Taxateur Roerende Goederen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Taxateur Roerende Goederen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep taxateur roerende goederen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je taxateur roerende goederen wordt.

Wat is een Taxateur Roerende Goederen?

Als Taxateur Roerende Goederen werk je vaak  als zelfstandig ondernemer. Je werk bestaat uit het taxeren van objecten. Welk object je moet taxeren is afhankelijk van je opdrachtgever. Vaak gaat het om antiek en schilderijen maar soms oof sieraden of een muntencollectie. Als Taxateur wordt je vaak ingeschakeld als iemand zijn object wil verkopen en graag een indicatie wil van de actuele waarde en dus een vraagprijs. Ook kan het zijn dat je wordt ingeschakeld door de belastingdienst of de bank als een object als onderpand geldt.  

Als Taxateur werk je volgens bepaalde richtlijnen. Je kijkt naar hoe goed het object is onderhouden maar je moet ook rekening houden met de bijkomende omstandigheden zoals ouderdom en zeldzaamheid. Hierna schrijf je taxatierapport waarin je al je bevindingen bijeenvoegt.

Wil je werken als Taxateur Roerende Goederen?

Werk je al als Taxateur Roerende Goederen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Taxateur Roerende Goederen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Taxateur Roerende Goederen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Taxateur Roerende Goederen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Veilingshuis
  • Antiquair

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Taxateur Roerende Goederen

Wat verdient een Taxateur Roerende Goederen?

Over het salaris van een Taxateur Roerende Goederen is weinig te zeggen. Dit is namelijk puur afhankelijk van het tarief dat jij je klanten vraagt en wat voor winst je uiteindelijk overhoudt. Dit komt omdat je vaak een ondernemer bent en dus afhankelijk  van je inkomsten voor je uiteindelijke salaris. Dit ligt dus anders dan bij een Taxateur die zich bezig houdt met onroerend goed. Deze zijn namelijk vaak in vaste dienst van een makelaarskantoor en krijgen dus ook een vast salaris.

Salarisschaal Taxateur Roerende Goederen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Taxateur Roerende Goederen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Taxateur Roerende Goederen

Wat is de toekomst van Taxateur Roerende Goederen?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Taxateur Roerende Goederen is weinig te zeggen. Dit komt namelijk omdat je compleet afhankelijk bent van de vraag die er op een zeker moment is naar het taxeren van objecten. Gaat het bijvoorbeeld goed met de antiekmarkt dan zal er meer vraag naar een Taxateur Roerende Goederen zijn en zal je arbeidsmarktperspectief ook redelijk goed zijn. Gaat het daarentegen niet goed met de antiekmarkt dan zal er omgekeerd minder vraag zijn naar een Taxateur.

Doorgroeimogelijkheden zijn er nauwelijks. Dit komt omdat je vaak als zelfstandige werkzaam bent. Alleen extra scholing biedt mogelijkheden.

Baankans Taxateur Roerende Goederen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Taxateur Roerende Goederen worden: Opleidingen tot Taxateur Roerende Goederen

Wil je taxateur roerende goederen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Taxateur Roerende Goederen? 

Om Taxateur Roerende Goederen te worden is geen speciale opleiding vereist. Vaak is het een beroep waar je in de loop van de jaren inrolt. Vaak ben je al werkzaam bij een veilinghuis of heb je in je werk veel te maken met antiek of een achtergrond in de kunstgeschiedenis. Wat het allerbelangrijkste is om Taxateur Roerende Goederen te worden is vooral de ervaring. Wil je namelijk een erkend Taxateur worden en je laten inschrijven bij een federatie dan zal je vaak een behoorlijke dosis ervaring mee moeten brengen. Ervaring doe je dus vooral op door al werkzaam te zijn in de sector en ook door veel zelfstandig aan de slag te gaan. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Taxateur Roerende Goederen

Meer opleidingen Taxateur Roerende Goederen

Weet je nog niet of je Taxateur Roerende Goederen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Taxateur Roerende Goederen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Taxateur Roerende Goederen

Met wie werkt een Taxateur Roerende Goederen samen? 

Als Taxateur Roerende Goederen kom je natuurlijk in eerste instantie het meeste in aanraking met je klanten. Je gaat zelf naar de klanten toe, bekijkt hun object en hoort hun verhaal aan. Aan de hand hiervan bepaal je dus ook de uiteindelijke waarde. Je klanten zijn dus een grote bron van informatie die je gebruikt bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Ook zul je in aanraking komen met veilinghuizen als je in opdracht voor hen een object moet taxeren. Verder kan het zijn dat je in aanraking komt met antiquairs die de waarde van objecten willen weten. Je komt in je werk als Taxateur Roerende Goederen dus verschillende, personen tegen wat ook voor veel afwisseling zorgt. 


  • Klant
  • Veilingshuis
  • Antiquair
Taxateur Roerende Goederen


Organisaties waar een Taxateur Roerende Goederen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Taxateur Roerende Goederen meestal werkt.

Waar werkt een Taxateur Roerende Goederen?

Als Taxateur Roerende Goederen ben je vaak werkzaam als zelfstandige. Omdat je als Taxateur Roerende Goederen vaak als zelfstandige werkt, wordt het beroep vaak parttime beoefend. Veel Taxateurs zijn naast hun werk als Taxateur ook nog werkzaam bij bijvoorbeeld een veilinghuis of een antiquair

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Taxateur Roerende Goederen

Waar kun je het beste werken als Taxateur Roerende Goederen? Hieronder vind je de best door de Taxateur Roerende Goederen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Taxateur Roerende Goederen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Taxateur Roerende Goederen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Taxateur Roerende Goederen.

Welke competenties heeft een Taxateur Roerende Goederen nodig?

Een Taxateur Roerende Goederen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Taxateur Roerende Goederen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Taxateur Roerende Goederen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Taxateur Roerende Goederen nodig? 

Als Taxateur Roerende Goederen is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk veel details opnemen en opschrijven en dan is het erg belangrijk voor het latere taxatierapport dat je daar orde in weet te scheppen (Perfectionist). Ook zijn ijver en gedrevenheid belangrijk, omdat je vaak secuur moet zijn en ook veel informatie tegelijkertijd moet onthouden en verwerken. Productief zijn is ook een eigenschap die van pas komt in je functie van Taxateur Roerende Goederen. Als gezegd moet je dus veel dingen tegelijkertijd verwerken en vereist het vaak hard doorwerken om snel resultaat te behalen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Taxateur Roerende Goederen


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Taxateur Roerende Goederen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Taxateur Roerende Goederen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Taxateur Roerende Goederen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Taxateur Roerende Goederen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Taxateur Roerende Goederen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Taxateur Roerende Goederen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Taxateur Roerende Goederen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Taxateur Roerende Goederen iets voor je?

Zou je graag Taxateur Roerende Goederen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Taxateur Roerende Goederen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Taxateur Roerende Goederen

Maarten

Hierboven staat een uitstekende beschrijving van het"vak".Voor de hierboven specifieke vragen,kan men het best contact opeen mt de KvK.Gr.

koster

is er een opleiding mogelijk voor roerende goederen taxateur ? moet je je inschrijven van kvk  als ondernemer  of zzp'r ? wat zijn de verplichtingen als je een waarde bepaald ? hoe kom je aan rapporten ? hoop meer info of folder over te krijgen.   m.v.g. s.koster sktj1@hotmail.com    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar