Sportjournalist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sportjournalist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sportjournalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sportjournalist wordt.

Wat is een Sportjournalist?

Wie werkzaam is in de journalistiek onderzoekt gebeurtenissen en maakt hier een goedlopend verhaal van om aan het publiek te kunnen presenteren. Dit kan een geschreven verhaal zijn in bijvoorbeeld een dagblad, tijdschrift of op een website of een verslag op de radio, televisie of via een filmpje op het internet. De Sportjournalist richt zich hierbij specifiek op alles wat te maken heeft met sport. Sommige sportjournalisten richten zich op een bepaalde sport, anderen zijn gericht op verschillende sporten en sport in het algemeen.

 

De Sportjournalist brengt bijvoorbeeld verslag uit van belangrijke sportwedstrijden en bespreekt bijzondere gebeurtenissen uit de sportwereld. Het is belangrijk dat de Sportjournalist van sport houdt, maar dit ook op een juiste manier aan het publiek weet over te brengen. Het is daarom belangrijk dat de Sportjournalist beschikt over goede sociale vaardigheden. Tijdens grote toernooien heeft de journalist het vooral erg druk. Er moeten dan veel verslagen en reportages worden gemaakt.

 

Om goede reportages en verslagen te kunnen maken, kan de Sportjournalist sporters en andere betrokken interviewen. Hiermee kan de Sportjournalist achtergrondinformatie opdoen en dit gebruiken voor het verslag of de reportage. Goed kunnen interviewen en de juiste vragen op het juiste moment weten te stellen zijn dan ook belangrijke eigenschappen voor de journalist.

Wil je werken als Sportjournalist?

Werk je al als Sportjournalist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sportjournalist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sportjournalist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sportjournalist in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €5400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sportjournalist

Wat verdient een Sportjournalist?

Het salaris van de startende Sportjournalist ligt rond de €1700,-. Door ervaring op te doen kan dit stijgen tot €5400,-, afhankelijk van de organisatie waar de Sportjournalist voor werkzaam is. Freelance sportjournalisten krijgen vaak betaald per woord of per artikel en zijn daarom afhankelijk van het aantal opdrachten dat zij krijgen.

Salarisschaal Sportjournalist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sportjournalist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sportjournalist

Wat is de toekomst van Sportjournalist?

Er is voldoende vraag naar Sportjournalisten. Veel websites, kranten en televisiezenders hebben journalisten in dienst. Door hard te werken en goede verslagen te maken kan de Sportjournalist doorgroeien en grotere klussen krijgen.

Baankans Sportjournalist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sportjournalist worden: Opleidingen tot Sportjournalist

Wil je sportjournalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sportjournalist? 

De Sportjournalist heeft meestal de opleiding Journalistiek gevolgd. Deze opleiding wordt op diverse plaatsen in Nederland op HBO niveau aangeboden. Het is mogelijk om daarna nog een masteropleiding te volgen om je nog verder in het vak te kunnen verdiepen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sportjournalist

Meer opleidingen Sportjournalist

Weet je nog niet of je Sportjournalist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sportjournalist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sportjournalist

Met wie werkt een Sportjournalist samen? 

Het is belangrijk dat de Sportjournalist veel connecties heeft in de sportwereld. Op deze manier kan de journalist het snelst aan verhalen komen en weten anderen hem of haar ook te vinden voor nieuwtjes.


Sportjournalist


Organisaties waar een Sportjournalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sportjournalist meestal werkt.

Waar werkt een Sportjournalist?

De Sportjournalist werkt voor een tijdschrift, dagblad, website of televisiezender. De journalist kan hier een dienst zijn of op freelance basis werken. De Sportjournalist werkt meestal in de profit sector.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Sportjournalist

Waar kun je het beste werken als Sportjournalist? Hieronder vind je de best door de Sportjournalist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sportjournalist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sportjournalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sportjournalist.

Welke competenties heeft een Sportjournalist nodig?

Een Sportjournalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sportjournalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sportjournalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sportjournalist nodig? 

De Sportjournalist moet om goed verhalen te kunnen maken beschikken over goede sociale vaardigheden en goede interviewtechnieken. Uit alle informatie moet de journalist de juiste feiten weten te halen om hier een goed verhaal van te maken (Waarnemer). Ook is het belangrijk dat de Sportjournalist zelfverzekerd en doelgericht te werk gaat (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Sportjournalist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sportjournalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sportjournalist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sportjournalist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sportjournalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sportjournalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sportjournalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sportjournalist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sportjournalist iets voor je?

Zou je graag Sportjournalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sportjournalist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sportjournalist

M

Als je sportjournalist is dr HBO opleiding SPECO Sportcommunicatie aan Fontys aan te raden!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar