Servicemonteur Elektrotechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Servicemonteur Elektrotechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep servicemonteur elektrotechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je servicemonteur elektrotechniek wordt.

 

Wat is een Servicemonteur Elektrotechniek?

De Servicemonteur Elektrotechniek onderhoudt en repareert machines en apparaten. Een belangrijke taak van de Servicemonteur Elektrotechniek is het verhelpen van storingen. Als een apparaat of machine een storing geeft, wordt de hulp van de Servicemonteur Elektrotechniek ingeroepen. De Servicemonteur Elektrotechniek moet op zoek gaan naar de oorzaak van de storing en de storing verhelpen. Daarnaast verricht de Servicemonteur Elektrotechniek ook de plaatsing van de apparaten en machines en het periodieke onderhoud ervan.

De Servicemonteur Elektrotechniek houdt zich bezig met apparaten en machines die zich in het werkgebied van de elektrotechniek bevinden. Elektrotechniek is een technische discipline die zich bezighoudt met de toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. De Servicemonteur Elektrotechniek krijgt hierdoor te maken met het aanleggen en onderhouden van elektrische apparatuur, het plaatsen van bedrijfsinstallaties en het aanleggen van communicatieverbindingen.

De Servicemonteur Elektrotechniek werkt meestal op locatie bij de klant omdat de apparaten en machines daar geplaatst moeten worden en zich daar de problemen voordoen. De Servicemonteur Elektrotechniek is hierdoor voor de klant het gezicht van het bedrijf. De Servicemonteur Elektrotechniek moet de werkzaamheden naar tevredenheid van de klant uitvoeren.Wil je werken als Servicemonteur Elektrotechniek?

Werk je al als Servicemonteur Elektrotechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Servicemonteur Elektrotechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Servicemonteur Elektrotechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Servicemonteur Elektrotechniek in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

30


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Servicemonteur Elektrotechniek

Wat verdient een Servicemonteur Elektrotechniek?

Een startende Servicemonteur Elektrotechniek verdient rond de 1500 euro. Dit bedrag kan oplopen tot ongeveer 3000 euro als meer ervaring opgedaan wordt. De overige arbeidsvoorwaarden bestaan meestal uit vakantiedagen en een bedrijfsauto waar gebruik van gemaakt kan worden.

Salarisschaal Servicemonteur Elektrotechniek

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Servicemonteur Elektrotechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Elektrotechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur Elektrotechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Servicemonteur Elektrotechniek vacatures

Vacature Servicemonteur Elektrotechniek
Xelvin B.V.
Organisatie Onze opdrachtgever is dé totaalinstallateur voor klanten in de Utiliteit en Industrie, Agrarische sector en de Particuliere sector. Minstens zo belangrijk is het accent dat ze leggen op Service …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek - Capelle aan den IJssel
Abilitec, Capelle aan den IJssel
Servicemonteur Elektrotechniek - Als Servicemonteur Elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en wijzigen van elektrotechnische installaties, zoals licht- en krachtinstallatie, noodverlichting, brandmeldinstallatie, inbraak- en toegangscontrole installaties voor eindgebruikers binnen …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek - Oss
Covebo, Oss
Servicemonteur Elektrotechniek - Je begint de dag rond de klok van 07:00 uur / 08:00 uur met een bak koffie en gaat vervolgens, na het ophalen van de taken voor …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek - Eindhoven
Covebo, Eindhoven
Servicemonteur Elektrotechniek - Als servicemonteur elektrotechniek ben jij helemaal thuis in apparaten en machines die zich in het werkgebied van de elektrotechniek bevinden. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek
Strukton Worksphere
Servicemonteur Elektrotechniek Son, 40 uur per week Word jij onze nieuwe Servicemonteur Elektrotechniek? Zoek jij een zelfstandige baan waar jij verantwoordelijk bent voor het technisch onderhoud bij een grote diversiteit …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Servicemonteur Elektrotechniek

Wat is de toekomst van Servicemonteur Elektrotechniek?

Veel bedrijven hebben elektrische apparaten en machines die onderhoud nodig hebben en storingen geven. Er is daarom genoeg werk voor de Servicemonteur Elektrotechniek.

Baankans Servicemonteur Elektrotechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

30


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Servicemonteur Elektrotechniek worden: Opleidingen tot Servicemonteur Elektrotechniek

Wil je Servicemonteur Elektrotechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Servicemonteur Elektrotechniek.

Hoe word je een Servicemonteur Elektrotechniek? 

Om aan het werk te kunnen als Servicemonteur Elektrotechniek kan de MBO opleiding Servicemonteur Elektrotechniek (niveau 3) of Servicetechnicus Elektrotechniek (niveau 4) gevolgd worden. Beide opleiding kunnen ook als leerbaan gevolgd worden, waardoor de Servicemonteur Elektrotechniek een deel van de week werkt en ervaring opdoet en een deel van de week naar school gaat en de benodigde kennis opdoet.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Servicemonteur Elektrotechniek

Industriële elektrotechniek (elektrisch schakelen)
Voor wie Je bent werkzaam als monteur of servicemonteur in de utiliteit of industrie en je hebt te maken met schakel- en besturingskasten. Je wilt je kennis en vaardigheden verbreden …
Industriële elektrotechniek (elektrisch schakelen)
Frequentieregelaars (Dag)
Wil jij je ontwikkelen in de Elektrotechniek en wil je meer weten over de werking en mogelijkheden van frequentieregelaars? Volg dan de ROVC-training Frequentieregelaars! Word jij in je werk als …
Frequentieregelaars (Dag)
Gebouwbeheersystemen - storingzoeken (Dag)
Storingen in gebouwinstallaties oplossen met behulp van een GBS-systeem? Volg dan de ROVC-cursus Gebouwbeheersystemen - storingzoeken en ontwikkel je in de Klimaattechniek! Werk jij als servicemonteur bij een installatiebedrijf? Of …
Gebouwbeheersystemen - storingzoeken (Dag)
Frequentieregelaars
Voor wie Je bent een aantal jaren werkzaam in de utilitaire of industriële elektrotechniek of werktuigbouwkunde (als servicemonteur, operator, medewerker TD of werkvoorbereider) en je hebt te maken met motorregelingen …
Frequentieregelaars
Relaisschakelingen
Voor wie Je bent werkzaam als monteur of servicemonteur in de utiliteit of industrie en je hebt al enige kennis en ervaring op het gebied van elektrotechniek. Je krijgt te …
Relaisschakelingen

Omscholen of doorgroeien tot Servicemonteur Elektrotechniek

Als je Servicemonteur Elektrotechniek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Servicemonteur Elektrotechniek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Servicemonteur Elektrotechniek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Servicemonteur Elektrotechniek?

Competenties en Vaardigheden Servicemonteur Elektrotechniek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Servicemonteur Elektrotechniek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Servicemonteur Elektrotechniek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Servicemonteur Elektrotechniek

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Servicemonteur Elektrotechniek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Servicemonteur Elektrotechniek. Als Servicemonteur Elektrotechniek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Servicemonteur Elektrotechniek:


zie volledige beschrijving persoonstype Servicemonteur Elektrotechniek

Vakkennis voor een Servicemonteur Elektrotechniek

Het is voor een Servicemonteur Elektrotechniek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Servicemonteur Elektrotechniek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Servicemonteur Elektrotechniek


Werkervaring Servicemonteur Elektrotechniek

Het is voor een startend Servicemonteur Elektrotechniek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Servicemonteur Elektrotechniek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Servicemonteur Elektrotechniek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Servicemonteur Elektrotechniek

Met wie werkt een Servicemonteur Elektrotechniek samen? 

De Servicemonteur Elektrotechniek komt veel op locatie bij de klanten thuis en heeft om deze reden veel contact met de klanten. Daarnaast is er vaak ook contact met collega’s of een leidinggevende als de Servicemonteur Elektrotechniek vragen of problemen heeft waar hij zelf niet uitkomt.


Servicemonteur Elektrotechniek


Organisaties waar een Servicemonteur Elektrotechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Servicemonteur Elektrotechniek meestal werkt.

Waar werkt een Servicemonteur Elektrotechniek?

De Servicemonteur Elektrotechniek werkt bij een bedrijf die zich richt op de Elektrotechniek en de bijbehorende diensten hiervoor levert. Deze bedrijven zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Servicemonteur Elektrotechniek

Waar kun je het beste werken als Servicemonteur Elektrotechniek? Hieronder vind je de best door de Servicemonteur Elektrotechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Servicemonteur Elektrotechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Servicemonteur Elektrotechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Servicemonteur Elektrotechniek.

Welke competenties heeft een Servicemonteur Elektrotechniek nodig?

Een Servicemonteur Elektrotechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Servicemonteur Elektrotechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Servicemonteur Elektrotechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Servicemonteur Elektrotechniek nodig? 

De Servicemonteur Elektrotechniek moet goed kunnen inschatten waarom een storing of probleem zich voordoet en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen om dit op te lossen (waarnemer). Ook moet de Servicemonteur Elektrotechniek energiek zijn en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Servicemonteur Elektrotechniek


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Servicemonteur Elektrotechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Servicemonteur Elektrotechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Servicemonteur Elektrotechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Servicemonteur Elektrotechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Servicemonteur Elektrotechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Servicemonteur Elektrotechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Servicemonteur Elektrotechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Servicemonteur Elektrotechniek iets voor je?

Zou je graag Servicemonteur Elektrotechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Servicemonteur Elektrotechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur Elektrotechniek?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Servicemonteur Elektrotechniek

Vacature Servicemonteur Elektrotechniek - Son en Breugel
Strukton Worksphere, Son en Breugel
Servicemonteur Elektrotechniek - Servicemonteur Elektrotechniek Son, 40 uur per week Word jij onze nieuwe Servicemonteur Elektrotechniek? Zoek jij een zelfstandige baan waar jij verantwoordelijk bent voor het technisch onderhoud bij …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek
Strukton Worksphere
Servicemonteur Elektrotechniek Son, 40 uur per weekWord jij onze nieuwe Servicemonteur Elektrotechniek? Zoek jij een zelfstandige baan waar jij verantwoordelijk bent voor het technisch onderhoud bij een grote diversiteit aan …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek
Krosto Techniek
Je gaat zelfstandig op pad maar je hebt altijd een team van fijne collega’s die je, indien nodig, helpen. Als Servicemonteur Elektrotechniek vertaal je de wensen en behoeften van de …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek
Xelvin
Als servicemonteur voer je onderhoudswerkzaamheden uit, stelt de diagnose van storingen en verhelpt deze. Daarnaast verdiep je je in de nieuwste technieken en mogelijkheden op het gebied van schakelkasten. De …
Vacature Servicemonteur Elektrotechniek
Krosto Techniek
Je verricht onderhoud- en servicewerkzaamheden aan elektrotechnische installaties. Storingen worden door jou vakkundig geanalyseerd en verholpen. Je rapporteert over je werkzaamheden en eventuele storingen. Ook houd je een nauwkeurige administratie …

Actuele blogposts


reacties op Servicemonteur Elektrotechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar