Sportinstructeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sportinstructeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sportinstructeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sportinstructeur wordt.

 

Wat is een Sportinstructeur?

Wanneer je werkt als Sportinstructeur dan ben je  meestal verbonden aan een sportschool of gewone school. Algemeen gezegd heb je als taak instructies te geven bij sport- en spelactiviteiten.

Je werkt als Sportinstructeur met groepen cursisten of schoolkinderen. In overleg met het bestuur van de sportvereniging of instelling stel je een programma samen voor het komende seizoen. Wat je precies doet in de lessen bepaal je verder zelf en ook hoe je het werk aanpakt en de lessen indeelt is de keuze van de Sportinstructeur. Bij eventuele problemen kun je altijd overleggen met de chef of het bestuur.

Als Sportinstructeur bedenk je dus in eerste instantie de oefeningen en berereid je een training of les voor die aansluit op de groep. Wanneer je met muziek werkt dan is het ook jouw taak om geschikte nummers te vinden.

Bij de oefeningen gebruik je afhankelijk van waarin je lesgeeft allerlei materiaal, zoals bijvoorbeeld een bal, pylon, touw of dumble. Gedurende de lessen doe je vaak oefeningen voor om vervolgens de cursisten of leerlingen te helpen, te activeren en aanwijzingen te geven.

Het is tevens de taak van de Sportinstructeur om ervoor te waken dat er blessures ontstaan. Je begint daarom altijd met een goede warming-up en let steeds op de veiligheid in het algemeen en het welzijn van alle individuele deelnemers in het bijzonder.Wil je werken als Sportinstructeur?

Werk je al als Sportinstructeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sportinstructeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sportinstructeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sportinstructeur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sportinstructeur

Wat verdient een Sportinstructeur?

Het salaris van een Sportinstructeur hangt samen met de taken die worden uitgevoerd. De ene sportrichting zal anders betalen dan de andere en ook de diversiteit aan taken speelt een rol. Voor Sportinstructeur moet je denken aan een salaris van ergens tussen de €1400 en €2300 bruto.

Een vergoeding voor de reiskosten is vrij gebruikelijk in deze sector, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Salarisschaal Sportinstructeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sportinstructeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Sportinstructeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sportinstructeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sportinstructeur vacatures

Vacature Sportinstructeur gym+, Gemeente Amsterdam
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste sportinstructeurs die Gym Plus trainingen kunnen geven in het basisonderwijs. wat bieden wij jou salaris € 20,00 Een baan …
Vacature Sportinstructeur, Gemeente Amsterdam
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste sportinstructeurs die sportlessen kunnen geven in het basis- en voortgezet onderwijs. Met het programma Jump-In en Topscore geeft de …
Vacature Sportinstructeur gym+, Gemeente Amsterdam
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste sportinstructeurs die Gym Plus trainingen kunnen geven in het basisonderwijs. wat bieden wij jou salaris € 20,00 Een baan …
Vacature Sportinstructeur, Gemeente Amsterdam
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste sportinstructeurs die sportlessen kunnen geven in het basis- en voortgezet onderwijs. Met het programma Jump-In en Topscore geeft de …
Vacature Sportinstructeur Racket sport, Gemeente Amsterdam
Randstad
Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste sportinstructeurs die Racket sport trainingen kunnen geven in het basis- en voortgezet onderwijs. Met het programma Jump-In en Topscore geeft de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sportinstructeur

Wat is de toekomst van Sportinstructeur?

De sector voor Sportinstructeurs is niet heel groot, toch zijn er heel wat vacatures te vinden die aansluiten op deze functie. Natuurlijk is de gekozen richting mede bepalend voor hoe gemakkelijk je een aansluitende vacature zult vinden. Ook omdat het een fysiek beroep is zal er meer doorstroom plaatsvinden dan bij beroepen die minder lichamelijke inspanning vergen.

Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. In eerste instantie kun je doorstuderen of specialiseren. Maar een andere mogelijkheid is om je takenpakket uit te breiden of meer - verschillende - groepen les te gaan geven. Ook wil de ene of de andere werkgever uitmaken in hoeverre doorstroom mogelijk is naar bijvoorbeeld een meer leidinggevende functie.

Baankans Sportinstructeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sportinstructeur worden: Opleidingen tot Sportinstructeur

Wil je Sportinstructeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sportinstructeur.

Hoe word je een Sportinstructeur? 

Voor de functie van Sportinstructeur moet je een sport- en bewegingsstudie doen. Op MBO niveau zijn er drie opleidingen. Niveau-2 is voor Sport- en Bewegingsbegeleider, niveau-3 is voor Sport- en Bewegingsleider en niveau-4 is voor Sport- en Bewegingscoördinator. Om toegelaten te worden tot een van deze opleidingen moet je onder andere een toelatingstest afleggen waarin je wordt beoordeeld op je vaardigheid in diverse sporten.

Doorstuderen op HBO niveau is ook mogelij waarbij je je tevens richt op Lichamelijke Oefening, Fysiotherapie of in de richting van Toerisme.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Sportinstructeur

Fitness Trainer A Branchediploma Thuisstudie
Volg de erkende opleiding Fitness Trainer AWil je mensen helpen om fitter te worden? Conditie verbeteren voor een sportieve uitdaging? Jouw kennis over een gezonde leefstijl overdragen? Als professioneel fitnessinstructeur …
Fitness Trainer A Branchediploma Thuisstudie

Omscholen of doorgroeien tot Sportinstructeur

Als je Sportinstructeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sportinstructeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sportinstructeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sportinstructeur?

Competenties en Vaardigheden Sportinstructeur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sportinstructeur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sportinstructeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sportinstructeur

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Sportinstructeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sportinstructeur. Als Sportinstructeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sportinstructeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Sportinstructeur

Vakkennis voor een Sportinstructeur

Het is voor een Sportinstructeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sportinstructeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sportinstructeur


Werkervaring Sportinstructeur

Het is voor een startend Sportinstructeur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sportinstructeur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sportinstructeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sportinstructeur

Met wie werkt een Sportinstructeur samen? 

Als Sportinstructeur geef je leiding aan de cursisten die bij je op les komen. Zelf moet je verantwoording afleggen aan je directe leidinggevende. Meestal staat daar nog management boven.

In je dagelijkse werk op een sportaccomodatie zal je tevens in contact komen met de andere medewerkers op de werkvloer waaronder ook andere Instructeurs.


Sportinstructeur


Organisaties waar een Sportinstructeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sportinstructeur meestal werkt.

Waar werkt een Sportinstructeur?

Of een Sportinstructeur werkzaam is in de profit of in de non-profit hangt er eigenlijk van af tot welke sector de sportaccomodatie behoort. Veel sportaccomodaties zijn bedoelt voor het maken van winst, maar wanneer ze in handen zijn van de gemeente vallen ze onder non-profit.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Sportinstructeur

Waar kun je het beste werken als Sportinstructeur? Hieronder vind je de best door de Sportinstructeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sportinstructeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sportinstructeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sportinstructeur.

Welke competenties heeft een Sportinstructeur nodig?

Een Sportinstructeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sportinstructeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sportinstructeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sportinstructeur nodig? 

Het grootste gedeelte van het werk van een Sportinstructeur bestaat uit het leidinggeven aan en opleiden van mensen. Een natuurlijk overwicht en genoeg zelfvertrouwen zijn hiervoor essentieel. Volwassenen en kinderen moeten je instructies op willen volgen en het vertrouwen hebben dat je doet wat goed voor ze is en wat veilig is (Baas).

Daarbij moet een Sportinstructeur ook een creatieve kant hebben. Je moet immers steeds weer nieuwe en interessante lessen verzinnen om dezelfde dingen aan te leren of een volgende stap te nemen. Je steunt en coacht hierin de deelnemers van je lessen om ervoor te zorgen dat je met de hele groep uiteindelijk het gestelde doel zult halen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Sportinstructeur


Baas


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Sportinstructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sportinstructeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sportinstructeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sportinstructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sportinstructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sportinstructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sportinstructeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sportinstructeur iets voor je?

Zou je graag Sportinstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sportinstructeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Sportinstructeur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Sportinstructeur

Vacature Franchise Personal Fitness
Olympia
Heb jij altijd al gedroomd van een eigen personal fitness studio? Wil jij iedere dag bezig zijn met bewegen, voeding en het motiveren van mensen? Ben je vastbesloten jouw bedrijf …
Vacature Sportinstructeur, Gemeente Amsterdam
Randstad
Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste sportinstructeurs die sportlessen kunnen geven in het basis- en voortgezet onderwijs. Met het programma Jump-In en Topscore geeft de gemeente …
Vacature Sportinstructeur
Sportify Kids
Sportify Kids zoekt een Sportinstructeur te Purmerend MBO geplaatst op 28-09-2020 Sportinstructeur Ben jij een enthousiaste sportinstructeur en vind je het leuk om met kinderen te werken? Dan is werken …
Vacature Zweminstructeur
Olympia Uitzendbureau
Voor het lokale zwembad in Zaltbommel zijn wij opzoek naar een zweminstructeur / toezichthouder. Het is jouw verantwoordelijkheid samen met de gediplomeerde zwemonderwijzer om toezicht te houden tijdens de zwemlessen. …

Actuele blogposts


reacties op Sportinstructeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar