Veearts Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Veearts Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Veearts worden: Opleidingen tot Veearts

Wil je Veearts worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Veearts, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Veearts.

Hoe word je een Veearts? 

De studie Diergeneeskunde die opleidt tot Veearts duurt zes jaar en kent een numerus fixus. Je moet dus eerst ingeloot worden voordat je de opleiding kunt volgen. Na de eerste vier jaar krijgt de aanstaande Veearts de titel doctorandus in de Diergeneeskunde.  Binnen de studie komen diverse onderwerpen aan bod. Zo wordt er ingegaan op de algemene kennis over diersoorten, maar ook anatomie en ziekteleer maken deel uit van de opleiding. Aan het einde van de studie staat vooral het opdoen van praktijkervaring centraal.

Binnen de studie van Diergeneeskunde moet je voor Veearts de specialisatierichting kiezen van de Landbouwhuisdieren.

Om de studie te kunnen volgen moet een vooropleiding zijn gedaan op VWO niveau in de richting Natuur en Gezondheid. In uitzonderlijke gevallen kan een HBO opleiding ook mogelijkheden bieden als vooropleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Veearts

Er zijn geen opleidingen Veearts aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Veearts in werkt

Bekijk meer opleidingen Agrarisch & Milieu

Is het verstandig om Veearts te worden?

Voordat je aan een opleiding Veearts begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Veearts worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Veearts?

Vacatures voor het beroep Veearts zijn moeilijk te vinden. Veel veeartsen werken voor zichzelf en dan is het een kwestie van een zo groot mogelijk klantenbestand opbouwen en onderhouden.

Je dient er als Veearts wel rekening mee te houden dat het beroep fysiek en soms ook mentaal zwaar kan zijn. In deze beroepsgroep komen in vergelijking met het landelijk gemiddelde veel arbeidsongeschikten voor. De vraag is dus of je gezond genoeg bent om het beroep van Veearts te kunnen blijven uitvoeren.

De actuele kans op werk voor een Veearts

Het beroep Veearts is onderdeel van de beroepsfamilie Dierenartsen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Dierenartsen is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Veearts

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Veearts

Als je je wilt omscholen tot Veearts is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Veearts door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Veearts zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Veearts

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Veearts dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Veearts

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Veearts

Als je Veearts wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Veearts zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Veearts

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Veearts?

Competenties en Vaardigheden Veearts

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Veearts nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Veearts nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Veearts

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Veearts

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Veearts. Als Veearts wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Veearts:


zie volledige beschrijving persoonstype Veearts

Vakkennis voor een Veearts

Het is voor een Veearts ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Veearts zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Veearts


Werkervaring Veearts

Het is voor een startend Veearts die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Veearts is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Veearts, maar iets anders?

Is een opleiding Veearts het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Veearts

Als je Veearts wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Veearts


Weten hoe het is om als Veearts te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Veearts te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Veearts te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Veearts te worden?

Zou je graag Veearts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Veearts voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar