Majoor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Majoor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep majoor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je majoor wordt.

 

Wat is een Majoor?

Majoor is een militaire rang bij de Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en ook het Leger des Heils. Een Majoor is een Hoofdofficier en kunnen binnen defensie vele functies vervullen. Een belangrijke operationele functie is die van compagniecommandant. Dit is veelal een hoogtepunt in de carrière. Dit is een eenheid van ongeveer 100 tot 250 man die vaak zelfstandig opereert. Ook de opvolgende bataljon-commandant is een Majoor. Bij de Marine en Luchtmacht wordt de Sergeant-Majoor soms kortweg als Majoor aangeduid. Hij is echter géén majoor: een Sergeant-Majoor is een Marine-officier. Met noemt de Majoor ookwel Grootmajoor als er een èchte Majoor wordt aangesproken.Wil je werken als Majoor?

Werk je al als Majoor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Majoor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Majoor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Majoor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Militair, Leger, Thuisfront,

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3700 tot €5100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Majoor

Wat verdient een Majoor?

Een Majoor verdient ongeveer € 3700 tot € 5100 bruto per maand. De loopbaanontwikkeling, die doorgaans succesvol verloopt, biedt prima mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld die van Luitenant-Kolonel. Hiertoe biedt defensie voldoende interne studiemogelijkheden die worden vergoed en men geeft daarvoor studieverlof. Reiskosten worden vergoed en huisvesting op de kazernes is prima geregeld indien men wil afzien van woon-werkverkeer reizen. Indien nog niet verkregen kan een Majoor binnen het leger gratis zijn rijbewijs behalen.

Salarisschaal Majoor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Majoor

Er zijn geen vacatures Majoor aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Majoor in werkt.

Meer weten over de sector waar een Majoor in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Majoor

Wat is de toekomst van Majoor?

Een Majoor heeft meerdere opleidingsmogelijkheden en studie binnen Defensie om door te groeien. Hiertoe is  studieverlof mogelijk en loopbaanbegeleiding om door te groeien naar een leidinggevende functie bij Defensie.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Majoor worden: Opleidingen tot Majoor

Wil je Majoor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Majoor.

Hoe word je een Majoor? 

Als Majoor heeft men een HBO werk- en denkniveau en een opleiding gevolgd via de KMA (de Koninklijke Militaire Academie). Een Majoor heeft daarnaast ruime ervaring in de gevechtslogistiek en ervaring binnen het vakgebied van de bevoorrading en transport.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Majoor

Er zijn geen opleidingen Majoor aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Majoor in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Omscholen of doorgroeien tot Majoor

Als je Majoor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Majoor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Majoor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Majoor?

Competenties en Vaardigheden Majoor

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Majoor nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Majoor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Majoor

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Majoor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Majoor. Als Majoor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Majoor:


zie volledige beschrijving persoonstype Majoor

Vakkennis voor een Majoor

Het is voor een Majoor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Majoor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Majoor


Werkervaring Majoor

Het is voor een startend Majoor die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Majoor is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Majoor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Majoor

Met wie werkt een Majoor samen? 

Zijn collega militairen zijn de belangrijkste dagelijkse contacten voor een Majoor. Ook met gevechtsattributen heeft men veel te maken zoals legervoertuigen en tanks. Daarnaast is een stabiel thuisfront van groot belang om goed te functioneren. Vakantiedagen en ouderschapsverlof zijn danook goed geregeld bij Defensie.


  • Militair, Leger, Thuisfront,
Majoor


Organisaties waar een Majoor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Majoor meestal werkt.

Waar werkt een Majoor?

Defensie is een  militaire organisatie van de overheid.  Deze stelt zich in dienst voor voor Vrede en Veiligheid met zowel nationale als internationale taken en missies zoals de missie van Afghanistan (Kunduz) maar ook duurzame missies behoren tot de taken van Defensie zoals bijvoorbeeld het begeleiden van projecten die op zoek zijn naar alternatieve energiebronnen en nieuwe mogelijkheden van energiebesparing. (beter vervoer van brandstoffen).

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Majoor

Waar kun je het beste werken als Majoor? Hieronder vind je de best door de Majoor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Majoor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Majoor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Majoor.

Welke competenties heeft een Majoor nodig?

Een Majoor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Majoor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Majoor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Majoor nodig? 

De Majoor houdt de (logistieke) processen goed in de gaten en is zeer analytisch ingesteld (Waarnemer). Een Majoor is daarnaast ook zeer besluitvaardig en resultaatgericht bezig (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Majoor


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Majoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Majoor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Majoor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Majoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Majoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Majoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Majoor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Majoor iets voor je?

Zou je graag Majoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Majoor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Majoor

m.eichhorn

Wat ben ik trots dat mijn schoonzoon zich majoor mag .noemen. het is interessant om te zien war voor werkzaamheden een funtie als majoor inhoudt.

Kenneth

Er klopt helemaal niets van deze pagina. Rangen, uitleg en opleidingsniveau, alles wordt door elkaar gehaald.

Marcel

Bij de arbeidsvoorwaarden staat een fout. Een majoor is een rang hoger dan kapitein. Een majoor zou door kunnen groeien naar de rang van luitenant-kolonel.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar