlener nodig?

Een Schuldhulpverlener heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schuldhulpverlener

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schuldhulpverlener passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schuldhulpverlener nodig? 

Als Schuldhulpverlener is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld. Je zult namelijk veel te maken krijgen met details en die moeten allemaal netjes verzameld en geordend worden zodat je het overzicht niet verliest (Perfectionist). Ook is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent. De mensen die je helpt hebben vaak grote schulden en die zullen niet snel opgelost zijn. Deze mensen zullen het doorgaans zwaar hebben en het zal dan fijn zijn als er iemand is die ze helpt en vriendelijk en geduldig is. Ruimdenkendheid is ook een eigenschap die goed van pas komt in je werk als Schuldhulpverlener, omdat de geijkte oplossingen niet altijd de beste zijn en je dus soms ook andere minder voor de hand liggende oplossingen moet kunnen bedenken (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Schuldhulpverlener


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Schuldhulpverlener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schuldhulpverlener

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schuldhulpverlener

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schuldhulpverlener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schuldhulpverlener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schuldhulpverlener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schuldhulpverlener. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schuldhulpverlener iets voor je?

Zou je graag Schuldhulpverlener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schuldhulpverlener bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schuldhulpverlener

Rob

Het is een bijzonder maar ook een zwaar beroep.

Anita

Schuldhulpverlener is een prachtig maar emotioneel zwaar beroep. Schulden komen meestal niet alleen en de mensen met een psychische storing en schulden komen veelvuldig voor. Het is dan zaak om niet alleen de schulden aan te pakken maar het hele ""pakket"" te inventariseren en dan ook alle problematiek aan te gaan pakken. Ik werk gelukkig zelf samen in een wijkteam waar de lijntjes kort zijn waardoor we, als de cliënt dat wil, snel grote stappen kunnen maken. Al moeten vaak eerst de financiële problemen eerst opgepakt worden om ruimte in de hoofden van de cliënt te kunnen maken voor de andere problemen. Dit zorgt voor veel samenwerking tussen meerdere zorgverleners, wat het werk erg mooi maakt. Elke dag een andere uitdaging en nooit saai.

Anne

Ik ben op dit moment werkzaam als doktersassistente maar ik ben op zoek naar een baan met een andere uitdaging. Een uitdaging meer op de mens gericht zegmaar. Doktersassistente is een mbo niveau 4 opleiding. Welke vervolg opleiding zou ik het beste kunnen doen?

Miranda

Hallo anne,klik hierboven eens de LOI of Lindenhaege aan,zij kunnen je vast d juiste weg wijzen.H.Gr.en sucses

schuldhulpverlener

Prima samenvatting,helemaal mee eens.

Corrie

En opletten dat bij sommige ,gevallen, je de emoties niet de overhand krijgen.

Wilma

Dat kan gebeuren,ondanks dat er tijdens de opleiding daar veel aandacht aan besteedt wordt.

hugo

Het beroep van schuldhulpverlener is zeker geen gemakkelijke. De problemen van de klanten zijn (en moeten altijd blijven) de problemen van de klanten. De perfectionist kan -zeker wanneer deze sociaal bewust is- zich snel de (oplossing van) het probleem eigen maken. Het is een misvatting om te denken dat mensen 'jou hard nodig hebben'. Hiermee maak je hun probleem de jouwe en stel je jezelf centraal. Deze denkwijze is op den duur slopend. Dit beroep vraagt dus om een realistische kijk op de situatie van de klant en het eigen functioneren.    

Tissam

Schuldhulpverlener is iets wat mij persoonlijk zeker leuk lijkt! Mensen helpen die jou hard nodig hebbem, en tergelijker tijd iets economisch/juridisch helemaal top!  

Tissam

Schuldhulpverlener is iets wat mij persoonlijk zeker leuk lijkt! Mensen helpen die jou hard nodig hebbem, en tergelijker tijd iets economisch/juridisch helemaal top!  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar