Stroper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stroper? Lees de functieomschrijving.

De Stroper staat vooral bekend als illegale jager die op beschermde diersoorten jaagt, maar in werkelijkheid is de stroperij een veel breder begrip. De stroperij is een vorm van diefstal. Het is het zonder toestemming verwerven van natuurlijke zaken uit een gebied wat niet van die persoon is. Onderdeel hiervan is de wildstroperij, waar deze term vooral om bekend staat.

 

Hout sprokkelen zonder toestemming van de eigenaar, het meenemen van planten en bomen (met of zonder schade aan te richten) en het vergaren van de na de oogst overgebleven producten vallen allemaal onder de stroperij. Deze vorm van misdaad is in het Nederlandse Wetboek van Strafrecht opgenomen. In de praktijk worden Stropers vooral veroordeeld als zij op grote schaal en voor handelsdoeleinden stropen.

 

De meest bekende vorm van stroperij is de wildstroperij. Dit is het zonder vergunning vissen of jagen. Het verwonden, doden, bemachtigen of vangen van dieren zonder de benodigde vergunningen worden als stroperij gezien. Het is een vorm van diefstal die wereldwijd plaatsvindt. Veel dierenrechtenorganisaties strijden tegen stropers en een strengere aanpak van wildstroperij. Stropers jagen vaak op bedreigde diersoorten en vormen hierdoor een groot gevaar voor hun overlevingskansen.

Wil je werken als Stroper?

Werk je al als Stroper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stroper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Stroper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stroper in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stroper

Wat verdient een Stroper?

Het salaris van de Stroper is sterk afhankelijk van de gestroopte goederen en hoe goed deze verkocht worden. De verdiensten zijn dan ook heel wisselend.

Salarisschaal Stroper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Stroper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stroper

Hoe goed is de toekomst voor de Stroper? 

Er is geen vraag naar Stropers en het is een illegale activiteit. Stropers kunnen binnen hun eigen netwerk wel bekend worden door de juiste waren te stropen en voor de juiste prijs weer te verkopen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Stroper worden: Opleidingen tot Stroper

Hoe word je een Stroper? 

De Stroper heeft vaak geen specifieke opleiding gevolgd, maar heeft zijn vaardigheden in de praktijk geleerd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Stroper

Meer opleidingen Stroper

Weet je nog niet of je Stroper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Stroper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Stroper

Met wie werkt een Stroper samen? 

De Stroper werkt soms samen met andere Stropers. Ook heeft de Stroper vaak een goed netwerk van mogelijks kopers van de gestroopte waren.


Stroper


Organisaties waar een Stroper werkzaam is

Waar werkt een Stroper meestal? 

De Stroper werkt vaak als zelfstandige of werkt samen met andere stropers. De Stroper verkoopt de verworven goederen om zo winst te maken. De Stroper werkt hierdoor in de profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Stroper

Waar kun je het beste werken als Stroper? Hieronder vindt je de best door de Stroper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stroper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stroper:

Welke competenties heeft een een Stroper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Stroper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Stroper nodig? 

De Stroper moet een goede kennis hebben van de flora en fauna van het gebied om goed te kunnen stropen. Ook moet de Stroper een goede handelsgeest hebben om zijn waren zo goed mogelijk te kunnen verkopen. (Baas). De Stroper gaat doelgericht en energiek te werk (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Stroper


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Stroper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stroper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stroper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stroper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stroper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stroper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stroper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stroper iets voor je?

Zou je graag Stroper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stroper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stroper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar