Stadswacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stadswacht? Lees de functieomschrijving.

De Stadswacht is een gemeentelijk toezichthouder. De Stadswacht maakt deel uit van de gemeente of is in dienst van een stichting. De Stadswacht werkt daarnaast veel samen met de politie. De Stadswacht heeft preventieve, dienstverlenende en corrigerende taken. Welke taken hij precies heeft, hangt af van de gemeente waar hij werkzaam is. Stadswachten werken meestal in middelgrote en grote gemeenten.

 

De Stadswacht heeft de bevoegdheid van een buitengewoon opsporingsambtenaar. Zijn taken voert hij grotendeels op straat uit. Hier houdt de Stadswacht toezicht op de openbare orde en zorgt voor netheid en veiligheid. Hij signaleert ongewenste situaties en meldt deze bij de gemeente, denk hierbij bijvoorbeeld aan een kapotte straatlantaarn of groenvoorzieningen die onderhoud nodig hebben.

 

De Stadswacht let op de handhaving van het betaald parkeren en mag proces verbaal opmaken. Ook bewaakt de Stadswacht parken, treinen, stations en biedt hulp bij evenementen in zijn gemeente. De Stadswacht heeft een dienstverlenende taak richting de inwoners van de gemeente en toeristen. Hij helpt hen waar nodig, brengt verdwaalde kinderen weer bij hun ouders en bemiddelt bij problemen op straat.

Wil je werken als Stadswacht?

Werk je al als Stadswacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stadswacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Stadswacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Stadswacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stadswacht

Wat verdient een Stadswacht?

De Stadswacht verdient afhankelijk van zijn ervaring tussen de €1900,- en €2800,-. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Stadswacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Stadswacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stadswacht

Hoe goed is de toekomst voor de Stadswacht? 

Veel grote en middelgrote gemeenten hebben een Stadswacht. Toch is er niet heel veel vraag naar Stadswachten. Doorgroeimogelijkheden zijn wel aanwezig, bijvoorbeeld binnen de gemeente of politie.

Baankans Stadswacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stadswacht worden: Opleidingen tot Stadswacht

Hoe word je een Stadswacht? 

De Stadswacht heeft meestal een bij zijn functie passende opleiding gevolgd. Hierin is de Stadswacht opgeleid in het handhaven van de regels op het gebied van parkeren, verkeer en milieu. In Nederland verricht de Stadswacht steeds meer een politietaak een heeft hierdoor een zwaardere functie. De MBO-opleiding Handhaver toezicht & veiligheid zal daarom in de toekomst verplicht worden voor de Stadswacht.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stadswacht

Meer opleidingen Stadswacht

Weet je nog niet of je Stadswacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stadswacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Stadswacht

Met wie werkt een Stadswacht samen? 

De Stadswacht is werkzaam voor de gemeente of een stichting. Daarnaast werkt de Stadswacht veel samen met de politie.


Stadswacht


Organisaties waar een Stadswacht werkzaam is

Waar werkt een Stadswacht meestal? 

De Stadswacht werkt voor een gemeente of speciaal opgerichte stichting. De Stadswacht is werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Stadswacht

Waar kun je het beste werken als Stadswacht? Hieronder vindt je de best door de Stadswacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stadswacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stadswacht:

Welke competenties heeft een een Stadswacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Stadswacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Stadswacht nodig? 

De Stadswacht moet een omgeving goed snel in zich op kunnen nemen en snel in kunnen grijpen bij bepaalde situaties. De Stadswacht moet onafhankelijk keuzes en beslissingen kunnen maken (Baas). Daarnaast heeft de Stadswacht ook een dienstverlenende taak ten opzichte van burgers en toeristen en moet daarom goed hen wensen en behoeften kennen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Stadswacht


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Stadswacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stadswacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stadswacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stadswacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stadswacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stadswacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stadswacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stadswacht iets voor je?

Zou je graag Stadswacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stadswacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stadswacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar