Jager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jager wordt.

 

Wat is een Jager?

Als professioneel Jager beheer je dierpopulaties in natuurgebieden. De Jager doet niet alleen aan het bestrijden van schadelijke soorten, maar houdt zich ook bezig met het beheren van populaties van gewenste fauna.

Een goede Jager heeft kennis  van de wetgeving rond het beheer van diersoorten en weet onderscheid te maken tussen jagen, beheren en schadebestrijding.

Als Jager heb je meestal een specifiek gebied waarin jij het faunabeheer voor je rekening neemt. Het is aan de Jager om wild te telen en jachtpaden te onderhouden. Wanneer nodig besluit de Jager welke dieren wel en welke dieren niet blijven leven. Hij maakt een inschatting van hoeveel dieren van welke soort overtallig zijn of schadelijk en schiet een bepaald aantal exemplaren af. Hiermee is als het goed is de balans van en tussen diersoorten hersteld.Wil je werken als Jager?

Werk je al als Jager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Jager
 • Boswachter
 • Medewerker Bosbouw
 • Bosbouwtechnicus
 • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jager

Wat verdient een Jager?

Het is lastig aan te geven wat een Jachtbeheerder zal gaan verdienen. Dat komt omdat het onder andere sterk afhangt van de werkgever, je precieze taken, de grootte van het gebied en de dieren die er lopen. Daarnaast beïnvloeden ook leeftijd en werkervaring de hoogte van het salaris.

Waarschijnlijk zul je in de functie van Jager uitkomen op een bruto maandinkomen tussen ca. €2500 en €4500.

Salarisschaal Jager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jager

Er zijn geen vacatures Jager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jager in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jager

Wat is de toekomst van Jager?

Vacatures voor de functie van Jager zijn moeilijk te vinden. Er is ook maar een grote jagersvereniging en het aantal gebieden dat beheerd moet worden is beperkt. Je kunt dus eigenlijk alleen ergens aan de slag als een andere Jager de werkzaamheden neerlegt of doorstroomt naar een andere functie.

Groeien is namelijk wel mogelijk. Niet zozeer binnen de functie van Jager als wel door meer coördinderend werk te gaan verrichten en mogelijk zelfs meer richting het management van een beheersorganisatie door te stomen. Er zijn ook andere functies mogelijk binnen de jagersvereniging, maar daarvoor is vaak wel een andere opleiding vereist.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Jager worden: Opleidingen tot Jager

Wil je Jager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jager.

Hoe word je een Jager? 

Om Jager te kunnen worden moet je een speciale opleiding volgen. De Stichting Jachtopleidingen Nederland geeft deze opleiding al 35 jaar lang. De opleiding bestaat uit de cursussen Jacht en Faunabeheer en Wildhygiëne.

Om uiteindelijk te mogen jagen dien je een jachtakte aan te vragen. Hiervoor moet je aan enkele eisen voldoen. Deze zijn  te vinden bij het Overheidsloket.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Jager

Seminar ondervoeding; een interdisciplinair probleem?
Uitgebreid Inhoud Tijdens dit seminar krijgt u op praktische wijze handvatten aangereikt voor het beoordelen van de voedingstoestand en de interpretatie van de PG-SGA bij uw patiënten. Daarnaast krijgt u …
Seminar ondervoeding; een interdisciplinair probleem?

Omscholen of doorgroeien tot Jager

Als je Jager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jager?

Competenties en Vaardigheden Jager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jager

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Persoonlijkheid van een Jager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jager. Als Jager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jager:


zie volledige beschrijving persoonstype Jager

Vakkennis voor een Jager

Het is voor een Jager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jager


Werkervaring Jager

Het is voor een startend Jager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Boswachter, Jachtopziener .

Iets anders leren?

Is Jager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Jager

Met wie werkt een Jager samen? 

Als Jager heb je voornamelijk te maken met de beheerder van het natuurgebied of bos waarvoor je het jachtbeheer doet. De beheerder stuurt je aan en is ook degene waarmee je zult overleggen over het al of niet schieten van wild.

Daarnaast krijg je mogelijk te maken met andere mensen die werkzaam zijn binnen jouw beheersgebied. Te denken valt aan de beheerders van de flora zoals de boswachter, bosbouwtechnicus en de uitvoerende medewerkers uit de bosbouw.

Tot slot zul je direct of indirect met het publiek en de publieke opinie te maken hebben. In natuurgebieden die geopend zijn voor publiek zul je bezoekers tegen kunnen komen. Bij jachtbeheer van gesloten gebieden kan je als Jager te maken krijgen met weerstand tegen de jacht.


 • Jager
 • Boswachter
 • Medewerker Bosbouw
 • Bosbouwtechnicus
 • Publiek
Jager


Organisaties waar een Jager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jager meestal werkt.

Waar werkt een Jager?

Het beheren van een natuurgebied heeft geen winstoogmerk. De werkzaamheden van de Jager dus ook niet. Dat betekent dat een Jager valt onder de non-profit sector evenals de organisatie waarvoor hij werkt.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Jager

Waar kun je het beste werken als Jager? Hieronder vind je de best door de Jager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jager.

Welke competenties heeft een Jager nodig?

Een Jager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jager nodig? 

Als Jager maak je belangrijke keuzes met gevolgen voor de individuele dieren en de populatie. Je moet dus zelfverzekerd genoeg zijn en op je kennis durven vertrouwen. Genoeg energie is nodig omdat je veel tijd buiten doorbrengt in het gebied dat je helpt beheren. (Succesvolle werker).

Je moet als Jager objectief kijken naar de situatie en keuzes maken. Je moet steeds weer nieuwe situaties analyseren en nieuwe informatie interpreteren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Jager


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jager iets voor je?

Zou je graag Jager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jager

.

Vreselijke baan. Jagers hebben geen hart. Wie heeft jullie het recht gegeven om het leven van onschuldige dieren af te pakken die net zoveel recht heeft op het leven als wij. Ik hoop dat dit gauw illegaal word.

Schinkel

Als jagers de dieren niet afschieten betekend dat dat de populatie groeit, waardoor er veel meer dieren zullen sterven door en lijden aan honger. Belachelijke reactie, ".".

jorian

lijkt me wel leuk als part time baan naast defensie

herperderpers

het lijkt me leuk.

Rob

Leuk,is niet het juiste woord.Maar,het is wel een fascinerend beroep.Gr. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar