Strandwacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Strandwacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep strandwacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je strandwacht wordt.

Wat is een Strandwacht?

De Strandwacht bewaakt in het zomerseizoen de veiligheid van de mensen op het strand en in de zee. Hij waarschuwt de mensen en helpt hen bij problemen. Ook ziet hij er op toe wanneer en waar het beste gezwommen kan worden. De belangrijkste taak van de Strandwacht is het helpen van mensen en het voorkomen van ongelukken. Maar als het dan toch mis gaat, is het ook de taak van de Strandwacht om het slachtoffer te redden. En dat is de taak waar de Strandwacht het meest om bekend staat.

 

De Strandwacht houdt de hele dag het weer en het getij in de gaten. Als het weer ineens omslaat of de stroming wordt sterker, moet de Strandwacht op tijd ingrijpen om zo ongelukken te voorkomen. De Strandwacht bepaalt ook welke kleur vlag er hangt en daarmee of het veilig genoeg is om te zwemmen en op welke stukken er gezwommen mag worden. De Strandwacht patrouilleert overdag langs de kustlijn en kijkt of er niemand in nood is. Daarnaast beantwoordt de Strandwacht ook vragen van de mensen en helpt bij bijvoorbeeld kinderen die hun ouders kwijt zijn.

 

De Strandwacht moet natuurlijk beschikken over zwemdiploma’s. Maar hiernaast is het ook belangrijk dat de Strandwacht bekend is met het zwemmend redden. Ook een goede conditie is belangrijk om een reddingsactie uit te kunnen voeren.

Wil je werken als Strandwacht?

Werk je al als Strandwacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Strandwacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Strandwacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Strandwacht in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Strandwacht

Wat verdient een Strandwacht?

De Strandwacht werkt meestal alleen tijdens het zomerseizoen. Het wordt daarom vaak als vakantiebaan of als tijdelijke baan ingevuld. Gemiddeld verdient de Strandwacht tussen de €1800,- en €2600,-.

Salarisschaal Strandwacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Strandwacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Strandwacht

Wat is de toekomst van Strandwacht?

Er is in het zomerseizoen voldoende vraag naar Strandwachten, maar er niet het hele jaar een ruime aanbod van werk omdat er in de winter geen Strandwachten nodig zijn. Om deze reden zijn er ook weinig doorgroeimogelijkheden.

Baankans Strandwacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Strandwacht worden: Opleidingen tot Strandwacht

Wil je strandwacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Strandwacht? 

Om aan de slag te kunnen als Strandwacht moet je minimaal 17 jaar oud zijn en beschikken over de juiste zwemvaardigheden. Je moet zwemmend kunnen redden en een goede conditie hebben. Er is geen speciale opleidingen, maar er kunnen vaak cursussen gevolgd worden.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Strandwacht

EHBO bij waterongevallen
De cursus Eerste hulp bij waterongevallen is een uitstekende opleiding wanneer je in jouw werk bij of aan het water werkt. Denk aan het werk in een zwembad, als strandwacht …
Meer opleidingen Strandwacht

Weet je nog niet of je Strandwacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Strandwacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Strandwacht

Met wie werkt een Strandwacht samen? 

De Strandwacht werkt nauw samen met andere Strandwachten en bijvoorbeeld de bemanning van de reddingsboot.


Strandwacht


Organisaties waar een Strandwacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Strandwacht meestal werkt.

Waar werkt een Strandwacht?

De Strandwacht werkt meestal voor de KNRM. Dit is de Nederlandse reddingsmaatschappij. Zij zorgen voor voldoende Strandwachten tijdens het seizoen op de Nederlandse stranden. De Strandwacht werkt hiermee voor een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Strandwacht

Waar kun je het beste werken als Strandwacht? Hieronder vind je de best door de Strandwacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Strandwacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Strandwacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Strandwacht.

Welke competenties heeft een Strandwacht nodig?

Een Strandwacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Strandwacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Strandwacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Strandwacht nodig? 

De strandwacht moet goed situaties in kunnen schatten, gevaar kunnen zien aankomend en  op het goede moment de goede handelingen kunnen verrichten om zo mensenlevens te kunnen redden (Waarnemer). De Strandwacht moet anderen willen helpen en hun belangen voorop stellen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Strandwacht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Strandwacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Strandwacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Strandwacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Strandwacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Strandwacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Strandwacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Strandwacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Strandwacht iets voor je?

Zou je graag Strandwacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Strandwacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Strandwacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar