Spreekstalmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Spreekstalmeester? Lees de functieomschrijving.

De Spreekstalmeester werkt in het circus en heeft daar als taak om de acts en optredende artiesten aan te kondigen. De Spreekstalmeester is daarmee als het ware de ceremoniemeester van het circus. De Spreekstalmeester is de gastheer. Hij spreekt het publiek aan tijdens de voorstelling, zorgt ervoor dat de overgangen tussen de verschillende acts soepel verlopen en houdt daarmee de voortgang in de voorstelling. De Spreekstalmeester heeft van oudsher ook het toezicht op de stallen. Vandaar de naam spreekstalmeester.

 

Kenmerkende kleding

De Spreekstalmeester draagt vaak kenmerkende kleding waardoor hij goed te herkennen is. De Spreekstalmeester draagt meestal een jacquet met gouden knopen en kwasten. Daarbij heeft hij een hoge zwarte hoed op zijn hoofd en een krul- of hangsnor en een zware luide stem. Over het algemeen begint hij zijn aankondigingen met “Hooggeëerd publiek!”.

 

Scala aan artiesten

De Spreekstalmeester werkt bij een circus. Het circus is een reizend gezelschap die in een grote tent diverse optredens en acts verzorgd. Denk hierbij aan clowns, acrobaten, dompteurs, de vrouw met de baard, jongleurs, paarden in vrijheidsdressuur en goochelaars. De Spreekstalmeester kondigt al deze acts aan en zorgt dat de show voldoende voortgang heeft en als één voorstelling gezien wordt door het publiek. 

Wil je werken als Spreekstalmeester?

Werk je al als Spreekstalmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Spreekstalmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Spreekstalmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Spreekstalmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Circusdirecteur
  • Circusartiest

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Spreekstalmeester

Wat verdient een Spreekstalmeester?

De Spreekstalmeester reist veel met het circus. Om deze reden behoort een slaapplek vaak tot de secundaire arbeidsvoorwaarden, daarnaast behoren hier ook vakantiedagen en doorleermogelijkheden tot de arbeidsvoorwaarden. Over het salaris van de Spreekstalmeester is maar weinig bekend. 

Salarisschaal Spreekstalmeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Spreekstalmeester

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Spreekstalmeester

Hoe goed is de toekomst voor de Spreekstalmeester? 

Er is maar weinig vraag naar Spreekstalmeesters. Er zijn niet veel circussen waardoor er ook maar weinig behoefte is aan Spreekstalmeesters. Door bekendheid te vergaren en ervaring op te doen kan de Spreekstalmeester doorgroeien naar bijvoorbeeld een groter circus.

Baankans Spreekstalmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Spreekstalmeester worden: Opleidingen tot Spreekstalmeester

Hoe word je een Spreekstalmeester? 

De Spreekstalmeester leert het vak vaak in de praktijk. Soms reist de Spreekstalmeester al van jongs af aan mee met het circus of hij heeft er op latere leeftijd voor gekozen. Er is geen specifieke opleiding tot Spreekstalmeester.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Spreekstalmeester

Meer opleidingen Spreekstalmeester

Weet je nog niet of je Spreekstalmeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Spreekstalmeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Spreekstalmeester

Met wie werkt een Spreekstalmeester samen? 

De Spreekstalmeester werkt samen met allerlei circusartiesten zoals acrobaten, jongleurs en goochelaars. Daarnaast werkt de Spreekstalmeester onder leiding van de circusdirecteur.


  • Circusdirecteur
  • Circusartiest
Spreekstalmeester


Organisaties waar een Spreekstalmeester werkzaam is

Waar werkt een Spreekstalmeester meestal? 

De Spreekstalmeester werkt voor een circus. Een circus is een rondreizend gezelschap die een voorstelling met verschillende acts laten zien in een grote tent. De Spreekstalmeester werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Spreekstalmeester

Waar kun je het beste werken als Spreekstalmeester? Hieronder vindt je de best door de Spreekstalmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Spreekstalmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Spreekstalmeester:

Welke competenties heeft een een Spreekstalmeester nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Spreekstalmeester

Wat voor persoonlijkheid heb je als Spreekstalmeester nodig? 

De Spreekstalmeester heeft vaak een innemende persoonlijkheid. De Spreekstalmeester heeft een duidelijke stem, is een persoon die er echt staat en weet de mensen te enthousiasmeren voor de verschillende acts (Levensgenieter). De Spreekstalmeester weet wat de mensen willen. Hij kan goed zelfstandig werken en is een harde werker (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Spreekstalmeester


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Spreekstalmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Spreekstalmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Spreekstalmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Spreekstalmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Spreekstalmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Spreekstalmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Spreekstalmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Spreekstalmeester iets voor je?

Zou je graag Spreekstalmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Spreekstalmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Spreekstalmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar