Jager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jager? Lees de functieomschrijving.

Als professioneel Jager beheer je dierpopulaties in natuurgebieden. De Jager doet niet alleen aan het bestrijden van schadelijke soorten, maar houdt zich ook bezig met het beheren van populaties van gewenste fauna.

Een goede Jager heeft kennis  van de wetgeving rond het beheer van diersoorten en weet onderscheid te maken tussen jagen, beheren en schadebestrijding.

Als Jager heb je meestal een specifiek gebied waarin jij het faunabeheer voor je rekening neemt. Het is aan de Jager om wild te telen en jachtpaden te onderhouden. Wanneer nodig besluit de Jager welke dieren wel en welke dieren niet blijven leven. Hij maakt een inschatting van hoeveel dieren van welke soort overtallig zijn of schadelijk en schiet een bepaald aantal exemplaren af. Hiermee is als het goed is de balans van en tussen diersoorten hersteld.

Wil je werken als Jager?

Werk je al als Jager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Jager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Jager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Jager
 • Boswachter
 • Medewerker Bosbouw
 • Bosbouwtechnicus
 • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jager

Wat verdient een Jager?

Het is lastig aan te geven wat een Jachtbeheerder zal gaan verdienen. Dat komt omdat het onder andere sterk afhangt van de werkgever, je precieze taken, de grootte van het gebied en de dieren die er lopen. Daarnaast beïnvloeden ook leeftijd en werkervaring de hoogte van het salaris.

Waarschijnlijk zul je in de functie van Jager uitkomen op een bruto maandinkomen tussen ca. €2500 en €4500.

Salarisschaal Jager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jager

Hoe goed is de toekomst voor de Jager? 

Vacatures voor de functie van Jager zijn moeilijk te vinden. Er is ook maar een grote jagersvereniging en het aantal gebieden dat beheerd moet worden is beperkt. Je kunt dus eigenlijk alleen ergens aan de slag als een andere Jager de werkzaamheden neerlegt of doorstroomt naar een andere functie.

Groeien is namelijk wel mogelijk. Niet zozeer binnen de functie van Jager als wel door meer coördinderend werk te gaan verrichten en mogelijk zelfs meer richting het management van een beheersorganisatie door te stomen. Er zijn ook andere functies mogelijk binnen de jagersvereniging, maar daarvoor is vaak wel een andere opleiding vereist.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jager worden: Opleidingen tot Jager

Hoe word je een Jager? 

Om Jager te kunnen worden moet je een speciale opleiding volgen. De Stichting Jachtopleidingen Nederland geeft deze opleiding al 35 jaar lang. De opleiding bestaat uit de cursussen Jacht en Faunabeheer en Wildhygiëne.

Om uiteindelijk te mogen jagen dien je een jachtakte aan te vragen. Hiervoor moet je aan enkele eisen voldoen. Deze zijn  te vinden bij het Overheidsloket.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jager

Seminar ondervoeding; een interdisciplinair probleem?
Uitgebreid Inhoud Tijdens dit seminar krijgt u op praktische wijze handvatten aangereikt voor het beoordelen van de voedingstoestand en de interpretatie van de PG-SGA bij uw patiënten. Daarnaast krijgt u …
Meer opleidingen Jager

Weet je nog niet of je Jager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jager

Met wie werkt een Jager samen? 

Als Jager heb je voornamelijk te maken met de beheerder van het natuurgebied of bos waarvoor je het jachtbeheer doet. De beheerder stuurt je aan en is ook degene waarmee je zult overleggen over het al of niet schieten van wild.

Daarnaast krijg je mogelijk te maken met andere mensen die werkzaam zijn binnen jouw beheersgebied. Te denken valt aan de beheerders van de flora zoals de boswachter, bosbouwtechnicus en de uitvoerende medewerkers uit de bosbouw.

Tot slot zul je direct of indirect met het publiek en de publieke opinie te maken hebben. In natuurgebieden die geopend zijn voor publiek zul je bezoekers tegen kunnen komen. Bij jachtbeheer van gesloten gebieden kan je als Jager te maken krijgen met weerstand tegen de jacht.


 • Jager
 • Boswachter
 • Medewerker Bosbouw
 • Bosbouwtechnicus
 • Publiek
Jager


Organisaties waar een Jager werkzaam is

Waar werkt een Jager meestal? 

Het beheren van een natuurgebied heeft geen winstoogmerk. De werkzaamheden van de Jager dus ook niet. Dat betekent dat een Jager valt onder de non-profit sector evenals de organisatie waarvoor hij werkt.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Jager

Waar kun je het beste werken als Jager? Hieronder vindt je de best door de Jager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jager:

Welke competenties heeft een een Jager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Jager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Jager nodig? 

Als Jager maak je belangrijke keuzes met gevolgen voor de individuele dieren en de populatie. Je moet dus zelfverzekerd genoeg zijn en op je kennis durven vertrouwen. Genoeg energie is nodig omdat je veel tijd buiten doorbrengt in het gebied dat je helpt beheren. (Succesvolle werker).

Je moet als Jager objectief kijken naar de situatie en keuzes maken. Je moet steeds weer nieuwe situaties analyseren en nieuwe informatie interpreteren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Jager


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jager iets voor je?

Zou je graag Jager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jager

.

Vreselijke baan. Jagers hebben geen hart. Wie heeft jullie het recht gegeven om het leven van onschuldige dieren af te pakken die net zoveel recht heeft op het leven als wij. Ik hoop dat dit gauw illegaal word.

Schinkel

Als jagers de dieren niet afschieten betekend dat dat de populatie groeit, waardoor er veel meer dieren zullen sterven door en lijden aan honger. Belachelijke reactie, ".".

Rob

Wat doe je op deze site als je het er niet mee eens bent. Ik schiet op dieren want het is noodzakelijk.

Rob

En hoe heet je? .? Wat een rare naam!

jorian

lijkt me wel leuk als part time baan naast defensie

herperderpers

het lijkt me leuk.

Rob

Leuk,is niet het juiste woord.Maar,het is wel een fascinerend beroep.Gr. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar