Service Coördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Service Coördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep service coördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je service coördinator wordt.

 

Wat is een Service Coördinator?

De Service Coördinator plant al het onderhoud aan een bepaald systeem. Om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft draaien moet het tijdig geupdate worden en moeten storingen gesignaleerd en verholpen of voorkomen worden. De Service Coördinator houdt het systeem in de gaten en regelt maakt een onderhoudsplanning. Als er een storing optreedt in het systeem maakt de Service Coördinator een rapport op en stuurt mensen aan om de storing te verhelpen. Vaak is het ook de taak van de Service Coördinator om de gebruikers van het systeem op de hoogte te houden van geplande aanpassingen en/of het laatste nieuws rond storingen. Hoewel de Service Coördinator gespecialiseerd is in technische/elektronische systemen, zijn de werkzaamheden eigenlijk vooral adminstratief en klantgericht.

Om alles goed in te kunnen plannen, is het belangrijk dat de Service Coördinator analyses kan maken, van het systeem, van storingen en ook van klantrelaties. Hiermee zorgt de Service Coördinator ervoor dat het servicetraject optimaal verloopt.Wil je werken als Service Coördinator?

Werk je al als Service Coördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Service Coördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Service Coördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Service Coördinator in één oogopslag

Netwerk:

  • Uitvoerend Personeel
  • Klanten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

76


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Service Coördinator

Wat verdient een Service Coördinator?

De arbeidsvoorwaarden voor een Service Coördinator zijn afhankelijk van het bedrijf en de verantwoordelijkheden die men toegewezen krijgt. Het salaris zal zo komen te liggenn tussen de €1800 en €3200.

Salarisschaal Service Coördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Service Coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Service Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Service Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Service Coördinator vacatures

Vacature Service Coördinator
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Werken bij een vooruitstrevend en groeiende organisatie in de verlichtingsbranche? Personeel wat graag met het bedrijf mee wil groeien en hen daarbij helpt wordt gewaardeerd en ruimschoots beloond. Inhoudelijk …
Vacature Servicecoördinator / Planner Technische Dienst Almere - Henry Schein
Finders Arbeidsmarktcommunicatie
Planningen en afspraken tussen tientallen collega’s en de grote groep klanten overzichtelijk houden, jij weet als geen ander hoe je dat doet. Als Servicecoördinator/Planner bij Henry Schein zijn jij en
Vacature Service coördinator Bouwbedrijf
Kracht Recruitment
Ben jij service gericht, bouwkundig onderlegd en vind je het leuk om continu te verbeteren? Dan zoeken wij jou! Onze klant is een van de marktleiders op het gebied van …
Vacature Service Coördinator Installatiebedrijf
Kracht Recruitment
Ben je kwaliteitsbewust en heb jij affiniteit met installatietechniek? Weet jij dit op de juiste manier in te zetten om hoge klanttevredenheid te scoren? Dan is deze functie van Service …
Vacature Service Coördinator
Kracht Recruitment
Zit de service je in je aderen en ben je op zoek naar een spilfunctie waarbij plannen en organiseren een belangrijk onderdeel is? Ga als Service Coördinator aan de slag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Service Coördinator

Wat is de toekomst van Service Coördinator?

Planning en service zijn belangrijke punten in de bedrijfsketen. Vooral als het om een groot bedrijf gaat waar meerdere Service Coördinators samenwerken om verschillende regio's van service te voorzien. Hierdoor is de arbeidsmarkt voor de Service Coördinator gunstig. Omdat hij verder al gefocust is op administratie en communicatie, is het goed mogelijk om door te groeien naar een positie in management .

Baankans Service Coördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

76


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Service Coördinator worden: Opleidingen tot Service Coördinator

Wil je Service Coördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Service Coördinator.

Hoe word je een Service Coördinator? 

Het soort systeem waarvoor een Service Coördinator verantwoordelijkheid zal krijgen wordt bepaald door de genoten opleiding. Men kan daarom op MBO niveau een studie in Techniek of Management volgen, of op HBO Informatica, Electrotechniek of Werktuigbouwkunde. Al deze richtingen kunnen leiden tot een baan als Service Coördinator.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Service Coördinator

ITIL© V3 Intermediate Service Design (incl. examen)
Doel De activiteiten uit de Service Design-processen Design Coordination, Service Catalogue Management, Service Level Management, Availibility -, Capacity -, IT Service Continuity -, Information Security – en Supplier Management uitvoeren …
ITIL© V3 Intermediate Service Design (incl. examen)

Omscholen of doorgroeien tot Service Coördinator

Als je Service Coördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Service Coördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Service Coördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Service Coördinator?

Competenties en Vaardigheden Service Coördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Service Coördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Service Coördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Service Coördinator

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Service Coördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Service Coördinator. Als Service Coördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Service Coördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Service Coördinator

Vakkennis voor een Service Coördinator

Het is voor een Service Coördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Service Coördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Service Coördinator


Werkervaring Service Coördinator

Het is voor een startend Service Coördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Service Coördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Service Coördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Service Coördinator

Met wie werkt een Service Coördinator samen? 

De Service Coördinator indiceert waar het uitvoerend personeel aan de slag moet en spreekt dus vaak met he om de planning strak te houden en storingen te kunnen verhelpen. Daarnaast is communicatie met klanten belangrijk, omdat die vaak aangeven wat er mis is en waar verbeteringen aangebracht kunnen worden. Vaak zorgt de Service Coördinator er dan met een aantal collega Cervice Coördinators voor dat alles naar behoren werkt.


  • Uitvoerend Personeel
  • Klanten
  • Collega's
Service Coördinator


Organisaties waar een Service Coördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Service Coördinator meestal werkt.

Waar werkt een Service Coördinator?

Service Coördinators kunnen in verschillende soorten commerciële bedrijven terecht, afhankelijk van het soort werk dat gedaan moet worden. Vaak zijn dit grote bedrijven, met veel personeel.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Service Coördinator

Waar kun je het beste werken als Service Coördinator? Hieronder vind je de best door de Service Coördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Service Coördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Service Coördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Service Coördinator.

Welke competenties heeft een Service Coördinator nodig?

Een Service Coördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Service Coördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Service Coördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Service Coördinator nodig? 

De Service Coördinator moet alles op orde houden om goede service te kunnen bieden en steeds naar optimalisering van het servicesysteem toe werken (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat de Service Coördinator klantgericht is en goed kan overzien hoe alles precies geregeld moet worden om zo goed werk te kunnen leveren en klachten te voorkomen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Service Coördinator


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Service Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Service Coördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Service Coördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Service Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Service Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Service Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Service Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Service Coördinator iets voor je?

Zou je graag Service Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Service Coördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Service Coördinator?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Service Coördinator

Vacature Service Coördinator
Berkvens
Berkvens heeft voor haar locatie in Someren een vacature voor een Service Coördinator Over Berkvens Berkvens is een modern middelgroot bedrijf en ambieert de sterkst vernieuwende totaalaanbieder te zijn van …
Vacature Meewerkend service coördinator
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Deze lange ervaring, compleet productportfolio, eigen …
Vacature Werkbegeleider - 32 tot 36 uur per week
Horizon
Ben jij een ervaren pedagogisch medewerker die de uitdaging aangaat om met onze jeugdigen te werken met stevige (gedrags-)problematiek, opgelopen door trauma's in het verleden? Ben jij het baken van …
Vacature Medior Service Coördinator
Building Heroes
Veelzijdig bouwbedrijf dat actief is in diverse segmenten; Een flexibel bedrijf dat niet terug deinst voor complexe en uitdagende projecten maar zich niet te goed voelt voor de kleinere projecten; …
Vacature Service Coördinator Reparatie - Gouda
VNOM, Gouda
Coordinator - Wat ga je doen? Aanpakken, schakelen en de handen uit de mouwen Als Service Coördinator ben jij het middelpunt waar alles samenkomt. Jij houdt het hoofd koel, werkt …

Actuele blogposts


reacties op Service Coördinator

Edwin

Kan je er alles over vertellen. Spreek uit ervaring.

Frans

Goede middag,toekomstige Coordinators.de school is de aangewezen weg om jullie te helpen.Mijn school heeft mij heel goed gesteund en begeleid.Gr.

ANONIEM

ik  moet een werkstuk maken voor school over dit beroep maar er staat weinig informatie , en op google kan je oook niks vinden......... dat is wel jammer

ANONIEM

ik  moet een werkstuk maken voor school over dit beroep maar er staat weinig informatie , en op google kan je oook niks vinden......... dat is wel jammer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar