Taxateur Roerende Goederen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Taxateur Roerende Goederen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep taxateur roerende goederen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je taxateur roerende goederen wordt.

 

Wat is een Taxateur Roerende Goederen?

Als Taxateur Roerende Goederen werk je vaak  als zelfstandig ondernemer. Je werk bestaat uit het taxeren van objecten. Welk object je moet taxeren is afhankelijk van je opdrachtgever. Vaak gaat het om antiek en schilderijen maar soms oof sieraden of een muntencollectie. Als Taxateur wordt je vaak ingeschakeld als iemand zijn object wil verkopen en graag een indicatie wil van de actuele waarde en dus een vraagprijs. Ook kan het zijn dat je wordt ingeschakeld door de belastingdienst of de bank als een object als onderpand geldt.  

Als Taxateur werk je volgens bepaalde richtlijnen. Je kijkt naar hoe goed het object is onderhouden maar je moet ook rekening houden met de bijkomende omstandigheden zoals ouderdom en zeldzaamheid. Hierna schrijf je taxatierapport waarin je al je bevindingen bijeenvoegt.Wil je werken als Taxateur Roerende Goederen?

Werk je al als Taxateur Roerende Goederen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Taxateur Roerende Goederen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Taxateur Roerende Goederen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Taxateur Roerende Goederen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Veilingshuis
  • Antiquair

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Taxateur Roerende Goederen

Wat verdient een Taxateur Roerende Goederen?

Over het salaris van een Taxateur Roerende Goederen is weinig te zeggen. Dit is namelijk puur afhankelijk van het tarief dat jij je klanten vraagt en wat voor winst je uiteindelijk overhoudt. Dit komt omdat je vaak een ondernemer bent en dus afhankelijk  van je inkomsten voor je uiteindelijke salaris. Dit ligt dus anders dan bij een Taxateur die zich bezig houdt met onroerend goed. Deze zijn namelijk vaak in vaste dienst van een makelaarskantoor en krijgen dus ook een vast salaris.

Salarisschaal Taxateur Roerende Goederen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Taxateur Roerende Goederen

Er zijn geen vacatures Taxateur Roerende Goederen aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Taxateur Roerende Goederen in werkt.

Meer weten over de sector waar een Taxateur Roerende Goederen in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Taxateur Roerende Goederen

Wat zijn de baankansen voor een Taxateur Roerende Goederen?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Taxateur Roerende Goederen is weinig te zeggen. Dit komt namelijk omdat je compleet afhankelijk bent van de vraag die er op een zeker moment is naar het taxeren van objecten. Gaat het bijvoorbeeld goed met de antiekmarkt dan zal er meer vraag naar een Taxateur Roerende Goederen zijn en zal je arbeidsmarktperspectief ook redelijk goed zijn. Gaat het daarentegen niet goed met de antiekmarkt dan zal er omgekeerd minder vraag zijn naar een Taxateur.

Doorgroeimogelijkheden zijn er nauwelijks. Dit komt omdat je vaak als zelfstandige werkzaam bent. Alleen extra scholing biedt mogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Taxateur Roerende Goederen

Het beroep Taxateur Roerende Goederen is onderdeel van de beroepsfamilie Taxateurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Taxateurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Taxateur Roerende Goederen

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Taxateur Roerende Goederen worden: Opleidingen tot Taxateur Roerende Goederen

Wil je Taxateur Roerende Goederen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Taxateur Roerende Goederen.

Hoe word je een Taxateur Roerende Goederen? 

Om Taxateur Roerende Goederen te worden is geen speciale opleiding vereist. Vaak is het een beroep waar je in de loop van de jaren inrolt. Vaak ben je al werkzaam bij een veilinghuis of heb je in je werk veel te maken met antiek of een achtergrond in de kunstgeschiedenis. Wat het allerbelangrijkste is om Taxateur Roerende Goederen te worden is vooral de ervaring. Wil je namelijk een erkend Taxateur worden en je laten inschrijven bij een federatie dan zal je vaak een behoorlijke dosis ervaring mee moeten brengen. Ervaring doe je dus vooral op door al werkzaam te zijn in de sector en ook door veel zelfstandig aan de slag te gaan. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Taxateur Roerende Goederen

Er zijn geen opleidingen Taxateur Roerende Goederen aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Taxateur Roerende Goederen in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Taxateur Roerende Goederen

Als je Taxateur Roerende Goederen wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Taxateur Roerende Goederen zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Taxateur Roerende Goederen

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Taxateur Roerende Goederen?

Competenties en Vaardigheden Taxateur Roerende Goederen

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Taxateur Roerende Goederen nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Taxateur Roerende Goederen nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Taxateur Roerende Goederen

Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Taxateur Roerende Goederen

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Taxateur Roerende Goederen. Als Taxateur Roerende Goederen wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Taxateur Roerende Goederen:


zie volledige beschrijving persoonstype Taxateur Roerende Goederen

Vakkennis voor een Taxateur Roerende Goederen

Het is voor een Taxateur Roerende Goederen ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Taxateur Roerende Goederen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Taxateur Roerende Goederen


Werkervaring Taxateur Roerende Goederen

Het is voor een startend Taxateur Roerende Goederen die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Taxateur Roerende Goederen is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Makelaar, Taxateur Onroerend Goed .

Iets anders leren?

Is Taxateur Roerende Goederen het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Taxateur Roerende Goederen

Met wie werkt een Taxateur Roerende Goederen samen? 

Als Taxateur Roerende Goederen kom je natuurlijk in eerste instantie het meeste in aanraking met je klanten. Je gaat zelf naar de klanten toe, bekijkt hun object en hoort hun verhaal aan. Aan de hand hiervan bepaal je dus ook de uiteindelijke waarde. Je klanten zijn dus een grote bron van informatie die je gebruikt bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Ook zul je in aanraking komen met veilinghuizen als je in opdracht voor hen een object moet taxeren. Verder kan het zijn dat je in aanraking komt met antiquairs die de waarde van objecten willen weten. Je komt in je werk als Taxateur Roerende Goederen dus verschillende, personen tegen wat ook voor veel afwisseling zorgt. 


  • Klant
  • Veilingshuis
  • Antiquair
Taxateur Roerende Goederen


Organisaties waar een Taxateur Roerende Goederen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Taxateur Roerende Goederen meestal werkt.

Waar werkt een Taxateur Roerende Goederen?

Als Taxateur Roerende Goederen ben je vaak werkzaam als zelfstandige. Omdat je als Taxateur Roerende Goederen vaak als zelfstandige werkt, wordt het beroep vaak parttime beoefend. Veel Taxateurs zijn naast hun werk als Taxateur ook nog werkzaam bij bijvoorbeeld een veilinghuis of een antiquair

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Taxateur Roerende Goederen

Waar kun je het beste werken als Taxateur Roerende Goederen? Hieronder vind je de best door de Taxateur Roerende Goederen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Taxateur Roerende Goederen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Taxateur Roerende Goederen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Taxateur Roerende Goederen.

Welke competenties heeft een Taxateur Roerende Goederen nodig?

Een Taxateur Roerende Goederen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Taxateur Roerende Goederen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Taxateur Roerende Goederen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Taxateur Roerende Goederen nodig? 

Als Taxateur Roerende Goederen is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk veel details opnemen en opschrijven en dan is het erg belangrijk voor het latere taxatierapport dat je daar orde in weet te scheppen (Perfectionist). Ook zijn ijver en gedrevenheid belangrijk, omdat je vaak secuur moet zijn en ook veel informatie tegelijkertijd moet onthouden en verwerken. Productief zijn is ook een eigenschap die van pas komt in je functie van Taxateur Roerende Goederen. Als gezegd moet je dus veel dingen tegelijkertijd verwerken en vereist het vaak hard doorwerken om snel resultaat te behalen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Taxateur Roerende Goederen


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Taxateur Roerende Goederen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Taxateur Roerende Goederen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Taxateur Roerende Goederen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Taxateur Roerende Goederen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Taxateur Roerende Goederen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Taxateur Roerende Goederen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Taxateur Roerende Goederen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Taxateur Roerende Goederen iets voor je?

Zou je graag Taxateur Roerende Goederen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Taxateur Roerende Goederen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Taxateur Roerende Goederen

Maarten

Hierboven staat een uitstekende beschrijving van het"vak".Voor de hierboven specifieke vragen,kan men het best contact opeen mt de KvK.Gr.

koster

is er een opleiding mogelijk voor roerende goederen taxateur ? moet je je inschrijven van kvk  als ondernemer  of zzp'r ? wat zijn de verplichtingen als je een waarde bepaald ? hoe kom je aan rapporten ? hoop meer info of folder over te krijgen.   m.v.g. s.koster sktj1@hotmail.com    

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar