Teamleider (Voortgezet onderwijs) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teamleider (Voortgezet onderwijs)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep teamleider (voortgezet onderwijs). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je teamleider (voortgezet onderwijs) wordt.

 

Wat is een Teamleider (Voortgezet onderwijs)?

De Teamleider werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs. Binnen deze instelling zijn verschillende 'sectoren' te onderscheiden; VMBO(-t), Basisvorming en Tweede Fase. Het onderwijs wordt aangeboden op één of meerdere schoollocaties, waarover sectoren zijn verdeeld en verspreid en gegeven door een team van leraren.

De Teamleider heeft op het gebied van onderwijsuitvoering een coördinerende en een meer inhoudelijke rol, gericht op ontwikkeling van beleid. Hij begeleidt en geeft les aan leerlingen en coacht en geeft leiding aan leraren. Hij regelt praktische zaken als vervanging bij ziekte en het voeren van functioneringsgespreken. Hij draagt zorg voor de afstemming van onderwijsuitvoering binnen de sector en de kwaliteit van leerlingbegeleiding. Hij vertaalt schoolbeleid naar praktische uitvoering door het team. Naast lesgeven houdt hij zich ook bezig met de verdere ontwikkeling van het lesmateriaal binnen zijn sector.

Afhankelijk van het soort team dat hij leidt (bijvoorbeeld milieu, brugklassen havo/vwo of bovenbouw) kan zijn takenpakket iets afwijken en bijvoorbeeld meer brede leidinggevende taken bevatten.

 

(FUWA-VO)Wil je werken als Teamleider (Voortgezet onderwijs)?

Werk je al als Teamleider (Voortgezet onderwijs) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teamleider (Voortgezet onderwijs) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Teamleider (Voortgezet onderwijs), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teamleider (Voortgezet onderwijs) in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leraar
 • Leerling
 • Teamleider
 • Sectordirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2290 tot €4819

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Wat verdient een Teamleider (Voortgezet onderwijs)?

Afhankelijk van school- en teamomvang wordt de Teamleider ingedeeld in schaal 11 of 12, waarmee zijn bruto maandloon tussen de €2290 en €4819 komt te liggen. Naast het brutomaandloon ontvangt een Teamleider diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Teamleider (Voortgezet onderwijs)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Er zijn geen vacatures Teamleider (Voortgezet onderwijs) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Teamleider (Voortgezet onderwijs) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Teamleider (Voortgezet onderwijs) in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Wat is de toekomst van Teamleider (Voortgezet onderwijs)?

Het aantal functieplaatsen in het onderwijs neemt toe. De Teamleider heeft op het gebied van management nog vele functies voor zich liggen. Hij kan bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie van afdelingsdirecteur of een managementfunctie zonder onderwijstaken als locatiedirecteur.

Baankans Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Teamleider (Voortgezet onderwijs) worden: Opleidingen tot Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Wil je Teamleider (Voortgezet onderwijs) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Teamleider (Voortgezet onderwijs).

Hoe word je een Teamleider (Voortgezet onderwijs)? 

De Teamleider is in de eerste plaats docent op een middelbare school. Hij zal dus een lerarenopleiding hebben gedaan op HBO niveau of een educatieve Master behaald hebben aan een Universiteit.

Scholen vragen veelal HBO(+) of WO niveau en enkele jaren ervaring in het onderwijs (in de betreffende sector).

 

Geinteresseerde Teamleiders kunnen een éénjarige opleiding volgen tot Teamleider in het Voortgezet Onderwijs. Hier wordt bijvoorbeeld ingegaan op conflicthantering of vergroting van zelfreflecterend vermogen.

(Deze opleiding komt in aanmerking voor de lerarenbeurs)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Er zijn geen opleidingen Teamleider (Voortgezet onderwijs) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Teamleider (Voortgezet onderwijs) in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Als je Teamleider (Voortgezet onderwijs) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Teamleider (Voortgezet onderwijs) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Teamleider (Voortgezet onderwijs)?

Competenties en Vaardigheden Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Teamleider (Voortgezet onderwijs) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Teamleider (Voortgezet onderwijs) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Teamleider (Voortgezet onderwijs). Als Teamleider (Voortgezet onderwijs) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Teamleider (Voortgezet onderwijs):


zie volledige beschrijving persoonstype Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Vakkennis voor een Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Het is voor een Teamleider (Voortgezet onderwijs) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Teamleider (Voortgezet onderwijs) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Teamleider (Voortgezet onderwijs)


Werkervaring Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Het is voor een startend Teamleider (Voortgezet onderwijs) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Teamleider (Voortgezet onderwijs) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Afdelingsdirecteur, Directeur Basisschool, Coördinerend Docent .

Iets anders leren?

Is Teamleider (Voortgezet onderwijs) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Met wie werkt een Teamleider (Voortgezet onderwijs) samen? 

De Teamleider staat tussen directie en team. Hij is zowel leidinggevende als leraar en komt in die hoedanigheid met leraar, leerling en ouder in aanraking. In het kader van teamoverstijgende werkzaamheden zal hij veel overleg plegen met andere Teamleiders.


 • Leraar
 • Leerling
 • Teamleider
 • Sectordirecteur
Teamleider (Voortgezet onderwijs)


Organisaties waar een Teamleider (Voortgezet onderwijs) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Teamleider (Voortgezet onderwijs) meestal werkt.

Waar werkt een Teamleider (Voortgezet onderwijs)?

De Teamleider is werkzaam in het voortgezet onderwijs en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Waar kun je het beste werken als Teamleider (Voortgezet onderwijs)? Hieronder vind je de best door de Teamleider (Voortgezet onderwijs) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teamleider (Voortgezet onderwijs).

Competenties, Skills en Vaardigheden Teamleider (Voortgezet onderwijs):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Teamleider (Voortgezet onderwijs).

Welke competenties heeft een Teamleider (Voortgezet onderwijs) nodig?

Een Teamleider (Voortgezet onderwijs) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Teamleider (Voortgezet onderwijs)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Teamleider (Voortgezet onderwijs) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Teamleider (Voortgezet onderwijs) nodig? 

De Teamleider heeft verschillende posities tegenover zijn collega's en weet door zijn scherpzinnigheid en betrokkenheid het beste uit het contact te halen. Hij weet goed te achterhalen wat er speelt, waar eventuele pijnpunten liggen. Hij is goed geïnformeerd (Waarnemer). Daarnaast heeft hij duidelijke ideeën over wat gedaan moet worden en wat goed is (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Teamleider (Voortgezet onderwijs)


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teamleider (Voortgezet onderwijs) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teamleider (Voortgezet onderwijs) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teamleider (Voortgezet onderwijs). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teamleider (Voortgezet onderwijs) iets voor je?

Zou je graag Teamleider (Voortgezet onderwijs) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teamleider (Voortgezet onderwijs) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Teamleider (Voortgezet onderwijs)

Peter

Wat lijkt het mij leuk om zo een functie te hebben 

frits

Het is een fantastische baan.Niet een dag hetzelfde.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar