Sigarenmaker worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sigarenmaker? Lees de functieomschrijving.

De Sigarenmaker vervaardigt sigaren. Van oudsher werd dit met de hand gedaan, maar tegenwoordig gebeurt dit machinaal. Hierdoor is de ambacht van het maken van sigaren voor het grootste deel verdwenen.

Een sigaar is een genotsmiddel voor rokers en is vervaardigd uit een mengsel van tabakssoorten. Het woord sigaar komt van het Spaanse woord ‘girar’ dat draaien betekent. Sigaren hebben in tegenstelling tot sigaretten vaak een eigen specifieke smaak en sigaren worden dan ook om deze reden gerookt. Er bestaan dan ook diverse ‘smaken’ sigaren.

De sigaar bestaat uit het binnengoed, een omblad en een dekblad. Het binnengoed is versneden tabak. Hier wordt een voorbewerkt tabaksblad omheen gerold, dit is het omblad. De Sigarenmaker heeft dan een zogenaamde pop of bosje. Om de sigaar af te maken wikkelt de Sigarenmaker het dekblad er nog omheen. Het proces van het maken van sigaren vraagt geregeld droogtijd en de poppen moeten tijdens het drogen gedraaid worden om naadvorming te voorkomen. Voor het maken van de poppen had de Sigarenmaker rond 1900 vaak nog een speciale poppenmaakster in dienst.

Wil je werken als Sigarenmaker?

Werk je al als Sigarenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sigarenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sigarenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sigarenmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sigarenmaker

Wat verdient een Sigarenmaker?

Het salaris van de Sigarenmaker is lastig in te schatten omdat het beroep nu bijna niet meer bestaat.

Salarisschaal Sigarenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sigarenmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sigarenmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Sigarenmaker? 

Het beroep Sigarenmaker zoals dat vroeger uitgevoerd wordt, bestaat nu bijna niet meer. Het maken van sigaren gebeurt nu machinaal en wordt bijna niet meer met de hand gedaan.

Baankans Sigarenmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sigarenmaker worden: Opleidingen tot Sigarenmaker

Hoe word je een Sigarenmaker? 

Het vak van de Sigarenmaker werd vaak in de praktijk geleerd. De Sigarenmaker werd vaak opgeleid door een Sigarenmaker die zijn kennis en de benodigde vaardigheden doorgaf. Tegenwoordig worden sigaren bijna alleen nog maar machinaal vervaardigt en bestaat hier dan ook geen specifieke opleiding meer voor.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sigarenmaker

Meer opleidingen Sigarenmaker

Weet je nog niet of je Sigarenmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sigarenmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sigarenmaker

Met wie werkt een Sigarenmaker samen? 

De Sigarenmaker werkt vaak als zelfstandige. Soms werkt de Sigarenmaker samen met andere Sigarenmakers. Rond 1900 hadden Sigarenmakers vaak een speciale poppenmaakster in dienst die de poppen maakten. Ook heeft de Sigarenmaker te maken met klanten die de sigaren van de Sigarenmaker kopen.


Sigarenmaker


Organisaties waar een Sigarenmaker werkzaam is

Waar werkt een Sigarenmaker meestal? 

De Sigarenmaker werkt vaak als zelfstandige of in een sigarenmakerij samen met andere Sigarenmaker. De Sigarenmaker maakt de sigaren meestal met het doel deze weer te verkopen en is daarom werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Sigarenmaker

Waar kun je het beste werken als Sigarenmaker? Hieronder vindt je de best door de Sigarenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sigarenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sigarenmaker:

Welke competenties heeft een een Sigarenmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sigarenmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sigarenmaker nodig? 

De Sigarenmaker moet een gedegen kennis hebben van sigaren, de diverse soorten en de manier van vervaardigen (Waarnemer). Daarnaast moet de Sigarenmaker onafhankelijk en zelfverzekerd te werk gaan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Sigarenmaker


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sigarenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sigarenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sigarenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sigarenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sigarenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sigarenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sigarenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sigarenmaker iets voor je?

Zou je graag Sigarenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sigarenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar