Specialist Ouderengeneeskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Specialist Ouderengeneeskunde? Lees de functieomschrijving.

Als specialist ouderengeneeskunde richt je je op het verbeteren of behouden van de medische staat van ouderen. Een specialist ouderengeneeskunde is een arts met als specialisatie de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken met diverse gezondheidsproblemen. Specifieke kennis en ervaring is nodig om een goede behandeling en begeleiding van ouderen en chronisch zieken te waarborgen.

Specialisten ouderengeneeskunde zijn vaak werkzaam in een verzorgingshuis, ziekenhuis of als eerste lijnshulp. De doelgroep is voornamelijk ouderen die door fysieke of mentale klachten niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.

De meeste energie wordt gestoken in medisch onderzoek naar behoefte aan paramedische zorg en het inschakelen van medisch specialisten om je bij te staan bij het onderzoek of behandelingen. Het inschakelen van specialisten gaat alleen via goedkeuring van de patiënt. Naast het onderzoek doen en de behandelingen sta je ook dichtbij de familie en/of partners van de betrokkenen. Deze moeten op de hoogte gehouden worden van de recente ontwikkelingen en ook van de status waarin de patiënt zich verkeerd.

Aangezien er vaak een lang en intensief contact is met de patiënt wordt vaak ook de specialist ouderengeneeskunde ingezet bij het begeleiden naar het sterfbed of eventueel euthanasie. Niet alleen begeleidt de specialist ouderengeneeskunde de patiënt dan op dat moment, maar ook met de naasten wordt alles doorbesproken en wordt er intensief contact gehouden. Zodoende creëert de specialist ouderengeneeskunde een veilige haven voor de familieleden en hopelijk ook een stukje rust.

Specialisten ouderengeneeskunde zijn officieel geregistreerd.

Wil je werken als Specialist Ouderengeneeskunde?

Werk je al als Specialist Ouderengeneeskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Specialist Ouderengeneeskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Specialist Ouderengeneeskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Specialist Ouderengeneeskunde in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Specialist
 • Zorgmanager
 • Patiënt
 • Naasten van patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4100 tot €6200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Specialist Ouderengeneeskunde

Wat verdient een Specialist Ouderengeneeskunde?

Een specialist ouderengeneeskunde verdient tussen de 4100 euro bruto per maand en de 6200 euro bruto per maand. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en onregelmatigheidtoeslag. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de toekomstige werkgever en welke CAO er gebruikt wordt.

Salarisschaal Specialist Ouderengeneeskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Specialist Ouderengeneeskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Specialist Ouderengeneeskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Specialist Ouderengeneeskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Specialist Ouderengeneeskunde vacatures

Basisarts (ANIOS) - Regio Barneveld - Opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde
Novicare
Basisarts (ANIOS) in regio Barneveld met ambitie voor opleiding tot specialist ouderengeneeskundePas jij bij de kernwaarden van Novicare; verantwoordelijk, innovatief en samen? Wil je je blijven ontwikkelen als professional
Specialist Ouderengeneeskunde
Tempo-Team
Voor onze klant in regio Midden Limburg zijn wij voor het medisch team ‘’Expertise en Behandeling’’ op zoek naar een Specialist ouderengeneeskunde. De medewerkers binnen dit team werken in de …
Specialist ouderengeneeskunde in regio Haarlem
Novicare
Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de ouderenzorg, ga je voor vakinhoudelijke expertise of wil je juist breed ontwikkelen? Kies dan voor Novicare! Novicare is een zelfstandige behandeldienst gespecialiseerd …
Basisarts voor opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in regio Brabant
Novicare
 Basisarts voor opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in regio Brabant Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de ouderenzorg, ga je voor vakinhoudelijke expertise of wil je juist breed
Specialist Ouderengeneeskunde Noord-Nederland (vast of interim)
Corparis
Voor meerdere opdrachtgevers in Noord-Nederland zoeken wij ondernemende Specialisten Ouderengeneeskunde. Contractvorm en aantal uren zijn in overleg.Het takenpakket van de Specialist Ouderengeneeskunde bestaat onder andere uit: U bent verantwoordelijk voor de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Specialist Ouderengeneeskunde

Hoe goed is de toekomst voor de Specialist Ouderengeneeskunde? 

Door de vergrijzing ontstaan er steeds meer plekken voor specialisten ouderengeneeskunde. De arbeidsmarkt ziet er positief uit op het moment.

Doorgroeimogelijkheden zijn er weinig aangezien je al op je top van je carriere zit.

Baankans Specialist Ouderengeneeskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Specialist Ouderengeneeskunde worden: Opleidingen tot Specialist Ouderengeneeskunde

Hoe word je een Specialist Ouderengeneeskunde? 

In totaal doet de specialist ouderengeneeskunde er 9 jaar over om tot die functie te komen. 6 jaar geneeskunde (3 jaar bachelor, 3 jaar master) waarna een vervolgopleiding naar specialist ouderengeneeskunde er nog eens 3 jaar bij optelt. Het is een lange en vaak ook stressvolle weg, waardoor iemand sterk in zijn of haar schoenen moet staan om tot dit beroep te komen. Een voordeel is dat na deze studie er een redelijke voldoening is door het salaris en de voldoening om mensen te helpen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Specialist Ouderengeneeskunde

Meer opleidingen Specialist Ouderengeneeskunde

Weet je nog niet of je Specialist Ouderengeneeskunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Specialist Ouderengeneeskunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Specialist Ouderengeneeskunde

Met wie werkt een Specialist Ouderengeneeskunde samen? 

De specialist ouderengeneeskunde staat voornamelijk in contact met de patiënten en de naasten van de patiënt. Daarnaast werkt hij samen met collega's in de instelling en zal hij zo nu en dan extra hulp inschakelen van andere specialisten. Verder moet hij zijn keuzes kunnen ondersteunen en zijn beweegredenen kunnen verklaren tegenover de zorgmanager.


 • Huisarts
 • Specialist
 • Zorgmanager
 • Patiënt
 • Naasten van patiënt
Specialist Ouderengeneeskunde


Organisaties waar een Specialist Ouderengeneeskunde werkzaam is

Waar werkt een Specialist Ouderengeneeskunde meestal? 
 • Huisarts
 • Zorginstelling
 • Verzorgingshuis
 • Ziekenhuis
 • Thuiszorg
 • GZ/GGZ
 • GGD

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Specialist Ouderengeneeskunde

Waar kun je het beste werken als Specialist Ouderengeneeskunde? Hieronder vindt je de best door de Specialist Ouderengeneeskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Specialist Ouderengeneeskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Specialist Ouderengeneeskunde:

Welke competenties heeft een een Specialist Ouderengeneeskunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Specialist Ouderengeneeskunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Specialist Ouderengeneeskunde nodig? 

De specialist ouderengeneeskunde moet een gever zijn omdat hij veel omgaat met mensen in een fragiele periode. Hij/zij moet warm overkomen, geduldig zijn en goed kunnen luisteren. Tevens moet de specialist ouderengeneeskunde de patiënt kunnen overtuigen van bepaalde beweegredenen en keuzes. (Gever)

De specialist ouderengeneeskunde moet een succesvolle werker zijn omdat hij met delicate gegevens omgaat waar vaak een leven vanaf hangt. Het is een baan met een hoop verantwoordelijkheid naar de patiënt en de naasten toe. Dit alles geeft aan dat de specialist optimistisch en doelgericht te werk moet gaan. (Succesvolle Werker)

Bekijk de persoonstypen voor Specialist Ouderengeneeskunde


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Specialist Ouderengeneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Specialist Ouderengeneeskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Specialist Ouderengeneeskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Specialist Ouderengeneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Specialist Ouderengeneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Specialist Ouderengeneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Specialist Ouderengeneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Specialist Ouderengeneeskunde iets voor je?

Zou je graag Specialist Ouderengeneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Specialist Ouderengeneeskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Specialist Ouderengeneeskunde

George

In grote lijnen kan ik mij vinden in deze omschrijving.Gr.

Greetje

Dag, Ik ben specialist ouderengeneeskunde, maar ik herken me maar deels in het beroepsprofiel zoals deze hier is geschreven. Toe aan een update door iemand die kennis van zaken heeft mijns inziens.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar