Trader Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Trader worden: Opleidingen tot Trader

Wil je Trader worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Trader, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Trader.

Hoe word je een Trader? 

Om een succesvolle Trader te worden, is het handig een diploma in de economie, boekhoudkunde of wiskunde op zak te hebben.
 
Echter, beleggen leer je niet uit een boek. Natuurlijk leer je wel over technische en fundamentele analyses, maar het echte ‘traden’ leer je alleen in de praktijk. Je moet ook over een aangeboren talent beschikken. 
 

De 2 best beoordeelde opleidingen Trader

bijgewerkt op 23-11-2021

Driedaagse trading cursus
In de driedaagse intensieve trading cursus leer ik u alles wat u nodig heeft om een succesvolle trader te worden. Ik geef u een duidelijke methode die voor een groot deel …
Driedaagse trading cursus
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Is het verstandig om Trader te worden?

Voordat je aan een opleiding Trader begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Trader worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Trader?

Het arbeidsmarktperspectief voor Traders is redelijk. Je kunt eigenlijk alleen aan de slag bij grote, beursgenoteerde bedrijven. Overigens kun je er ook voor kiezen om een traineeship te doen en door te groeien naar een functie als Trader.
 
Je start als Junior Trader. Bij goede resultaten kun je een senior-functie bekleden. Je kunt een team aansturen en meer verantwoordelijkheden krijgen.
 

De actuele kans op werk voor een Trader

Het beroep Trader is onderdeel van de beroepsfamilie Effecten- en valutahandelaren en -makelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Effecten- en valutahandelaren en -makelaars is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

58

Baankans Trader

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Trader

Als je je wilt omscholen tot Trader is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Trader door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Trader zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Trader

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Trader dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Trader

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Trader

Als je Trader wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Trader zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Trader

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Trader?

Competenties en Vaardigheden Trader

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Trader nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Trader nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Trader

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Trader

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Trader. Als Trader wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Trader:


zie volledige beschrijving persoonstype Trader

Vakkennis voor een Trader

Het is voor een Trader ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Trader zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Trader

Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Horngren's Cost Accounting: A Managerial Emphasis, Global Edition

Werkervaring Trader

Het is voor een startend Trader die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Trader is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Trader, maar iets anders?

Is een opleiding Trader het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Trader te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Trader te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Trader te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Trader te worden?

Zou je graag Trader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Trader voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar