Specialist Ouderengeneeskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Specialist Ouderengeneeskunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep specialist ouderengeneeskunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je specialist ouderengeneeskunde wordt.

 

Wat is een Specialist Ouderengeneeskunde?

Als specialist ouderengeneeskunde richt je je op het verbeteren of behouden van de medische staat van ouderen. Een specialist ouderengeneeskunde is een arts met als specialisatie de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken met diverse gezondheidsproblemen. Specifieke kennis en ervaring is nodig om een goede behandeling en begeleiding van ouderen en chronisch zieken te waarborgen.

Specialisten ouderengeneeskunde zijn vaak werkzaam in een verzorgingshuis, ziekenhuis of als eerste lijnshulp. De doelgroep is voornamelijk ouderen die door fysieke of mentale klachten niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

De meeste energie wordt gestoken in medisch onderzoek naar behoefte aan paramedische zorg en het inschakelen van medisch specialisten om je bij te staan bij het onderzoek of behandelingen. Het inschakelen van specialisten gaat alleen via goedkeuring van de patiënt. Naast het onderzoek doen en de behandelingen sta je ook dichtbij de familie en/of partners van de betrokkenen. Deze moeten op de hoogte gehouden worden van de recente ontwikkelingen en ook van de status waarin de patiënt zich verkeerd.

Aangezien er vaak een lang en intensief contact is met de patiënt wordt vaak ook de specialist ouderengeneeskunde ingezet bij het begeleiden naar het sterfbed of eventueel euthanasie. Niet alleen begeleidt de specialist ouderengeneeskunde de patiënt dan op dat moment, maar ook met de naasten wordt alles doorbesproken en wordt er intensief contact gehouden. Zodoende creëert de specialist ouderengeneeskunde een veilige haven voor de familieleden en hopelijk ook een stukje rust.

Specialisten ouderengeneeskunde zijn officieel geregistreerd.Wil je werken als Specialist Ouderengeneeskunde?

Werk je al als Specialist Ouderengeneeskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Specialist Ouderengeneeskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Specialist Ouderengeneeskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Specialist Ouderengeneeskunde in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Specialist
 • Zorgmanager
 • Patiënt
 • Naasten van patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4100 tot €6200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Specialist Ouderengeneeskunde

Wat verdient een Specialist Ouderengeneeskunde?

Een specialist ouderengeneeskunde verdient tussen de 4100 euro bruto per maand en de 6200 euro bruto per maand. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en onregelmatigheidtoeslag. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de toekomstige werkgever en welke CAO er gebruikt wordt.

Salarisschaal Specialist Ouderengeneeskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Specialist Ouderengeneeskunde

Er zijn geen vacatures Specialist Ouderengeneeskunde aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Specialist Ouderengeneeskunde in werkt.

Meer weten over de sector waar een Specialist Ouderengeneeskunde in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Specialist Ouderengeneeskunde

Wat is de toekomst van Specialist Ouderengeneeskunde?

Door de vergrijzing ontstaan er steeds meer plekken voor specialisten ouderengeneeskunde. De arbeidsmarkt ziet er positief uit op het moment.

Doorgroeimogelijkheden zijn er weinig aangezien je al op je top van je carriere zit.

Baankans Specialist Ouderengeneeskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Specialist Ouderengeneeskunde worden: Opleidingen tot Specialist Ouderengeneeskunde

Wil je Specialist Ouderengeneeskunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Specialist Ouderengeneeskunde.

Hoe word je een Specialist Ouderengeneeskunde? 

In totaal doet de specialist ouderengeneeskunde er 9 jaar over om tot die functie te komen. 6 jaar geneeskunde (3 jaar bachelor, 3 jaar master) waarna een vervolgopleiding naar specialist ouderengeneeskunde er nog eens 3 jaar bij optelt. Het is een lange en vaak ook stressvolle weg, waardoor iemand sterk in zijn of haar schoenen moet staan om tot dit beroep te komen. Een voordeel is dat na deze studie er een redelijke voldoening is door het salaris en de voldoening om mensen te helpen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Specialist Ouderengeneeskunde

Er zijn geen opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Specialist Ouderengeneeskunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Specialist Ouderengeneeskunde

Als je Specialist Ouderengeneeskunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Specialist Ouderengeneeskunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Specialist Ouderengeneeskunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Specialist Ouderengeneeskunde?

Competenties en Vaardigheden Specialist Ouderengeneeskunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Specialist Ouderengeneeskunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Specialist Ouderengeneeskunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Specialist Ouderengeneeskunde

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Specialist Ouderengeneeskunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Specialist Ouderengeneeskunde. Als Specialist Ouderengeneeskunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Specialist Ouderengeneeskunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Specialist Ouderengeneeskunde

Vakkennis voor een Specialist Ouderengeneeskunde

Het is voor een Specialist Ouderengeneeskunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Specialist Ouderengeneeskunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde


Werkervaring Specialist Ouderengeneeskunde

Het is voor een startend Specialist Ouderengeneeskunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Specialist Ouderengeneeskunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Psycholoog, Geestelijk Verzorger, Klinisch Geriater .

Iets anders leren?

Is Specialist Ouderengeneeskunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Specialist Ouderengeneeskunde

Met wie werkt een Specialist Ouderengeneeskunde samen? 

De specialist ouderengeneeskunde staat voornamelijk in contact met de patiënten en de naasten van de patiënt. Daarnaast werkt hij samen met collega's in de instelling en zal hij zo nu en dan extra hulp inschakelen van andere specialisten. Verder moet hij zijn keuzes kunnen ondersteunen en zijn beweegredenen kunnen verklaren tegenover de zorgmanager.


 • Huisarts
 • Specialist
 • Zorgmanager
 • Patiënt
 • Naasten van patiënt
Specialist Ouderengeneeskunde


Organisaties waar een Specialist Ouderengeneeskunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Specialist Ouderengeneeskunde meestal werkt.

Waar werkt een Specialist Ouderengeneeskunde?

 • Huisarts
 • Zorginstelling
 • Verzorgingshuis
 • Ziekenhuis
 • Thuiszorg
 • GZ/GGZ
 • GGD

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Specialist Ouderengeneeskunde

Waar kun je het beste werken als Specialist Ouderengeneeskunde? Hieronder vind je de best door de Specialist Ouderengeneeskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Specialist Ouderengeneeskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Specialist Ouderengeneeskunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Specialist Ouderengeneeskunde.

Welke competenties heeft een Specialist Ouderengeneeskunde nodig?

Een Specialist Ouderengeneeskunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Specialist Ouderengeneeskunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Specialist Ouderengeneeskunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Specialist Ouderengeneeskunde nodig? 

De specialist ouderengeneeskunde moet een gever zijn omdat hij veel omgaat met mensen in een fragiele periode. Hij/zij moet warm overkomen, geduldig zijn en goed kunnen luisteren. Tevens moet de specialist ouderengeneeskunde de patiënt kunnen overtuigen van bepaalde beweegredenen en keuzes. (Gever)

De specialist ouderengeneeskunde moet een succesvolle werker zijn omdat hij met delicate gegevens omgaat waar vaak een leven vanaf hangt. Het is een baan met een hoop verantwoordelijkheid naar de patiënt en de naasten toe. Dit alles geeft aan dat de specialist optimistisch en doelgericht te werk moet gaan. (Succesvolle Werker)

Bekijk de persoonstypen voor Specialist Ouderengeneeskunde


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Specialist Ouderengeneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Specialist Ouderengeneeskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Specialist Ouderengeneeskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Specialist Ouderengeneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Specialist Ouderengeneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Specialist Ouderengeneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Specialist Ouderengeneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Specialist Ouderengeneeskunde iets voor je?

Zou je graag Specialist Ouderengeneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Specialist Ouderengeneeskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Specialist Ouderengeneeskunde

George

In grote lijnen kan ik mij vinden in deze omschrijving.Gr.

Greetje

Dag, Ik ben specialist ouderengeneeskunde, maar ik herken me maar deels in het beroepsprofiel zoals deze hier is geschreven. Toe aan een update door iemand die kennis van zaken heeft mijns inziens.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar